Hogyan vegyem rá a feleségemet, hogy borotválja a hónaljszőrét?
Nem lehet, hogy érzékeny a bőre? Akinek a bőre sérülékeny, kiszáradásra, pirosodásra hajlamos, annak egy tövig borotválás nagyon kellemetlen lehet! Onnan tudom, hogy nekem is ilyen, így csak a gyantázás jöhet szóba... Borotválás után a bőröm 1-2 nap alatt csúnyán kipirosodik és viszket, mivel a visszanövő szőrszálak vége a borotvától éles, szúrós lesz, és teljesen begyullad tőlük a bőröm. :( A gyantánál ez más, mert ott új szőrszálak nőnek, és a végük puha, vékonyka. Telente ezért, ha nincs lelki erőm gyantázni, én is - a feleségedhez hasonlóan - lenyírom a gépi borotva nyíró fokozatával egész rövidre, mert úgy nem bántja a bőrömet. A férjem tesz rá magasról, őt ennyi szőr nem zavarja, szóval ez nálunk nem téma.
Nem lehet, hogy szegény feleségednek is ilyesmi gondja van? Mert ha igen, nagyon megértem őt, hogy miért nem hallgat rád...
Már miért lenne erősebb a szőr a borotválástól? Ekkora ostobaságot.
A férfiaknak is erősebb az arcszőrzetük minden áldott nappal? Ha kopaszra borotválom a fejem, erősebb lesz a hajam?
Gondolkozzunk már. Csak erősebbnek TŰNIK, mivel kisebb.
"Bármily meglepő, tudományos kutatások sorozata állítja, hogy mindez nem így van: a vágás, borotválás egyáltalán nem befolyásolja a szőr és a haj növekedésének ütemét, a szőrszál (hajszál) vastagságát, erősségét. Arról van mindössze szó, hogy a borotválással, vágással eltávolítjuk a szőrszál elkeskenyedő, finom végét, és nagyobb keresztmetszetű, durvább tapintású szálvég marad a helyén. A szőrszálak ráadásul az eredésükhöz közel vastagabbak, majd fokozatosan vékonyodnak, így rövidre vágva durvábbnak, erősebbnek tűnnek.
Biztosan sokan gondolják most, hogy a tudósoknak nincs igazuk, hiszen saját magukon tapasztalják ennek az ellenkezőjét. Ha azonban hagyják hosszúra nőni hajukat, szakállukat vagy egyéb szőrzetüket, megfigyelhetik, hogy akár évekig tartó borotválás, vágás után sem lesz durvább, mint korábban volt."
"Ez nem egészséges, főleg hogy az izzadság méreg. "
Kedves Kérdező!
Igazad van. Az izzadság méreganyagokat tartalmaz. Pontosan ezért kell, hogy távozzon a szervezetből. Na most egyes dezodorok gátolják az izzadást is, nem csak a szagokat fedik el. Akkor szerinted hol maradnak a méreganyagok?
Ha nem használunk dezodort, az semmiképpen sem egészségtelen, csak legfeljebb nem túl gusztusos. A megoldás: természetes alapanyagú szagsemlegesítő dezodorokat használni, amik az izzadságot átengedik, de a szagokat semlegesítik (általában baktériumölő hatásuk miatt).
Erről ennyit. Egyébként meg tél van, senki sme látja, 1-2 mm pedig semmi. Alig észrevehető. De ha zavar, mondd meg neki egyenesen, elvégre a te feleséged. Nem kell trükközni.
Szerintem is egyszerűen mondd meg neki, hogy nagyon szereted őt, de neked így nem tetszik a hónalja. Én nem bonyolítanám túl. Ha meg azzal jön, hogy erősödik, mondd meg neki, hogy semmivel sem erősödik jobban, mintha tövig leborotváltatná.
De tényleg lehet, hogy begyullad neki utána a bőr, azért nem szereti. Ami egyébként létező probléma. A tövig borotválás során akarva-akaratlanul felsértjük a bőr legfelső hámrétegét is, ahol elszaporodnak a bacik, ezek gyulladást okoznak. Vannak akik erre hajlamosabbak. Erre van fertőtlenítő krém, amit rögtön a borotválás után kell felkenni. Bőrgyógyász tudja melyik ez.
Egyébként meg ilyen esetre én is tudom ajánlani a gyantázást vagy a végleges szőrtelenítést.
Szóval szerintem, ha ez ennyire zavar téged, szólj neki, beszéld meg vele, s tudd meg pontosan mi zavarja valójában. Mert lehet rajta segíteni. A jelenlegi érve nem valami jó.
Ha pedig ennek ellenére nem akarja, akkor kénytelen leszel beletörődni.
Más testrészét nem szőrteleníti? Ott nincs gond?
Ez hülyeség, hogy a borotválástól erősödik a szőr, onnan ered a tévhit, hogy amikor gyantázza valaki, akkor a puha, vékony vége jön ki először az új szőrnek, amikor borotválja, akkor meg a közepén vágja el, ahol vastag. Nem fog erősödni.
„Már próbálkoztam úgy is, hogy én magamnak tövig leborotváltam”
Miért, egyébként nem szoktad???
„Lent normális. Csak a csikló felett van egy csíkban szőr.”
Nem akarlak kiábrándítani, de ha a feleséged elmúlt 12, akkor nem ez a „normális”…
Ha nem érzékeny a bőre, akkor szőrtelenítő krém. Nem fájdalmas, nem drága, sokáig tart.
Ha érzékeny a bőre, akkor epilátor. Ugyanazt adja, mint a gyantázás, csak magadnak csinálod és olcsóbb.
A borotválástól nekem is teljesen kikészül a hónaljam, de az epilátortól semmi gondom nincs. Esetleg azt adj neki karácsonyra. Bunkóság, de célravezető lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!