Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne érezzem...

Mit tegyek, hogy ne érezzem cikinek az életemet/szüleimet a barátom előtt? Hogy mutassam be Őt a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Nem tudom,hogy miért,mert Ő soha nem érezteti velem,hogy gazdagabbak,mint mi(pedig azok,jóval).

Nem vagyunk szegények,de ha egymás mellé tennénk a két családot,akkor elég észrevehetőek lennének a különbségek...

De nem is ez zavar leginkább,hanem anyáék.

Nem akarom,hogy ciki helyzetbe hozzanak,apa elkezdje,hogy milyen puhány a barátom és elkényeztetett,mert ismeri látásból és szerinte Ő egy elkényeztetett,meleg(nem meleg,csak szereti a csőnadrágokat) és mindenkit kihasznál,nem képes senkit szeretni,stb..:(

Pedig igazából nem ilyen,csak meg kell ismerniük jobban.

Anya pedig utálja a barátom szüleit,nem tudom,hogy miért.

Csak így olyan rossz,hogy minden délután ott vagyok a barátomék házában,de Őt nem tudom elhívni magunkhoz,mert anyáék kiakadnának...

A barátom most kitalálta,hogy elvisznek magukkal síelni,Ők fizetnének mindent(hotel,repülőjegy,ellátás,ha tetszik valami,akkor azt megvennék,stb),nekem csak el kéne mennem és jól érezni magamat,nem is kéne síelnünk,lehetnénk egész nap a hotelban,mert a barátom külön szobát kap mindig és a

szülei nem zavarják,csak néha.

Én annyira szeretnék elmenni,mert így végre kettesben lehetnénk és másfél hetet a szüleim nélkül tölthetnék.

De ehhez be kellene mutatnom a szüleimnek,csak nem tudom,hogy hogyan kéne...

Az Ő szülei tök rendesek és normálisak,mindent megengednek neki,nem kell könyörögnie semmiért és nem zaklatják egész nap,hogy hol van/mit csinált.

De az enyémek pedig totál ellentétei az övének,semmit nem engednek meg.

Mit tanácsoltok,mit kéne tennem?

Annyira el szeretnék velük menni majd síelni,de nem tudom,hogy kéne,mert eddig már párszor aludtam ott a barátoméknál,de az csak egy nap volt,akkor azt mondtam,hogy a barátnőméknél alszom,de elég fura lenne,ha másfél hétig ott lennék és azért nem akarok nekik hazudni ennyire.

Szerintetek hogy érjem el,hogy elengedjenek?

Köszönöm a válaszokat!

2011. nov. 14. 17:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
76%
Mondjuk én ha az anyád lennék, és elolvasnám ezt az egészet, akkor nem is a barátod zavarna, nem is a fiú szülei, hanem az, hogy hol b@szhattam el?
2011. nov. 14. 18:17
 12/22 A kérdező kommentje:
Nem hiszem,hogy olyan nagy lenne az ismeretség,csak azt tudom,hogy nem bírja.
2011. nov. 14. 18:17
 13/22 anonim ***** válasza:
52%
Menj el velük síelni, és mondd azt, hogy SP koncertre mész. A hotel szobában meg majd hallgathattok SP-t, Fluor-t, meg Justin Bieber-t...
2011. nov. 14. 18:32
 14/22 anonim ***** válasza:
84%
14 évesen nem párod van, hanem maximum fiúd.
2011. nov. 14. 18:57
 15/22 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem 14 évesen kicsit meredek dolog elmenni síelni az aktuális pasival, ráadásul úgy, hogy mindent a szülei fizetnek. Gondold el, szétmentek (mert örökké nem tart semmi) és utána megkapod, hogy ingyen elvittek ide-oda. Nekem nem esne jól az fix, bár 14 évesen eszembe sem jutott volna hasonló. Kicsit korainak tartom még ezt ott alvós szöveget is, hiszen tulajdonképpen még gyerek vagy. Ráadásul ez a "lehetnénk egész nap a hotelben". Akkor minek mentek el? Miért nem mennek a szülők és akkor te meg a srác maradtok otthon? Azért nincs nagy értelme kifizetni a szállást-repülőt-stb hogy egész héten a hotelben kuksolj. Ráadásul tudod Te mekkora költség az?

Csak egy egyszerű kalkulációt csinálj (repülőjegy, hotel 1 hétre, kaja, stb) és máris ott vagy nekik 100E ft.ban. Alaphangon.

2011. nov. 14. 19:18
 16/22 anonim ***** válasza:

Hívd el a barátodat pl. vacsizni hozzátok, beszélgessenek vele a szüleid. Így majd kialakítják a véleményüket róla és ha tényleg rendes elfogadják.

A síeléssel már más a helyzet. Lehet, hogy a barátod szülei fizetnének mindent, de ezt neked nem kell kihasználnod. Arra is gondolj, hogy bármikor szakíthattok(gyerek-szerelemnél eljön ez a pillanat) és akkor mit fogsz csinálni, ha az orrod alá dörgölik, hogy ők 100.000 ft-ot rád költöttek?

Az ott alvásról annyit, hogy 14 évesen ne is engedjenek a barátodnál aludni. Gyerek vagy még, nagyon. Ez 14 évesen normális is, ne próbálj még felnőtt lenni.

2011. nov. 14. 23:06
 17/22 anonim ***** válasza:
Hát én nem is tudom, hogy mit csodálkozol, hogy 14évesen nem engednének ott aludni meg ilyenek. Atyaég!
2011. nov. 15. 02:32
 18/22 anonim ***** válasza:

Ezen, hogy 14 évesen ott "alszik", szerintem már kár fennakadni. Durva, és én sose engedném meg a gyerekemnek, de ő már túl van ezen, talán hagyjuk.

A bemutatást előbb-utóbb meg kell ejtened. Nekem is volt olyan barátom, akit Anyám utált. És akkor mi van? Úgyis szakítotok záros határidőn belül. Ahogy mi is 1,5 év után. Annyit meg minden (intelligens) szülő kibír. Azóta mindig mondja, hogy "milyen jó, hogy együtt voltál x-szel, mert mégegyszer ebbe nem sétálsz bele". Szóval szedd össze magad. Nem csak akkor kell felnőttnek lenni, amikor kefélni kell egész nap a szállodában, hanem akkor is ha kihívás és nehézség van.

2011. nov. 15. 08:40
 19/22 anonim ***** válasza:
Basszus,kilenc éves a nagyobbik lányom,nem sokára 14 lesz.Lehet,hogy én vagyok konzervatív,de barátjánál aludni,meg sítúrára menni,húúúúú nálam ez kiveri a biztit.És aztán van egy kisebbik lányom.Atya ég,mi vár rám???
2011. nov. 15. 18:22
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha jól neveled akkor nem kell parázni.

De tény sok energia befektetése lesz, hogy elkerülje ezt a sorsot.

2011. nov. 15. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!