Csak én élek ilyen "földönkívüli" családban?
Sok sok kérdést elolvastam már itt, és ezek alapján merült fel bennem a kérdés.
Például, 19 éves vagyok, tanulok, ösztöndíjat kapok, de az elég kevés, az órarendem miatt nem tudok dolgozni, ezért a szüleim kiegészítik az ösztöndíjamat, hogy ki tudjam fizetni a kollégiumot, az ebédeket, ilyesmi. Ha hazamegyek, sosem kell befizetnem a vasárnapi ebédbe vagy a fűtés számlába és hasonlók.
Vagy a másik eset. A rokonok ide-oda cipelése autóval. Az unokatestvérem vagy a keresztapám elég sűrűn ki szokott vinni az állomásra, mert nagyon messze van a házunktól, vagy a testvéremet gyakran viszik el gitár órára autóval, mert ha gyalog menne, nem érne oda. (Fél2 előtt nemsokkal végez a suliban és 2 után már kezdődik is az óra.) De ezekért még sosem merült fel bennük, hogy pénzt kérjenek, mert fogyasztottuk a benzinjüket.
Remélem azért vki érti a kérdést és válaszol rá valamit..
Kérdező, tényleg ideális a családod, de akkor sem érted a lényeget. És ezt úgy mondom, hogy nekem aztán ki van nyalva a s€ggem.
És mégis megértem, hogy van, akinek nagyon rosszul megy. Mi is vittük el kocsival a barátnőimet, ballagáskor haza, kiránduláskor, színház után (Anyu vitte, nincs kocsim, nem tudok vezetni) de ott épp az a lényeg, hogy nekem is arra van dolgom, a barátnőm nélkül is mennék, tehát nincs plusz költség.
De valakinek hónap végén pont az a nyomorult kis összeg hiányzik, amit elutazgatott a rokonság.
(Teszem hozzá, megvan a véleményem arról, aki felnőtt létére nem tudja megoldani a saját a-ból b-be való jutását. És a pofámról sülne le a bőr, ha fel sem ajánlanám, hogy fizetem a benzint.)
Ha nekem is éppen arra lenne dolgom mint a rokonomnak, akkor én sem lennék ilyen filléreskedő. A kérdésemben említettem, hogy sokszor (heti 2-3szor) elviszi a férjem a másik városba, mert megy dolgozni. Ezzel nincs is bajom, mert nincs szó plusz útról. Ha megyek valahova felőlem jöhet még velem plusz 4 fő, de ha számomra felesleges útról van szó akkor elvárom, hogy fizessék ki az üzemanyag költséget.
Ha saját keresettel fogsz rendelkezni és támogatás nélkül kell boldogulnod, akkor biztosan meg fog változni a véleményed! Szívből örülök neki, hogy neked nem nagy összeg 1.300Ft, de én ezt a pénzt csak több nap alatt tudom összespórolni! Bárhonnan veszem is el, hiányozni fog. De ha annyira pénzt akarok költeni, akkor inkább veszek 3kg mandarint a gyerekeimnek ebből a pénzből.
Olvass már ember, nekem 2-3 napi ebédem az az 1300 ft. Holnap jön a barátnőm vonattal. 1100 ft a jegye. És kifizetem neki, mert neki még annyi sincs. Úgyhogy bocs bzdmg, ha az én testvéremet el kell vinni gitárra, akkor elviszi az unokatesóm, mert szeret minket és bőven boldog eg y köszi, hogy elhoztál. És eszébe nem jutott soha, hogy figyelj már, fizesd ki azt a 300 ft-ot vagy egy hónap alatt azt az 1200 ft-ot. Családon belül így szokott működni, nálunk legalábbis. És igen, úgy nézem és osztják még páran ezt a véleményt, hogy ez a normális. Jó, hogy amikor a mamámnak ebédet viszünk kocsival, nem kérjük el azt a benzinpénzt, amit elcsesztünk a mamára, mert hát nem arra volt dolgunk úgy alapból, de mivel telefonált, vigyünk már neki egy kis ebédet, elmentünk. Gondolom szerinted azt kellene.
Én is beosztom a pénzem, mert kettőnkre elég kevés havi 50ezer, vagy még annyi se. De nem vagyok ennyire garasoskodó. Volt önálló keresetem is, dolgoztam a nyáron, spóroltam rendesen, hónapokkal később is volt még belőle.
Azokat a válaszolókat meg, akik szerint ilyen egy normális család, biztos te meg a hozzád hasonlók pontozták le. Én a helyedben szégyellném magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!