Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, vagy hogy reagálná...

Mit tennél, vagy hogy reagálnál, ha megtudnád, hogy a (friss) feleségednek nem lehet gyereke, mert nem fejlődött ki a petefészke? És késöbb megtudod, hogy ő sejtette már az esküvő előtt, csak félt, nem mondta el.

Figyelt kérdés
2011. nov. 30. 16:28
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
47%
Ha bizonytalan vagyok, elmegyek egy nőgyógyászhoz. Innen már meg lehet tudni.
2011. nov. 30. 18:53
 42/55 anonim ***** válasza:
87%

ugyan már, csak érezte, csak érezte, nem tudta, hagyjuk már!!

egyrészt, már ezt a megérzést is meg kellett volna osztani a vőlegénnyel

másrészt meg, ha ilyen súlyú dologgal kapcsolatban van "megérzésem" akkor megyek dokihoz, és máris nem megérzés van, hanem tény van. amit aztán nyugodtan lehet közölni. szerintem nagyon is jól tudta a nő, hogy baj van, ha azt nem is, hogy gyereke nem lehet, annyit biztos tudott, hogy nem egészséges, máskülönben honnan a "megérzés"?

a nő hibázott hiszen titkolózott, még akkor is, ha azt elfogadjuk, hogy akkor még nem tudta, hogy a meddőségét titkolja, azt mindenképp tudta, és titkolta, hogy nincs rendben minden, és azt is tudta, hogy lehetséges, hogy fontos probléma van.

2011. nov. 30. 18:58
 43/55 anonim ***** válasza:
69%
Hát érdekes, hogy nem mondta el.
2011. nov. 30. 20:33
 44/55 anonim ***** válasza:
90%

Mindketten elváltunk, egyikünk házasságában sem "lehetett" gyerek. A férjem előző házasságában állítólag neki volt kevés spermája (Dr. Czeizelhez jártak), az én előző házasságomban nekem volt "fejletlen" méhem. 1984-ben ismerkedtünk meg, elváltunk és megbeszéltük, hogyha úgy érezzük, majd örökbe fogadunk egy kisbabát.

86-ban fiúnk született, 87-ben lányunk!:-)))

Kedves kérdező, ne ítélj elsőre. Az orvosok nem tévedhetetlenek!

2011. dec. 1. 00:37
 45/55 Gyorgyi28 ***** válasza:
96%

"jó kis szituáció"... hmmm .... hát, nálunk felmerült már az esküvő előtt is a gyerek kérdés.

és egyik felem azt mondja, hogy el kellett volna mondania a hölgynek, hogy fél attól, hogy neki nem lehet gyermeke. Fordított esetben valószínűleg ő is tudni akart volna róla.

A másik felem meg azt mondja, hogy ha a férfi ezért elhagyja, akkor nem szereti igazán... Persze, az ember vágyik arra, hogy legyen saját gyermeke, de azért azon érdemes elgondolkodni, hogy az a fontosabb, vagy a szerelmed, és hogy vele élj, öregedj meg...

A házasság nem pont arról szól, hogy EGYÜTT oldjunk meg mindent, jóban-rosszban, betegségben-egészségben, stb.?

Lehet donor petesejttel saját gyereke a férjnek amúgy...

Szóval mindkét felet megértem tulajdonképpen. A férjet is, ha úgy érzi, hogy átverték... A feleséget is, hogy félt. Egy nőnek ez amúgy is nagyon fájó pont lehet, ha tényleg meddő és szeretne babát. Más meg vígan megy és elvetet többet is... - no comment, és sorry nem tartozik a tárgyhoz.

Hogy röviden a kérdésre is válaszoljak: átgondolnám a férfi helyében, hogy csak petesejt donort vagy feleséget akartam, amikor elvettem a nőt. Aztán ennek megfelelően a továbbiakat.

