Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te melyik nyelvre tanítanád...

Te melyik nyelvre tanítanád meg a babád?

Figyelt kérdés
A férjem francia-német származású. Jelenleg Franciaországban élünk. Az nem kérdés,hogy a francia és a német a gyerek anyanyelve lesz, a kérdés a 3. a magyar vagy az angol legyen. Mi angolul beszélgetünk, a munkám is angolul végzem, ráadásul 10évig angol nyelvterületen éltem, szóval jól beszélem. Már kikértük egy szakértő véleményét,elvileg max 4 nyelvet képes egy teljesen átlagos baba megtanulni, de szerinte 3 az ami még nem terhelné. Így három anyanyelvet szeretnénk neki. A szívem a magyar felé húz, illetve úgy tudna a nagyszülőkkel is társalogni, de az angollal meg nagyobb haszna lenne. Bárki bármit mond, én tudom mi a külünbség aközött,ha valaki 10évig az iskolában tanulja,és ha 10évig él kint. Akcentusa meg ígyis-úgyis lenne, a magyarnál is, mivel itt élne. Vélemények?
2011. nov. 13. 12:28
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Én azért mondom a magyart, mert az angolt bármikor bárhol megtanulhatja, magyar tanfolyam meg nyelvoktatás viszont nem hiszem hogy van franciaországban :) Szóval az angolt előbb-utóbb úgyis megtanulja. A magyar viszont különleges nyelvnek számít, és a különleges nyelvet beszélők gyakran jobban keresnek. (fordítás, tolmácsolás terén) Akár még diplomataként is dolgozhat, vagy nagykövetségen is elhelyezkedhet, angollal viszont nemigen van erre eséyle.
2011. nov. 13. 15:08
 32/33 anonim ***** válasza:
Ja, még annyit, hogy én is emiatt fogom a gyerekemet spanyolra tanítani. Angolt és németet tudok ezen kívül. És szerintem egy különlegesebb nyelvvel mindenképp többre lehet vinni, mint egy tucatnyelvvel, amit bárki bárhol bármikor megtanulhat.
2011. nov. 13. 15:13
 33/33 anonim válasza:

Ha ennyire ragaszkodsz az angolhoz, akkor mért nem beszél a férjed franciául, a német rokonság németül a gyerekhez? Te magyarul, a férjeddel közösen meg angolul, hogy értsétek, mit mond a másik a babának. Az mondod, 4 nyelv még simán megy.

Nekem eszembe be se jutna, hogy ne tanítsam meg a saját gyerekeimet magyarul. Megőrülnék, ha nem tudnék kihez magyarul szólni, főleg a saját gyermekemhez...

2011. nov. 13. 18:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!