Mit kezdjek a sógornőmmel? Engedjem el a fülem mellett amiket mond?
A sógornőm,nagyon szereti a kislányom.Minden álma az volt hogy lesz egy kislánya de két fiút szült.
Rengeteg dolgot kaptunk már tőle,amik a gyerekekről lemaradt,elfogadtam,megköszöntem,tudtam neki már nem lesz rá szüksége.
Tegnapelőtt beszéltünk telefonon és kérdezte mire van szüksége a lánynak,mondtam hogy semmire mindene megvan.
Erre mondja hogy küld kisruhákat meg pénzt,mondtam neki hogy ne küldjön pénzt mert nincs rá szükség meg tudom venni a lányomnak a dolgait.
Kioktatott hogy őt nem érdekli hogy én mit szólok hozzá,nem kiváncsi a véleményemre,nem nekem küldi hanem a lánynak mert nagyon szereti.
Kicsit kibuktam ezen,én nem tudok az ő gyerekeinek nagy valami ajándékot venni,nem tudom ezt már viszonozni.
Megalázónak érzem kicsit a helyzetet.
Mi a véleményetek erről?Hagyjam rá,vagy probáljak beszélni vele?
3X látta eddig a lányom,lassan 2éves lesz.Nagyon ritkán találkozunk,telefonon tartjuk a kapcsolatot.
Gyereknevelési tanácsokat meghallgatom,ha jó ötletnek tünik kiprobálom ha nem egyezik a véleményemmel akkor nem.
" Kioktatott hogy őt nem érdekli hogy én mit szólok hozzá,nem kiváncsi a véleményemre,nem nekem küldi hanem a lánynak mert nagyon szereti. "
Csak nekem szúrja a szememet??
Oké,hogy oda adja a kinőtt ruhákat.Oké,hogy szereti a lányodat,oké ha ünnepi alkalmakkor ajándékot ad a gyereknek.
De hogy ennyire semmibe veszi a te nézőpontkérdésedet az már nem helyes.Mi az,hogy nem érdekli hogy te az ANYA mit gondol vagy mi a véleménye erről?
Én tuti berágtam volna ezen a mondaton,és határozottan megmondta volna,hogy ne küldjön pénzt,mert van neki is 2 kis akire költheti.A ruhákat elfogadod,mert nagy segítség,és köszi ezerrel,de pénzt ne küldjön.Ha ezek után mégis küldene,én visszautaltatnám..
Ha most nem állsz a sarkadra,később komolyabb dolgokban sem fogtok érvényt szerezni.
Gondolj arra hogy a lányod egyszer lesz 14-16 éves és lesz annyira okos,hogy tudja amit nem enged vagy nem vesz meg az anyja azt megengedi,és megveszi a nagynéni..Akkor mi lesz??"engem nem érdekel,hogy te hogy képzeled" szöveget kapsz újra és újra??
Nekem is az a véleményem hogy az ajándékok még rendben de ez a pénz dolog zavar és az egész ahogy alányomhoz áll.Sminkcucokat akart neki venni,mondtam hogy felejtős mert ugysem fogjuk használni,erre azt mondta majd ő eljön és kisminkeli.
Aztán mondott olyat is hogyha mindketten meghalnánk ugye hozzá kerülne a lányom,ezen is lepadlóztam,hogy kérdezhet ilyet?
Kb letojja amit mondok,ő az ő unokahuga és ne szoljak bele hogy mit akar neki adni.
Férjemnek mondtam hogy mi van,azt mondja ő ilyen és ha nem akarok vele roszban lenni ne szoljak semmit.
Ez azért morbid...gondolom nem készültök még meghalni...
Anyósékkal beszéltél már erről? Esetleg a sógornőd férjével nem tudnál beszélni?
De a férjed miért ódzkodik, hogy a tesójával beszéljen erről?
Oké, hogy szereti a lányotokat, de azért ez túlzás.
Milyen igaza van a férjednek! Amúgy a gyerekek meglehetősen okosak. Oké, te nem akarsz vele sminkelőst játszani. Jegyzem meg, én sem szoktam a saját lányommal. De ha eljön hozzátok, és kisminkeli a kislányt, attól sem lesz semmi baja. Mert a gyerek okos. Tudja, hogy mit enged a nagynéni, mit a mami és mit anya. Eszébe sem fog jutni ilyesmit követelni rajtad, ha már az elején kijelented, hogy te ezt nem szereted.
És nem utolsó sorban a családi béke is megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!