Te melyik nyelvre tanítanád meg a babád?
A magyar legyen köztük, mert ezt a nyelvet hibátlanul nem lehet megtanulni. Az angolt akár tanfolyamokon is megtanulhatod úgy, hogy hibátlanul, folyamatosan beszélsz akár 10 óráig, de a magyar nem ilyen. Mindig lesz egy rag, egy képző, összeolvadási, bármilyen hiba. Hidd el, volt egy osztálytársam, második osztályban jött át Magyarországra, még nyolcadikban is gyakran hibázott, pedig agy társasági ember volt, gyakran beszélte, hallotta a magyar nyelvet. Egyébként kínai volt.
Harmadikban pedig egy afganisztáni osztálytársam jött át hozzánk, na, vele pont fél éve találkoztam, még most, 16 évesen is mondott ilyeneket, hogy "macskavel, tokvel" Szóval a magyar mindenképpen legyen köztük. Az angolt tanulja meg rendesen, de ne legyen az anyanyelvei között, azt bárki megtudja tanulni.
Azt mondanám, hogy a magyart, hiszen az angol egy viszonylag könnyen elsajátítható nyelv, iskolai tanulás útján is, jó, tudom, annyira nem, mint ha kint él valaki, ill. a nagyszülőkkel is tudna akkor kommunikálni. Csakhogy! Szerintem ez teljességgel kivitelezhetetlen, ha ti ketten, a pároddal angolul beszélgettek.
Vagy van még egy lehetőség, hagyjátok ki a németet, és beszéljen franciául, angolul, magyarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!