Most komolyan vágjak ehhez jó pofát? Születésnapomra egy repülőjegyet kértem Írországba, erre nem hogy repülőjegyet, de még a spórolt pénzem is lenyúlták.
Semmi nem maradt... vagyis ha maradt is nem adják oda,mert kell a testvéreméknek.
érettségiig nem tudok összeszedni annyi pénzt h tudjak utazni meg minden és megéljek amig nincs munka,meg fizetés.
A szüleim azzal nyugtatnak h itthon is találok jó állást..(jah,csak az egyetemet nem tudják támogatni-már most megmondták) Úgy gondolták h majd a közeli gyárba elmegyek 70.000Ft-ért dolgozni
Sajnálom... A tanulság: legyen saját számlád és kezeld te a pénzed! 10 perc némi sorbanállással egy bankban! Ha később diákmunkán leszel, oda fogják utalni és a szüleidnek nem lesz lehetősége lenyúlni.
Undorítóak az ilyen szülők! Még ha megkérdeztek volna, hogy használhatják-e azt a pénzt, de így sunyiban... Ocsmány húzás.
ne hagyd annyiban. az a te pénzed és ne ők döntsenek a jövőd felől. főleg ha így sokkal szarabb lesz...
a tesód meg intézze maga az ügyeit
Nézd, amíg nincs más, elmész abba a gyárba. A pénzt teljesen félrerakod a repjegyre, egyéb költségekre. Mikor úgy állsz anyagilag, kimehetsz Írországba. Gondolom, ott nem most van csak munkahely, az az ismerősöd később is tudna melót szerezni, főleg ha megmondod, önhibádon kívül kell halasztani a dolgot.
Tesódék meg megérdemelnék, hogy az utcán kössenek ki ilyen mentalitással... Úgy utálom az ilyen embereket, hogy hülyeségekre hiteleket vesznek fel és 5 kézzel szórják a pénzt, utána meg siránkoznak, hogy el vannak adósodva...
Írtad hogy van ismerősöd kint.Vele nem tudnál beszélni,hogy amíg nem találsz melót nála lakhass??Majd utólag kifizeted a lakbért amiben megegyeztetek? Mert akkor csak a repjegyre kell pénzt szerezned,és valamennyit kajára..A repülőjegy áraknál meg ki tudod fogni az olcsóbb árakat is.
Pár hónapja a barátnőm alig 200 fonttal jött ki.Én adtam neki szállást,és jóformán csak hideg kaját evett mert azt pár pennyből megúszta..(bár adtunk neki enni mi is ha úgy főztem) 2 hónap után végre kapott állást egy gyárba (társalgási szinten beszél angolul).Nemrég megkapta a fizetését,és abból adott nekem a szállásra amit annak idején megbeszéltünk.(én nem kértem sokat csak heti 20 fontot a rezsibe)De becsületesen kifizette amivel tartozott.Te is csinálhatnád így és akkor nem kell sok pénz..
Nem értem,miért a szüleid kezelik 18 évesen a pénzed.
Egyébként,tényleg fleháboritó,de mi a kérdés?mostmár nincs mit tenni,elmész a gyárba,és mikor összegyült a pénzed kimész.
Hát ez durva.
Én lenyúlnék tőle annyi pénzt amennyivel tartoznak, aztán eltűnnék a búsba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!