Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ma elvesztettem a munkámat....

Ma elvesztettem a munkámat. Teljesen magam alatt vagyok. Te hogy dolgoztad fel, ha kirúgtak?

Figyelt kérdés

Ma munka befejezése előtt jött a főnököm,hogy ki vagyok rúgva.Teljesen magam alatt vagyok.Mióta hazajöttem csak bőgök.Rendesen,tisztességesen végeztem a munkámat,mindig előbb benn voltam és később jöttem el,ami persze nem volt kifizetve.Túlórázni is bármikor bementem,ha kellett.

Nem tudom mi lesz velünk.Párommal élek ,és egy fizetésből nem tudom hogyan fogunk megélni ...főleg így télen.

Én levelezőn tanulok,szakmám még nincs.A sulival is nagyon le vagyok maradva,mert ugye péntek-szombat van tanítás,és én péntekenként nem jártam be,nehogy baj legyen belőle a munkahelyen.

Nem tudom mihez kezdjek.

Te hogy dolgoztad fel,ha kirúgtak?

Bocs,hogy hosszú,meg kesze-kusza lett,de olyan jó egy kicsit kiírni magamból. :(

2011. nov. 30. 17:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
Van NAV tartozásos dolog, mert ha nem fizette előtte senki a TB-jét, akkor a NAV bevasalja utólag.
2011. nov. 30. 18:02
 12/21 anonim ***** válasza:
92%
az, hogy x munkavállalónak adótartozása van, a következő munkáltatóját baromira nem érinti
2011. nov. 30. 18:05
 13/21 anonim ***** válasza:
90%

"És mivel lett volna jobb, ha nem írod alá?"

Nem tudom, nekem ilyen esetben jólesne, ha legalább egy minimális kellemetlenséget tudnék okozni a kedves munkáltatónak. Csak úgy hálából, ha már ilyen rendes volt, hogy az utolsó pillanatban szólt.

2011. nov. 30. 18:09
 14/21 anonim ***** válasza:
88%

Hát nekem nem.

Lehet, hogy tényleg azért szólt későn, hogy legyen 3 hónapig munkája. Most tényleg mivel jobb az, ha 1 hónappal előtte rúg ki?

Az indokot pedig vagy nem akarta megmondani, hogy ne bántsa meg vele, vagy szégyellte, hogy mégsem tudja alkalmazni a jelenlegi anyagi terhek miatt.

Nem védeni akarom, de akár ilyen oka is lehet a dolgoknak, nem kell mindig a legrosszabbat gondolni.

2011. nov. 30. 18:14
 15/21 A kérdező kommentje:
Az az igazság,hogy egyszemélyes büfében dolgoztam,szóval valaki biztosan lesz helyettem.... :(
2011. nov. 30. 18:31
 16/21 anonim ***** válasza:
82%

Előtte munkanélküli voltál? Mert ha munkanélkülit vesznek fel, 3 hónapig kapnak valami támogatást (legalábbis pár éve így volt), és ezért van sok kirúgás a 3 hónap letelte előtt. Én biztos nem kötekedtem volna, hiszem a stílus maga az ember, és méltóság is van a világon.

egyébként a papírok kiadására 3 napja van a munkáltatónak.

2011. nov. 30. 19:14
 17/21 anonim ***** válasza:
82%

Engem is rúgtak már ki próbaidő alatt. Én megmondom őszintén, örültem neki, mert iszonyú volt ott dolgozni, rettentő rosszul éreztem magam ott egy munkatársam miatt.

Csináltam rengeteg szórólapot, hogy takarítást és gyermekfelügyeletet vállalok, és kutyasétáltatás közben bedobáltam a postaládába. Nemsokára fölhívott 1 cég, hogy takarítókat keresnek, meg az utcánkból egy házaspár. És lett munkám! (nem bejelentve).

Eközben gyártottam önéletrajzokat, küldözgettem, meg a legfontosabb, hogy ismerősöknek adtam oda, hogy adják oda a főnöküknek, hátha kellek.

Így is lett rendes, állíndó munkám, a párom vitte be a céghez, ahol dolgozik, nemsokra rá már kezdhettem is.

Sok sikert neked, és ne add fel!

2011. nov. 30. 21:17
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a bíztató szavakat.Tényleg jobban érzem már magam.Új nap,új lehetőség :)
2011. nov. 30. 21:27
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Engem múlthét csütörtökön rúgtak ki. Próbaidő alatt voltam. Nagyon meg se indokoltál (tudom nem kell megindokolni,de valami oka csak volt). Jól kibőgtem magamat, azóta is néha elkenődök, vagy pityergek. De fel a fejjel! Nézegetni kell a neten. Ennél jobbat nem tudok. Én is így teszek.
2011. nov. 30. 21:36
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Minden rndben van. Valószínűleg nem a munkád miatt raktak ki. Max olyan lányt akar a büfébe fölvenni, akivel kezdhet valamit, vagy talált olyat, aki kevesebbért is dolgozhat.

Ez a próbaidő alatti kirakás indoklás nélkül. Engem próbaidő után raktak ki, a különbség csak az volt, hogy ráírták egy papírra, hogy a cég anyagi nehézségei miatt leépítésre kényszerül. Erre hivatkozva bármikor kirakhatnak bárkit.

Szóval, én egy darabig otthon voltam, amíg le nem csitultak lelki viharaim. Miután földolgoztam magamban, akkor örültem a kényszerűségből adódott, de hasznos szabadidőmnek. Körbelátogattam a barátaim, utaztam. Mondjuk először gyorsan kiirattam magam táppénzre, akkor még volt a passzív táppénz 45 napig, ezt már sajnos megszüntették.

És lényegében Te ugyanolyan értékes ember maradsz mint voltál. Tehát találsz új munkát, ez csak idő kérdése, még jobb is lesz mint egy egyszemélyes büfé. Lehet, hogy egy jó állás felé terelget a sors, amit egy büfében ülve nem találnál meg, gondolj erre. :) Én például sokkal jobb állást találtam azután, hogy kiraktak egy olyan helyről ahonnan nem jöttem volna el.

2011. dec. 1. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!