Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most komolyan vágjak ehhez jó...

Most komolyan vágjak ehhez jó pofát? Születésnapomra egy repülőjegyet kértem Írországba, erre nem hogy repülőjegyet, de még a spórolt pénzem is lenyúlták.

Figyelt kérdés
18. születésnapom lesz 2 hónap múlva. 2 éve tervezem az írországi utat. Egy volt osztálytársam ott van,és tudna munkát is szerezni. Úgy gondoltam h amint le érettségiztem utaznék is. A diákmunkákból származó pénzem anyámék kezelték,azt vittem volna magammal amíg nincs munkám,meg h az első fizuig meg tudjak élni. Erre ma közölték,h nem kapom meg a jegyet,és sajnos a pénzem sincs meg,mert tesóméknak kellett a pénz a tartozásaik kifizetésére! Sőt,mivel olyan sz.arban vannak visszaköltöznek,nekem az 5 és a 7 éves unokaöcséimmel kell lennem egy szobába. 2 éve se karácsony,se szülinap se semmire nem kaptam semmit,mert én "nagy" ajándékot kértem(a repjegyet) 18.szülinapomra. Mikor kifejtettem a nem tetszésemet még én voltam a szemét önző ember,aki nem segít a bajban a saját testvérén. Nem önhibájukból kerültek ők ilyen helyzetbe(plazma tv-re,meg playstationra,stb...vettek fel áruhiteleket, szóval luxusdolgokra) meg mindannyian(tesóm,férje,a gyerekek is) csak márkás ruhába,cipőbe járnak. még a zoknijuk is márkás. Ha nekem nincs pénzem nem veszek egy zoknit 3000Ft-ért!!
2011. nov. 20. 16:58
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Aranyszabály: Pénzt ne adj ki a kezedből! Titokban vállalj munkát amivel ismét összegyűjtesz annyit, hogy kitudjál utazni. Ha pénzem után érdeklődnek erre azt szoktam válaszolni: Nincs pénzem! Itthon is elrejtem a pénzt természetesen fémkazettában, lakatra zárva óvom az illetéktelen személyektől. Ha sikerül belépned az adott országba a szüleidet felejtsd el, a kedves rokonságával együtt! Ne telefonálj, ne küldj levelet.

A munkahelyeden beszéld meg, hogy ha lehet tegyenek veled kivételt. Szeretnéd, ha kézhez kapnád a fizetésed, mert a szüleid az utolsó fillérig elveszik a pénzedet. Segítenek valamit kiokoskodni ezzel kapcsolatban. 2 Hónap múlva leszel 18, addig kb.160 ezertől esel el!

2011. nov. 20. 17:54
 22/33 anonim ***** válasza:
18%

És amikor majd bajba kerülsz anyagilag esetleg-önhibádon kívül-akkor majd a barátokhoz meg cimborákhoz fordulj segítségért.

Mert ugye úgy pucolsz el itthonról haraggal,sértetten mert igazad van.

2011. nov. 20. 17:57
 23/33 anonim ***** válasza:
93%

Beszélj az ismerösöddel,nem tudna e neked az elsö fizuig kölcsönözni,és segíteni.Amint megkapod a fizut visszaadod....Anyudéknak meg mondd meg fizessék ki a repülöjegyedet ! az a minimum.Nekem is vannak gyermekeim,de eggyiknek a másiktól kérdés nélkül elvenni a pénzét.Soha!!!!

Ezt kérdezés nélkül nem lett volna szabad.

Még fel is jelenthetnéd öket ezért.......

Sajnálom,hogy ilyen megtörtént veled.

Mindenképpen beszélj az ismerösöddel!!!

2011. nov. 20. 18:02
 24/33 anonim ***** válasza:
90%

A helyedben először is most mennék a bankba számlát nyitni.

Aztán nézd meg, mennyibe kerül a legolcsóbb repülőjegy. Vállalj diákmunkát, és ne add oda nekik. Nem érdemlik meg!

2011. nov. 20. 18:18
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ha azt mondják, önző vagy, akkor kérdezd meg, hogy azok a szülők milyenek, akik a gyerekük évek alatt megspórolt pénzét odaadják a másiknak, mert az nem tudjaa, hogy merre hány lépés!
2011. nov. 20. 18:46
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
A rezsit már tekintsd kifizetettnek a lenyúlt pénzedből. Menj a gyárba dolgozni, spórolj, aztán irány Írország. Mást nem nagyon tudsz tenni.
2011. nov. 20. 20:07
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Mond nekik hogy a rezsit már kifizetted.
2011. nov. 20. 21:35
 28/33 anonim ***** válasza:
Pereld be őket.
2011. nov. 20. 22:13
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

En Irorszagban elek. Itt sincs kolbaszbol a kerites, meg angol nyelvtudassal is nehez munkat szerezni. Ha megis talalsz, az sem lesz jobb, mint otthon egy gyarban dolgozni. 8.65 euro a minimal oraber, 40 oras munkaidovel adok levonasa utan hetente kb 300 eurot kapnal. Egy szoba berleti dija Dublinban 200-600 euro kornyektol es felszereltsegtol fuggoen. A kaja hetente 50-100 euro.

Repulojegyeket a [link] linken nezegethetsz.

Szedj ossze minel tobb penzt, mert az elso idokben munka nelkul hamar felgyulemlik az adossag.

Sok sikert kivanok neked!

2011. nov. 20. 22:27
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Az én ismerősöm busszal ment Angliába, éppen azért mert nem nagyon volt pénze és az kb fele annyiba került. Gondolom Írországba is el lehet jutni így.

Amint 18 leszel nyiss saját számlát és ezentúl bármi pénzed lesz, oda tedd be. Akkor már senki nem férhet hozzá. Addig meg pihenj és tervezgess, többet nem tehetsz.

Elmész, keményen dolgozol kb 2 hónapig, minden fillért a számlára teszel és abból már meg is indulhatsz. Otthon már nem kell beszállnod semmibe ez a 2 hónap alatt, mivel azt már elvették maguk. Persze mindezt majd csak ha nagykorú leszel, hiszen addig hozzáférhetnek a pénzedhez is, meg végeredményben azt csinálhatnak veled, amit akarnak.

2011. nov. 22. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!