Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vághatnék vissza a húgomnak?

Hogy vághatnék vissza a húgomnak?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, másodéves egyetemista. Jól tanultam mindig is, törekvő típus vagyok, aki tudja, mit akar és azért tesz is jócskán, bár jó anyagi körülmények közt élünk és akár lébecolhatnék is. Olyan 16 éves koromtól 19 éves koromig jártam bulizni is, sok ismerősöm van, a barátok viszont sajnos elpártoltak már tőlem. Az egyetemen van néhány barátom, de mivel 50km-ről vagyok bejárós, nehéz ott is, és itthon is normális baráti kapcsolatokat kialakítani vagy megőrizni. Van egy 1 éves kapcsolatom is, és ezzel most már eljutottam arra a szintre, hogy többre értékelek egy finom éttermi vacsorát vagy egy kényelmes fürdőzést, mint egy "igyuk le magunkat s*gg részegre" bulit.

A húgom viszont teljesen más. 16 éves elmúlt, 10.-es gimnazista, de förtelmesen ostoba, ráadásul makacs, önfejű is. Az iskolában szó szerint bukdácsol, hétköznap is folyton este 10 körül esik haza, iskola után a csőcselék, legalja barátaival kocsmázik, rendszeresen dől belőle a cigiszag, tele van a szobája, a táskái cigicsikkekkel, öngyújtógázt szívnak a haverjaival, minden hétvégén részeg... 13 éves korában már detoxban is járt. Most 16, de csak egyre hülyébb lesz... A legdurvább az, hogy anyámtól a hónapban már 80ezer Ft-ot ellopott (20ezer Ft és 200Euro), már mindent zárni kell előtte. A ruháimat, amiket a saját megkeresett pénzemből, illetve az ösztöndíjakból veszek, folyamatosan ellopja, majd kinyújtja, tönkreteszi őket, volt, amit megvettem, egyszer hordhattam össz-vissz. és 2 héttel a megvétel után lyukasan kaptam vissza! Minderre, mikor beszóltam neki, leüvöltött, elhordott mindenfelé mocskos k*rvának, erőszakkal kilökdösött a szobájából és rámcsukta az ajtót! Nagyon durván viselkedik és a szüleim sem bírnak vele, már pszichológushoz jár a család, de az sem segít.

A kérdésem lényege az, hogy ma a húgom még azt is a képembe vágta, mikor anyámnak igazat adtam (megint kocsmából jött haza), lehordott, hogy én fogjam be a számat, mert nekem még kocsmáznom sincs kivel, mert nincsenek barátaim! Még dicsekedett azzal, hogy ő tele van barátokkal, igen: nevelőintézetesek (akinek pl élnek a szülei, csak nem bírtak vele és betették), tolvajok, verekedős, balhés c*gányok, egyszóval tényleg a csőcselék, a környék legalja. Ő velük érzi jól magát, neki az a kikapcsolódás, hogy az ilyenekkel leissza magát s*gg részegre és még nekem nagyozik vele folyton, hogy neki legalább vannak barátai?! Csak annyit tudtam visszavágni, hogy "kiváncsi leszek, majd 30-40 évesen - ha addig el nem teszed magad láb alól a sok ökörségeddel - akkor mit fogsz kezdeni a híres, jó barátaiddal, mikor majd az utcán kötsz ki ". De nem vesz komolyan. Nem csak hogy nem tanul, itthon sem csinál egy kézmozdítást sem, sosem segít semmiben (mégis én vagyok a lusta sz*r ember, a "dög" anyámék szemében, pedig én segítek!)... szóval se tanulni, se dolgozni. Nyáron is csak vedelt minden nap az idióta "barátaival". Szerintetek hogy taníthatnám móresre vagy legalább hogy vághatnék vissza neki?

