Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek a sógornőmmel?...

Mit kezdjek a sógornőmmel? Engedjem el a fülem mellett amiket mond?

Figyelt kérdés

A sógornőm,nagyon szereti a kislányom.Minden álma az volt hogy lesz egy kislánya de két fiút szült.

Rengeteg dolgot kaptunk már tőle,amik a gyerekekről lemaradt,elfogadtam,megköszöntem,tudtam neki már nem lesz rá szüksége.

Tegnapelőtt beszéltünk telefonon és kérdezte mire van szüksége a lánynak,mondtam hogy semmire mindene megvan.

Erre mondja hogy küld kisruhákat meg pénzt,mondtam neki hogy ne küldjön pénzt mert nincs rá szükség meg tudom venni a lányomnak a dolgait.

Kioktatott hogy őt nem érdekli hogy én mit szólok hozzá,nem kiváncsi a véleményemre,nem nekem küldi hanem a lánynak mert nagyon szereti.

Kicsit kibuktam ezen,én nem tudok az ő gyerekeinek nagy valami ajándékot venni,nem tudom ezt már viszonozni.

Megalázónak érzem kicsit a helyzetet.

Mi a véleményetek erről?Hagyjam rá,vagy probáljak beszélni vele?

2011. nov. 22. 11:29
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

3X látta eddig a lányom,lassan 2éves lesz.Nagyon ritkán találkozunk,telefonon tartjuk a kapcsolatot.

Gyereknevelési tanácsokat meghallgatom,ha jó ötletnek tünik kiprobálom ha nem egyezik a véleményemmel akkor nem.

2011. nov. 22. 12:01
 12/33 anonim ***** válasza:
58%

" Kioktatott hogy őt nem érdekli hogy én mit szólok hozzá,nem kiváncsi a véleményemre,nem nekem küldi hanem a lánynak mert nagyon szereti. "

Csak nekem szúrja a szememet??

Oké,hogy oda adja a kinőtt ruhákat.Oké,hogy szereti a lányodat,oké ha ünnepi alkalmakkor ajándékot ad a gyereknek.

De hogy ennyire semmibe veszi a te nézőpontkérdésedet az már nem helyes.Mi az,hogy nem érdekli hogy te az ANYA mit gondol vagy mi a véleménye erről?

Én tuti berágtam volna ezen a mondaton,és határozottan megmondta volna,hogy ne küldjön pénzt,mert van neki is 2 kis akire költheti.A ruhákat elfogadod,mert nagy segítség,és köszi ezerrel,de pénzt ne küldjön.Ha ezek után mégis küldene,én visszautaltatnám..

Ha most nem állsz a sarkadra,később komolyabb dolgokban sem fogtok érvényt szerezni.

Gondolj arra hogy a lányod egyszer lesz 14-16 éves és lesz annyira okos,hogy tudja amit nem enged vagy nem vesz meg az anyja azt megengedi,és megveszi a nagynéni..Akkor mi lesz??"engem nem érdekel,hogy te hogy képzeled" szöveget kapsz újra és újra??

2011. nov. 22. 12:12
 13/33 anonim ***** válasza:
mondd meg neki, hogy amíg te vagy a lányod anyja, addig kell hogy érdekelje a véleményed, és majd ha 18 lesz annyi pénzt ad neki, amennyit akar, de most még nem fogod elfogadni, mert nem tartod helyesnek.
2011. nov. 22. 12:23
 14/33 anonim ***** válasza:
Hát nehéz ügy. Én a férjemmel beszélnék, hogy beszéljen finoman a testvérével, hogy a pénz ajándékot inkább hanyagolja. Nem olyan világban élünk. Ha snnyira sok van nekik és lebeszélhetetlen, akkor az is megoldás lehet, hogy nyittok a lányod nevére egy számlát és oda rakja az ajándékpénzt. Így tudtok majd közösen gyűjteni a lányotoknak. De mindenképp kérjétek meg, hogy ebből ne csináljon rendszert. Az ünnepi pénzajándék még elmegy, de a köztes szerintem nem.
2011. nov. 22. 12:24
 15/33 anonim ***** válasza:
Ebből a kérdésből is látszik, hogy kinek mekkora gond a gond. Azt írtad, hogy ritkán látja a lányodat, így meg ugye nem igazán tudna beleszólni semmibe. Ha küldeni akar valami, had küldjön. A ciki nem itt kezdődik. Amikor a férjem elhagyott egy másik nőért, és a gyerekekkel egyedül elég nehezen jöttem ki anyagilag, a nő elküldte a gyerekei kinőtt ruháit. Na az ciki volt.
2011. nov. 22. 12:25
 16/33 A kérdező kommentje:

Nekem is az a véleményem hogy az ajándékok még rendben de ez a pénz dolog zavar és az egész ahogy alányomhoz áll.Sminkcucokat akart neki venni,mondtam hogy felejtős mert ugysem fogjuk használni,erre azt mondta majd ő eljön és kisminkeli.

Aztán mondott olyat is hogyha mindketten meghalnánk ugye hozzá kerülne a lányom,ezen is lepadlóztam,hogy kérdezhet ilyet?

Kb letojja amit mondok,ő az ő unokahuga és ne szoljak bele hogy mit akar neki adni.

Férjemnek mondtam hogy mi van,azt mondja ő ilyen és ha nem akarok vele roszban lenni ne szoljak semmit.

2011. nov. 22. 12:31
 17/33 anonim ***** válasza:

Ez azért morbid...gondolom nem készültök még meghalni...

Anyósékkal beszéltél már erről? Esetleg a sógornőd férjével nem tudnál beszélni?

De a férjed miért ódzkodik, hogy a tesójával beszéljen erről?

Oké, hogy szereti a lányotokat, de azért ez túlzás.

2011. nov. 22. 12:35
 18/33 anonim ***** válasza:

Milyen igaza van a férjednek! Amúgy a gyerekek meglehetősen okosak. Oké, te nem akarsz vele sminkelőst játszani. Jegyzem meg, én sem szoktam a saját lányommal. De ha eljön hozzátok, és kisminkeli a kislányt, attól sem lesz semmi baja. Mert a gyerek okos. Tudja, hogy mit enged a nagynéni, mit a mami és mit anya. Eszébe sem fog jutni ilyesmit követelni rajtad, ha már az elején kijelented, hogy te ezt nem szereted.

És nem utolsó sorban a családi béke is megmarad.

2011. nov. 22. 12:35
 19/33 anonim ***** válasza:
A halál kérdése a mi kultúránkban és korunkban tabunak számít. De nem mindenhol van ez így, sőt a mi hazánkban is másként volt régen. Tudtad, hogy a régebbi időkben tudatosan választottak keresztszülőt a gyereknek? Olyat, akire baj esetén rá merték bízni. Nem volt az rossz dolog, és most sem lenne az. Baleset bárkit érhet, érdemes végiggondolni,hogy milyen sorsot szánsz a gyerekeidnek, ha magukra maradnak, és ezt megosztani a családdal is. Mert nem mindig a hivatalosan legközelebbi családtag a legalkalmasabb erre a feladatra.
2011. nov. 22. 12:39
 20/33 anonim ***** válasza:
Fogadd el a pénzt, és vegyél belőle drága ajándékot az ő gyerekeinek. Így te se érzed rosszul magad, viszonzod is, és ő sem sértődik meg, mert elfogadtad - ha meg igen, akkor megoldódik a probléma, többet nem kap a lányod pénzt.
2011. nov. 22. 12:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!