Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Szeretném látni...

Mit tegyek? Szeretném látni az unokám, de nem lehet.

Figyelt kérdés
Menyem nem engedi,vagy ha igen csak 2 hetente 1 órát a parkba a kicsit 4 hónapos az unokám.Számomra olyan megalázó,hogy parkba kell látnom unkámat,és a fiam hozza oda.Meg oldható,hogy elhozza hozzánk?Mennyem nem engedi,állítólag félti tőlem a babát,és nem akarja.Nagyon megharagudott rám,már elkodolkoztam,és igazat adok neki.De Ő szóba sem állvellem,és nem is akar semmi féle kapcsolatot velem,és családommal sem.Próbáltam fiamnak mondani,hogy legyünk egy család,és járjunk össze de Ő sem akarja.
2009. máj. 13. 10:47
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
89%

"mondtam menyemnek,hogy nem akarta a kisunokámat,meg hogy vannak jogaim az unokám felett."

Igaza van a menyednek!Ez nagyon nem volt szép dolog. Talán idővel ha látják rajtad a változást megenyhülnek.

2009. máj. 13. 11:26
 12/43 anonim ***** válasza:
95%

Érdemeld ki a szeretetüket és a bizalmukat.

Lassan ,apró lépésekkel.

2009. máj. 13. 11:35
 13/43 A kérdező kommentje:

11:14-es!

Nem tudnák úgy oda menni meg,hogy én mondjam meg mikor?Kicsit olyan "pofátlanul hangzik"ez számomra!

2009. máj. 13. 11:48
 14/43 anonim ***** válasza:
90%
Húúú, azt kell mondanom, hogy abszolút érthető a menyed viselkedése... Az én anyósom a kislányom másfél hetes korában jött segíteni, ő is állandóan fogta volna, úgy kellett lecsapnom a saját gyerekemre, ha fogni akartam, nagyon rosszul esett. Ha meg elvitte volna a 3 hetes gyerekemet, azt hiszem kikapartam volna a szemét, neh hittem volna, hogy segítségből szeretné, inkább, hogy magának akarja a gyerekemet. Sajnos, tényleg csak mérgesítettél a helyzeten a fenyegetőzéssel... Azt hiszem, majdhogynem örülhetsz, hogy legalább ennyit láthatod az unokád. Tényleg az idő a megoldás (sajnos nagyon sok időnek kell eltelnie), és hogy kitartóan de visszafogottan próbálkozol. Bár nem tudom, én mitől enyhülnék meg... És még egy jótanács, ha megengeded: ha javul a helyzet, SOHA ne mondj olyat még vicceskedve se a gyereknek, hogy "jajj, anya milyen rosszindulatú", "jajj, anya felébresztett", "jajj, a szüleid nem értenek hozzád", "jajj, én megengedném, de anyád" Na én ezekre majdnem kikaptam a kezéből a gyereket, pedig nem bántásból mondta.
2009. máj. 13. 11:48
 15/43 anonim ***** válasza:
90%
Ne haragudj, de abszolút jogos a menyed felháborodása. Én is félteném tőled a gyerekemet. 3 hetesnek, sőt 3 hónaposnak is az anyja mellett a helye. Keresi, ha nincs ott, ki szoptatja, ha éhes? Ha valami történik, vállalod a felelősséget? Ezenfelül tényleg elég lekezelő voltál vele. Én a helyedben egy ideig nem is reménykednék abban, hogy ez változik. Majd ha már ez egy kicsit elfelejtődik idővel, megenyhülhetnek. Az olyan erőszakos emberek miatt vannak annyian ki az anyósokra, mint te és ebből jönnek a sztereotípiák, közben meg nem is minden anyós ilyen. Szerintem csak akkor fognak irányodban megváltozni, ha látják rajtad, hogy gyökeresen megváltoztál.
2009. máj. 13. 11:50
 16/43 anonim ***** válasza:
53%
Utolsó vagyok: lehetne azt, hogy megkéred őket, hogy a park helyett hadd menjél hozzájuk arra az egy órára, és ha nem tetszik a viselkedésed, akkor többet nem mész. És hátha így látják a változni akarást, és egyre többet és többet láthatod az unokád.
2009. máj. 13. 11:50
 17/43 anonim ***** válasza:
32%
Nem utolsó voltam, hanem 11:48-as :)
2009. máj. 13. 11:51
 18/43 anonim ***** válasza:
96%
Dühében sok mindent mond az ember, aminek a felét se gondolja komolyan, viszont utána nagyon nehéz helyre hozni ezeket a dolgokat. Szerintem ez még megbocsátható lenne. Viszont az nem, ha rátelepszenek az emberre. Én nem vagyok az a "túl aggódós anyuka", de nekem se tetszene, ha valaki a 3 hetes gyerekemet elakarná vinni. Érthető, ha a nagymama is szeretne minnél több időt tölteni az unokájával, de akkor ne azzal jöjjön, hogy segíteni akar, mert ez nem igaz. Sokkal nagyobb segítség egy kismamának, ha a háztartásban vállal dolgokat a nagyi (legalábbis nekem anyukám ezért volt velem az első két hétben és persze közben babázni is tudott). Gondolom a menyed attól is fél, hogy ha most enged minden kezdődik előről. Ilyenkor jönnek a nagy fogadkozások, hogy de tanultam az esetből, nem szólok bele stb. kérdés, hogy ezt menniyre bírja betartani az ember. Mindenesetre én értékelném az igyekezetet (ha tényleg őszintén gondolod), sajnos az én anyósom nem tette ezt :(
2009. máj. 13. 11:54
 19/43 A kérdező kommentje:
Szerettem volna felmenni látogatni,ajándékot vinni a kisunokámnak.De a menyem erről hallani sem akar,hogy fel menjek hozzájuk.Hajthatatlan.Szerettem volna múltkor a fiamtól azt kérni kicsit több időt tölthessek el unokámmal,de a menyem meghallotta,és azt mondta ha időbe nincs itthon a gyereke akkor rendőrt,hív.Azt is mondta,hogy utál,és megvett,és ki nem áll.Így hogy tovább...??
2009. máj. 13. 11:58
 20/43 anonim ***** válasza:
87%

