Szerintetek is bántó ez? Meghívtam az anyósomékat a születésnapomra, és nem jönnek el, mert temetőbe mennek.
Miért, szerinted mikor van Halottak Napja???
Mert szerintem november 1-én (vasárnap)!
Gondolj már bele : amikor valaki a halottaira emlékezik, akkor nem sok kedve van aznap dajdajozni, szülinapot ünnepelni!
Szerintem tartsd a szülinapodat a következő vasárnapon, akkor biztosan szívesebben elmegy, és te sem leszel tapintatlan.
November 1 a halottak napja, akkor szoktak a temetöbe menni hagyományosan. (Kedves kérdezö, miért gondolod, hogy nem akkor van a halottak napja?)
Azt érthetönek találom, hogy ha a temetöbe megyek egy kedves halottamhoz, akkor nem akarok utánna (vagy elötte) ünnepelni - ez egyszerüen érzelmi dolog.
Ne akarj anyósoddal emiatt rosszban lenni, ha ö erre érzékeny, akkor tartsd tiszteletben.
Az anyósod viszont vasárnap akar a temetőbe menni, biztosan megvan a maga oka rá, hogy miért!
(Talán azért, mert mindenki vasárnap megy ki a temetőbe, ekkor fog minden síron mécses égni, biztosan nem szeretné, ha az ő halottainak a sírján ezen a napon nem lenne virág és nem lenne mécses.)
Semmi bajod nem történik, ha a születésnapodat 1 héttel később ünnepled meg, nem gondolod?
Anyósod bizonyára felállított magában egy fontossági sorrendet, fogadd el, hogy neki aznap a temető sokkal fontosabb, mint a te születésnapod.
Szerintem ez egyáltalán nem bántó, inkább azt tartom tapintatlannak, hogy ezen a napon akarod őt a szülinapi bulidra meghívni!
De te attól még nyugodtan megtarthatod a születésnapodat, mi van akkor, ha az anyósodék nem lesznek ott?... SEMMI!
November 1-je MINDSZENTEK Napja, és nov. 2-a Halottak napja!!!!
Szintén nov. 1-én született vagyok..., és ezt mindig kihangsúlyozom, ha valaki összekeveri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!