2011. nov. 22. 16:36
1 2
 1/14 anonim válasza:
48%
Sztem vagy ha van telója (ez így mondjuk elégé béna visszavágás) akkor töröld ki a névjegyzékből mindenkit, vagy amennyi pénzt ellopott, annyi napig nem mehet el a barátaival... vagy talán írassátok át magániskolába!
2011. nov. 22. 16:44
 2/14 A kérdező kommentje:

Akkor is egész nap a barátaival lógna és nem tanulna. -.- A magániskola meg gondolom elég sok pénz és gondolom azért kell tanárhoz is járni, ami biztosan nincs közel. Amúgy nem lenne rossz ötlet, csak hát akkor is menne zülleni a szabadidejében... ezek a csőcselékbéli barátok nem iskolatársak.

A "nem mehet" dolog pedig így sem működik... ha anyám azt mondja, hogy nem mehet, röhögve kisétál az ajtón! Volt, hogy már kb a héten az 5. tiltás ellenére is elment, anyámék kizárták éjszakára, erre kinnaludt az október végi hidegben a garázsban pár pokróccal! Ugyanolyan proli, undorító csőcselék lesz, mint a barátai... még a földön, pokrócok közt alvás sem riasztja el.

2011. nov. 22. 16:48
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem neked kell visszavágni. Az lett volna a jó, ha annak idején a szüleitek nem engedik ennyire elfajulni a helyzetet. Tudom, nem egyszerű, ha valaki rossz társaságba kerül, de itt valami nagyon elrontódott.

Miből iszik? A szüleidtől kap pénzt?

2011. nov. 22. 16:54
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem, mint írtam, lopja a pénzt... eleinte még csak párezer hiányzott, most már többtízezreket lop el!
2011. nov. 22. 16:56
 5/14 anonim válasza:
63%
vagy nemtom hogy van-e messzebb lakó ismerősötök, akikhez elvihetnétek a nyárra...
2011. nov. 22. 17:00
 6/14 anonim ***** válasza:
74%

Tényleg írtad, ne haragudj!

Igazából úgy látom, itt már csak a nagyon kemény módszerek segítenek. Vagy talán azok sem.

A telefontól kezdve, a számítógépen át, a Tv-ig mindent kiiktatnék. Pénzt elzárni. Ha elmenne, visszatartani. Emellett fontosak az észérvek. Ugyanakkor egy atyai pofon is segít valakinél.

Nagyon nehéz, az biztos. Kívánom, hogy sikerüljön rendbe hozni az életét!

2011. nov. 22. 17:01
 7/14 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem egyszerűbb lett volna, ha belinkeled a múltkori kérdésedet, így nem kellett volna újra leírnod a háttér infókat.

A kérdésedre válaszolva szerintem ne vágj vissza semmivel. Egyrészt nincs értelme, másrészt pedig csak lealacsonyodnál a szintjére. A nevelésével kapcsolatban meg egyszerűen zárjátok be. 16 éves, tehát még simán megtehetitek. Hozzátok, viszitek iskolába, és ennyi. Így előbb-utóbb majd csak lekopnak róla ezek az intézetis drogos lúzerek.

2011. nov. 22. 17:13
 8/14 anonim ***** válasza:
67%

Ismerős ez a kérdés :) Nem írtál már ilyet?

De szerintem ezt nem fogja felérni ésszel. Valószínűleg ha igazán nagy bajban lesz akkor fog rájönni mindenre. Én igaz, hogy korombeli, de ha lopna tőlem és még le is ugatna már rég kib*sztam volna a házból

2011. nov. 22. 17:37
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Jól helyre kell rakni a kisasszonyt,fel jelneti lopásért,javitóba tenni,stb,vagy ha elmegy,nem engedni be,aludjon a kocsmába,de ezt a szülők kúrták el nagyon,13 évesen detoxba volt már,na akkor kellet volna két csárdás neki,meg megszabályozni...
2011. nov. 22. 18:33
 10/14 anonim ***** válasza:
SZ@RD LE! Ha segíteni akarsz és Te vagy a sz@r,ergo akkor NE segíts és Te leszel a sztár!
2011. nov. 22. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!