Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, vagy hogy reagálná...

Mit tennél, vagy hogy reagálnál, ha megtudnád, hogy a (friss) feleségednek nem lehet gyereke, mert nem fejlődött ki a petefészke? És késöbb megtudod, hogy ő sejtette már az esküvő előtt, csak félt, nem mondta el.

Figyelt kérdés
2011. nov. 30. 16:28
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
61%

még annyit hogy mióta nemi életet élek azóta évente járok nőgyógyászhoz, és ott nem csak a rákszűrés a téma, hanem rákérdez, hogy szedek-e gyógyszert, rendszeres-e a menstruációm, mindig megkérdezi hogy van-e valami problémám

ha te is járnál évente orvoshoz akkor ezek kiderültek volna már réges-rég

hisz akinek 3-4 hónapot késik az nem igazán normális dolog

2011. dec. 1. 13:15
 52/55 anonim ***** válasza:
69%

Itt egyikünk sem orvos, sajnos csak találgatni tudunk, hogy mennyire lehetett csak érezni, vagy pontosan tudni hogy baj van, és hogy nem fejlődtek ki megfelelően a petefészkek. Én azt mondom, hogyha nagyon durva jelei lettek volna annak, hogy nem fejlődtek ki a petefészkek, valószínűleg réges-régen tudná, hogy nagy a baj.

Ameddig viszont csak sejtés a dolog, addig nem lehet hibáztatni, pláne ha orvos mondja, hogy nincsen komoly baj. A menstruáció kimaradása csomó ok miatt bekövetkezhet, nem mindenki gondol egyből arra, hogy nincsen működő petefészke.

Másrészről házasságnak ritkán feltétele termékenységet igazoló orvosi lelet. Ha szeretem a másikat, akkor szeretem minden problémájával és rendellenességével együtt. Simán lehet, hogy a férjnek sem lehet gyermeke valamilyen korábbi fertőzés, betegség miatt, amire nem gondolt korábban. Ezeket a betegségeket is lajstromozni kellett volna a házasság megkötése előtt? És ha ezt nem tette meg, elítélendő-e?

Itt most nem arról van szó, hogy a feleség tökéletesen tisztában volt vele, hogy szinte biztosan nem lehet természetes úton gyermeke, és direkt eltitkolta, hogy majd ha már megvan a házasságot igazoló dokumentum, akkor majd elmondja a párjának remélve, hogy akkor már úgysincs mit tenni, mert elválni macerás. Nem! Itt arról van szó, hogy a feleségnek voltak hormonproblémái, néha akadozott a menstruáció, de csak tudat alatt érezte, hogy lehet ebből nagyobb probléma is. Ez akkora bűn?

Persze lehet vitatkozni, hiszen senki sem tudja mit tenne pontosan egy ilyen helyzetben. A férjed most meg van ijedve, hiszen gyermeket akart tőled, családot alapítani veled, és ez egyelőre úgy tűnik, hogy nem lehetséges. A kérdés most az, hogy a férjednek mi a fontosabb: hogy elvette élete párját, akivel le akarja élni az életét, és ez fölülírja azt a problémát is, hogy nem lehet természetes úton gyermeketek; vagy ő gyermeket akar és az csak másodlagos, hogy kitől.

2011. dec. 1. 16:13
 53/55 anonim ***** válasza:
80%

Sokan válást emlegetnek.

Azért mert nem merte elmondani a nő, amiben még biztos sem volt?? Ha kiderülne, hogy a Vőlegényem nem adhat nekünk gyereket, akkor örökbefogadnánk.

Az esküvőn pedig ígéretet tettek:jóban-rosszban. Vagy szeretik egymást, vagy nem. Ha igen, akkor szó sincs válásról.

2012. máj. 11. 02:26
 54/55 anonim ***** válasza:
28%
Ha nekem sejtelmeim vannak egy problémáról, ami nemsokára fontos lehet, megyek és kiderítem.
2012. máj. 11. 09:06
 55/55 anonim ***** válasza:

Mi történt azóta?

Együtt vagytok még?

2018. máj. 23. 08:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!