Hogyan vegyem rá a férjemet, hogy minden nap tusoljon és hogy vigyázzon a tisztaságra maga körül?
Nem kérek olyan válaszokat, hogy hagyjam ott, mert szeretjük egymást és van közös jövőnk.
Már többször megkértem, hogy tusoljon minden nap, mert fizikai munkát végez, leizzad, meg egyébként is fontos minden nap tisztálkodni. Már egy éve minden este mondom neki, hogy "Drágám, légyszíves menny tusolni!", de hiába, elereszti a füle mellett, vagy megígéri és mikor kimegyek a mosdóba, ő beugrik az ágyba és teszi, hogy elaludt, csak hogy elkerülje a feladatát.
A haját 1 hónapban kb. 2x-3x mossa meg, azért is hiába könyörgök.
Hetente 2x kell cserélnem az ágyhuzatot, mert az uraság "piszkosan" fekszik be az ágyba.
A másik meg egyáltalán nem becsüli a munkámat a ház körül. Bejön cipővel még a szobába is, mert ő siet és nincs ideje levetni a cipőjét, mindig felmosóronggyal kell utána szaladni naponta többször. A fürdöszobában 2 perc alatt bepiszkolja a frissen mosott szőnyeget, mert neki oda is kinti cipővel kell bejárni és cigizni is muszaj toaletthasználat közben. A minap is kimostam a szőnyeget és direkt nem raktam vissza még ő itthon van, hogy legalább 1 napot tiszta maradjon. Erre ő épp wc-re akart menni, és nyavajgott, hogy nem bír a hideg padlóra állni, én persze megsajnáltam és visszaraktam, de megkértem, hogy vigyázzon rá, most mostam. Erre ö kijön, látom ráejtette a hamut és ahogy ki akarta tisztítani, beledörgölte... hát mit mondjak, úgy éreztem magam, mint akinek a munkája szart sem ér.
Ja és ez nem elég. Nem tud úgy enni, hogy ne morzsáljon a földre, nem számít, hogy éppen porszívóztam, ő akkor is morzsál..
Na meg sorolhatnám a disznóságait, de nem akarok senkit sem umtatni. A helyzzet az, hogy belefáradtam, kiégtem totál a könyörgéstől, amit már próbáltam sírva, kedvesen, agresszívan, közönbösen, de semmi sem változott. Egyáltalán nem vagyok tisztaságmániás, még mielőtt valaki rosszra gondolna, nem szalagálok Domestosszal, meg porszívóval, csak egy általános rendet szeretnék, de így nem megy, ha valaki le se szarja, amit csinálok. Nagyon belefáradtam, főleg most nem tudok a férjemmel lépést tartani, hogy a 8.hónapban vagyok, egyszerűen nem győzök utána takarítai.
Esetleg van még valaki ilyen helyzetben?
Mit lehet tenni?
A másik véglet az én párom, aki naponta 2x rázza ki a futókat és feltöröl, az előszobába csak a szülinapomon mehetek be cipővel, naponta 2x-3x tusol (olyankor mikor sietni kéne valahova:-S) stb stb..
Azt hiszem ez néha ugyanolyan idegesítő tud lenni.
Habár ha választani kellene akkor maradnék ennél a verziónál.
Ülj le vele, mond el, hogy már nem b0rod a sok melót utána, és jó lenne a lefürdene, ha nem is naponta, de kétnaponta legalább.
Mikor összeköltöztetek nem tudtad eme tulajdonságát, vagy nem próbáltad meg magadhoz "szoktatni" (betanítani? :P)
Nem olvastam el a válaszokat...
Én úgy nőttem fel, hogy anyukám a kilincset naponta tízszer törölte, a villanykapcsolót is többször, poszívózni naponta legalább háromszor hallhattuk. Sokszor, amikor kiborult éjfélkor felébresztett, hogy mossam fel a fürdőszobát...
Az eredménye ennek csak az lett, hogy direkt rendetlen, gondatlan és ápolatlan állapotomban érzem jól magam.
Szerintem minél többet nyaggattad, annál inkább köszönheted magadnak az ellenállását. A kényszer ugyanis ellenkezést szül.
Gondolom te sem igen tudsz megváltozni már és ő sem, úgyhogy nehéz itt megoldást javasolni.
én vagyok akinek a büdös farka jutott elsőre eszembe, de
te azt írod, hogy azt wc-zés után megmossa, hát gyanús ne akard mentegetni, aki nem fürdik meg minden este az kétlem, hogy wc után rohanna a fürdőbe, hogy a farkát megmossa
ha elhagynád a férjed akkor őt a sz@r enné meg, mert annyira igénytelen mocskos
ha a benti dohányzást nem hagyja abba akkor a gyereknek a tüdeje eléggé tönkre megy
fordítva dugnám a szájba annak a cigit aki a gyerekem mellett füstölög
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!