Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te melyik nyelvre tanítanád...

Te melyik nyelvre tanítanád meg a babád?

Figyelt kérdés
A férjem francia-német származású. Jelenleg Franciaországban élünk. Az nem kérdés,hogy a francia és a német a gyerek anyanyelve lesz, a kérdés a 3. a magyar vagy az angol legyen. Mi angolul beszélgetünk, a munkám is angolul végzem, ráadásul 10évig angol nyelvterületen éltem, szóval jól beszélem. Már kikértük egy szakértő véleményét,elvileg max 4 nyelvet képes egy teljesen átlagos baba megtanulni, de szerinte 3 az ami még nem terhelné. Így három anyanyelvet szeretnénk neki. A szívem a magyar felé húz, illetve úgy tudna a nagyszülőkkel is társalogni, de az angollal meg nagyobb haszna lenne. Bárki bármit mond, én tudom mi a külünbség aközött,ha valaki 10évig az iskolában tanulja,és ha 10évig él kint. Akcentusa meg ígyis-úgyis lenne, a magyarnál is, mivel itt élne. Vélemények?
2011. nov. 13. 12:28
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
27%
Kazahsztánira
2011. nov. 13. 12:32
 2/33 anonim ***** válasza:
88%
Magyar ,német,angol,a francia meg mint környezet nyelv gyorsan ráragad később.
2011. nov. 13. 12:33
 3/33 A kérdező kommentje:
A leendő apuka a franciából nem enged. Ráadásul igaz, hogy túl nehéz lenne neki az oviban, nem akarjuk ezzel terhelni, szeretnék, ha kiegyensúlyozott lenne. A szakértő se javasolta ezt a megoldást.
2011. nov. 13. 12:39
 4/33 anonim ***** válasza:
93%

A magyar legyen köztük, mert ezt a nyelvet hibátlanul nem lehet megtanulni. Az angolt akár tanfolyamokon is megtanulhatod úgy, hogy hibátlanul, folyamatosan beszélsz akár 10 óráig, de a magyar nem ilyen. Mindig lesz egy rag, egy képző, összeolvadási, bármilyen hiba. Hidd el, volt egy osztálytársam, második osztályban jött át Magyarországra, még nyolcadikban is gyakran hibázott, pedig agy társasági ember volt, gyakran beszélte, hallotta a magyar nyelvet. Egyébként kínai volt.

Harmadikban pedig egy afganisztáni osztálytársam jött át hozzánk, na, vele pont fél éve találkoztam, még most, 16 évesen is mondott ilyeneket, hogy "macskavel, tokvel" Szóval a magyar mindenképpen legyen köztük. Az angolt tanulja meg rendesen, de ne legyen az anyanyelvei között, azt bárki megtudja tanulni.

2011. nov. 13. 12:42
 5/33 A kérdező kommentje:
Tény,hogy nehezebb, viszont van egy francia ismerősöm, úgy beszél magyarul, hogy sok magyar megirigyelhetné. Szerintem a magyar is tanulható. Tanfolyamokon nem lehet úgy megtanulni...tudom, én kint tapasztaltam, itthon voltam egy felsőfok körüli szinten, az ott nem annyinak számított. Ettől függetlenül még mindig nem tudom.
2011. nov. 13. 12:44
 6/33 A kérdező kommentje:
Ezt az angolra értettem, de természetesen,ahogy az angolt a magyart se hiszem,hogy tanfolyamon nagyon el lehetne sajátítani. Kivéve, ha utána anyanyelvi emberekkel beszélgetsz, minden nap. De ez az én véleményem.
2011. nov. 13. 12:45
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Nos, én is külföldön élek vegyes házasságban, és fel nem merült volna bennem, hogy a gyerekeim ne beszéljenek magyarul. Szomorú, ha engedsz ebből. A mieink jól beszélik a két anyanyelvüket, illetve bölcsis koruk óta francia kéttannyelvű intézményekbe járnak, így a 3 nyelv megvan nekik is. Az angol nincs közte, na és? Bármelyik iskolába megy, az angol elsőszámú idegen nyelv lesz neki, ráadásul az egyik legkönnyebben tanulható nyelv, szemben a magyarral. Akinek több anyanyelve van, az később könnyebben tanul idegen nyelveket. Nem ér rá az a gyerek pár évvel később megtanulni az angolt? Sosem lennék képes nem magyarul beszélni a gyerekemhez.
2011. nov. 13. 12:45
 8/33 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondanám, hogy a magyart, hiszen az angol egy viszonylag könnyen elsajátítható nyelv, iskolai tanulás útján is, jó, tudom, annyira nem, mint ha kint él valaki, ill. a nagyszülőkkel is tudna akkor kommunikálni. Csakhogy! Szerintem ez teljességgel kivitelezhetetlen, ha ti ketten, a pároddal angolul beszélgettek.

Vagy van még egy lehetőség, hagyjátok ki a németet, és beszéljen franciául, angolul, magyarul.

2011. nov. 13. 12:50
 9/33 anonim ***** válasza:
Ha a kérdező következetesen CSAK magyarul fog beszélni a gyerekkel, akkor megtanulja. Az, hogy hallja a szüleit angolul beszélni, az ad neki egy pluszt, nyilván.
2011. nov. 13. 12:53
 10/33 anonim ***** válasza:
én tutira nem bírnám ki, hogy ne beszéljek a gyerekemhez magyarul, meg gondolom nem sokat tudsz magyarul beszélgetni, mert nincs kivel.. itt a lehetőség, a magyar nyelv igazán gazdagítaná utódod szellemiségét. :)
2011. nov. 13. 12:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!