2011. dec. 1. 00:43
 46/55 anonim ***** válasza:

én sose hagynám el a férjem, ha nem lehetne gyereke. igaz, ezt meg kellene beszélnünk már a kapcsolat elején, és ha hazudna ebben vagy titkolózna, az nagyon fájna, de próbálnám megérteni, hogy nem akart elveszíteni.

ha nekem nem lehetne, akkor megérteném, ha elhagyna, bár nagyon fájna. (ellenben ha donorpetesejtet akar, akkor keressen hozzá béranyát is, ne nekem kelljen már egy másik nő gyerekét kihordanom, amikor nekem nem lehet... ez kínzás lenne.)

2011. dec. 1. 02:47
 47/55 anonim ***** válasza:
64%

Ha tudta,sejtetette hogy valami baj van és nem mondta el akkor válás.

Én tudtam hogy velem valami nem okés,a párom is tudta hisz együtt éltünk házasság előtt,eszembe nem jutott eltitkolni.

Ennek ellenére összeházasodtunk.Probálkoztunk,majd elmentem dokihoz,ott be is bizonyosodott hogy igazam volt.Kemény 4évet probálkoztunk a babával,kishijján szétmentünk.

Persze lehet azt mondani hogy ó én sosem hagynám el azért a párom mert nem lehet gyereke,én is igy gondoltam,de átélni mindazt ami ezzel jár,hát nem kivánom senkinek.

Végül sikerült együtt maradtunk.

2011. dec. 1. 09:06
 48/55 A kérdező kommentje:

Én maximálisan tisztelem a férjem, és Ő is engem. Legalábbis eddig tisztelt és becsült.. most hirtelen elvesztette a tiszteletét és mintha már "értéktelennek" látna. Igen, ezt érzem. És azt is, hogy ez nem tudatos. Amióta tudja kerüli a pillantásom, kerüli hogy egyáltalán rám kelljen néznie, sokkal többet nincs itthon (nem tudom merre járkál... de félek másnál vigasztalódik..) nem társalgunk.... Nem tudom mikor kapom vissza a régi férjem, aki nem így viselkedett. Azt sem hiszem, hogy egyáltalán visszakapom még Őt.

Felvetettem neki, azt hogy fogadjunk béranyát, de szó nélkül felállt, és elviharzott a lakásból. Nem tudom, rosszat mondtam? Én nem bánnám, és köztudott, hogy az örökbefogadás évekig is eltarthat és nem is biztos, hogy újszülöttet kapunk.

Amúgy onnan sejtettem, hogy baj van velem, hogy nem volt rendszeres menstruációm, volt hogy 3-4 hónapig nem is volt. És ha igen, volt, hogy csak pár csepp.

Egyszer voltam egy dokinál, aki megvizsgált de nem mondott semmi aggasztót. Én akkor megnyugodtam és többet nem is mentem.

2011. dec. 1. 09:11
 49/55 anonim ***** válasza:
35%

a férjed csalódott nem is kicsit

szeretne gyereket de nem mástól hanem tőled, hogy te hord ki, ami valószínűleg nem fog össze jönni

sajnállak nagyon, mert van neked most elég bajod és ha a férjed elhagy akkor még jobban magad alatt leszel

ha a férjed helyében lennék, én akármennyire is szeretném a feleségem de ha neki nem lehetne gyereke amit sejtett és elfelejtette elmondani, akkor nagy valószínűséggel válás lenne a vége

saját gyereket szeretnék a saját feleségemtől, nem mástól és nem is más "eldobott" gyerekét akarnám nevelgetni

ez most nagyon csúnya lesz de

ha nem vagy képes kihordani egy gyereket akkor te csak 99%-os vagy

2011. dec. 1. 09:54
 50/55 anonim ***** válasza:
Ha nem fejlődött ki a petefészke, akkor amíg ez nem tisztázódott, és nem kap hormonpótlást, nem fejlődnek ki a másodlagos nemi jellegek sem (kislány marad), és nem is menstruál. Ez benne csak gyanút keltett? Hogy nincs melle, szőrzete, nem menstruál ez a vőlegénynek sem volt furcsa?Legkésőbb 16 évesen már nőgyógyászaton lett volna, ez így legalábbis nem pontos. Ha csak elírás is, és később ment tönkre, a nemi jelleg visszafejlődik, menstruáció megszűnik, ezeket nem lehet nem észrevenni!
2011. dec. 1. 13:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!