Illik esküvő előtt találkoznia a két családnak, vagy ráér az esküvőn?
Párommal lassan majd aktuális lesz a dolog, viszont fogalmam sincs hogyan működik ez a gyakorlatban. Párom családja 300 km-re lakik az én családomtól, így eddig nem volt megoldható, hogy a tágabb család is találkozzon. Néha hozzánk jönnek a szülők ebédelni, ha sikerül összehozni egy olyan hétvégét, amikor mindketten eltudnak jönni, illetve olykor tesók is csatlakoznak, de ennyi. Illene esetleg nagymamákat/papákat is bemutatni egymásnak még az esküvő előtt, vagy teljesen fölösleges lépés lenne?
Az esküvőn szokás bemutatni egymásnak a családot, hogy ki kicsoda vagy ezzel sem szoktak törődni? Nekem olyan fura lenne, ha az egyik oldalon ülne az egyik család, a másikon a másik és fogalmuk sincs hogy a másik oldalon ki kicsoda. Még is hogyan működik ez?
Természetesen nekem is úgy lenne a logikus, ha legalább esküvőn bemutatnánk őket egymásnak, csak azért kérdezem, mert eddig akárhány esküvőn voltam, sosem láttam ilyet, elképzelni is nehéz, hogy mikor lehet ezt megejteni.
Ha a nagyszülőket össze is tudnánk hozni, pl nagynéniket, nagybácsikat, unokatesókat már nem valószínű, a családjaink vidéken élnek, mi egy harmadik városban a párommal tőlük messze, egy napra nem igen tudnának eljönni, elszállásolni meg nem tudunk sajnos ennyi embert. Egyelőre az esküvő is kérdéses hol és hogyan lesz megoldva, pont azért, mert nem igen tudjuk egyik helyen sem megoldani a vendégek elszállásolását, azt meg nem szívesen várnám el, hogy hotelben töltsék az éjszakát, vagy hajnalban induljanak haza.
Magyar szokás szerint az eljegyzésen ismerkednek meg a családtagok,vagy csak a szülők és násznagyok egymással.
Ekkor beszélik meg az esküvő részleteit és lebonyolítását.
Vidéken még most is él ez a szokás,de városokban már nem mindig. Főleg akkor nem,ha sem eljegyzés nincs (két karikagyűrűvel),a lakodalmat pedig nem a szülők állják.
Ilyen esetben az a szokás,és célszerű is,hogy az ismeretlen szülők,rokonok az esküvő előtti estén megjönnek és megismerkednek egymással.
Végső esetben a szertartás előtt mutasd be a rokonokat egymásnak.
Nem egyértelmű a szülőkre gondolsz, vagy tágabb rokonsági családra.
Amennyiben a csak a szülőkre, ők feltétlenül találkozzanak szerintem- csak úgy illik, de tágabb rokonságnak miért lenne illendő? Ők majd találkoznak ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!