Hasonló cipőben járok mert az én pincúrkám is 4 hónapos lesz és anyóssal kibékíthetetlen ellentét van köztünk. Csakhogy ő nem azzal vívta kihogy rnktelepedett hanem elhordott mindennek mikor a fiával vitáztunk. Nem tudom mi köze van a mi kapcsolatunkhoz! Mikor anyának kellett volna lennie akkor nem vot, ne most legyen az. A férjem teljes mértékben mellém állt, de mivel az anyja mondtam neki hogy néha azért menjen el meglátogatni mert én mostanában nem engedem hogy egy olyan nő legyen a közelében a gyermekemnek aki semmibe sem néz. Ezt azért érdemeltem ki mert a főzés helyett a gyerekkel foglalkozom. Borzasztó!!!! Bárcsak ő is így tett volna anno! Én ezek után utálom az anyósomat és nem is bíznám rá a gyerekemet.

Ezt azért írtam le mert ha az ember csak a szúrkálódást kapja meg a kioktatást akkor ne várjunk mást. 3 hetesen nem szabad elvinni egy gyereket az anyjától 5 percre sem mert ha az az anya szereti a gyerekét akárhogy s ráférne a pihenés szüksége van arra hogy lássa hallja hogy ott van. Én értem hogy csak segíteni próbál az ember, de inkább érdezi kell hogy miben tud. Reménykedni kell hogy a menyed ezt most elolvassa és megérti a helyzetet és kicsit enged. Én nem tenném még, de ez én vagyok. Elnézést az őszinteségemért, de tényleg így gondolom. Hosszú időbe fog telni hogy újra a régihez hasonló legyen a helyzet.

2009. máj. 13. 12:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!