Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, vagy hogy reagálná...

Mit tennél, vagy hogy reagálnál, ha megtudnád, hogy a (friss) feleségednek nem lehet gyereke, mert nem fejlődött ki a petefészke? És késöbb megtudod, hogy ő sejtette már az esküvő előtt, csak félt, nem mondta el.

Figyelt kérdés
2011. nov. 30. 16:28
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
51%
Jó, ha már szőrszálhasogatók vagyunk, nevezzük titkolózásnak. A titkolózásért is válás jár, ha ilyen fontos kérdésről van szó.
2011. nov. 30. 16:59
 12/55 anonim ***** válasza:
61%
Hát röhögni fogsz, de az én párom megkérdezte. Én ugyanígy vagyok, hogy félek, hogy nem lehet, de nem biztos. De ha nem lehet, akkor inkább ne esküdjünk, minthogy utána elváljunk :S
2011. nov. 30. 16:59
 13/55 anonim ***** válasza:
78%

6. válaszoló: "Nyilván megvannak a módszerek, amivel el lehet érni, hogy legyen közös gyermek, még ha sokkal-sokkal macerásabb is."

bilogógia 1es, ülj le. no petefészek= no petesejt= nincs mit megtermékenyíteni, nincs mód, amivel át tudná örökíteni a génjeit

a fő probléma a hazugság, azt kell megbeszélni, hiszen az alap gondról nem tehet a feleség, azon nincs mit megbocsátani

2011. nov. 30. 17:00
 14/55 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mennyi idővel az esküvő előtt kerül szóba, hogy ki hány gyereket szeretne. Abba a beszélgetésbe már remekül bele lehet toldani ezt az információt, akkor is, ha csak sejtelem.
2011. nov. 30. 17:02
 15/55 anonim ***** válasza:
100%
igen, azt kellett volna tenni. és tökmindegy, minek nevezed, alapból senki nem feltételezi, hogy van valami baj, nyilván azért nem kérdez senki ilyet, mert a normálisat feltételezi, senkinek eszébe se jut hogy lehet ilyen is, meg persze, ha baj lenne arról tudna, nem? nahát nem, mert a feleség eltitkolta. ez számomra hazugságnak minősül. te vagy a feleség, igaz?
2011. nov. 30. 17:02
 16/55 A kérdező kommentje:

Az hogy ki vagyok nem fontos.

Szóval bölcsebb lett volna a nő részéről, hogy megosztja ezt a párjával, 80-90%os esélyt adva ezzel arra, hogy a szeretett férfi (hirtelen félelemből, hirtelen haragból) dobja egy olyan dolog miatt amiről nem is tehet, éppen pár nappal a "cél" előtt??

2011. nov. 30. 17:11
 17/55 anonim ***** válasza:
95%

Nem az esküvő előtt kellett volna elmondania. Ha egy tinédzserkori betegség miatt gondolja, hogy nem lehet gyereke, akkor ezt évek óta tudta. Bármikor elmondhatta volna.

Persze ha neki mindenáron az esküvő volt a CÉL (???????).. sokat ér, ha pár hónap múlva a férj beadja a válópert. Komolyan, hogy lehet titkolózásra alapozni egy esküvőt??

2011. nov. 30. 17:17
 18/55 anonim ***** válasza:
84%
Aki hirtelen haragból felbont egy eljegyzést, az úgysem férjnek való, ebből a szempontból igen. Elszalasztani egy palimadarat a tisztességem miatt tényleg nem.
2011. nov. 30. 17:17
 19/55 anonim ***** válasza:
95%

hát ha engem elhagyna a vőlegényem/férjem amiatt,hogy nem lehet gyerekem bennem is felmerülne a kérdés,hogy szeret-e igazán..ha igen,akkor ezzel együtt is szeretnie kell/el kell fogadnia..

a titkolózás már más dolog..

2011. nov. 30. 17:18
 20/55 anonim ***** válasza:
78%

Ha nekem attól kellene félnem, hogy elhagy a párom egy fejlődési rendellenesség miatt, akkor az már régen rossz. Sajnos bárkivel megeshet, hogy olyan dolog derül ki babaváráskor, amit azelőtt nem is gondolt volna. Ennél nincs is rosszabb, hiszen az emberek többsége vágyik a gyermekre.

De akkor megközelíthetjük onnan is a problémát, hogy a válaszolók többsége elhagyná a nőt, ha kiderülne, hogy elhallgatta a rossz előérzetét; ez vajon mennyire etikus? Szerintem ez sem szebb gesztus, mint az, hogy a nő nem mondta el azt, amit nem is tudott biztosra.

A biológiából 1-esező válaszolónak pedig: ha jobban belegondol, akkor a kérdező azt írta, hogy a nő csak sejtette, hogy valami nem oké. Ez azt jelenti, hogy semmi drasztikus jel (pl.: a menstruáció hiánya) nem utalt arra, hogy nincs megfelelően kifejlődött petefészke. Ha pedig menstruál, akkor előfordulhat, hogy van életképes petesejtje.

2011. nov. 30. 17:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!