Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te melyik nyelvre tanítanád...

Te melyik nyelvre tanítanád meg a babád?

Figyelt kérdés
A férjem francia-német származású. Jelenleg Franciaországban élünk. Az nem kérdés,hogy a francia és a német a gyerek anyanyelve lesz, a kérdés a 3. a magyar vagy az angol legyen. Mi angolul beszélgetünk, a munkám is angolul végzem, ráadásul 10évig angol nyelvterületen éltem, szóval jól beszélem. Már kikértük egy szakértő véleményét,elvileg max 4 nyelvet képes egy teljesen átlagos baba megtanulni, de szerinte 3 az ami még nem terhelné. Így három anyanyelvet szeretnénk neki. A szívem a magyar felé húz, illetve úgy tudna a nagyszülőkkel is társalogni, de az angollal meg nagyobb haszna lenne. Bárki bármit mond, én tudom mi a külünbség aközött,ha valaki 10évig az iskolában tanulja,és ha 10évig él kint. Akcentusa meg ígyis-úgyis lenne, a magyarnál is, mivel itt élne. Vélemények?
2011. nov. 13. 12:28
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Magyarul.

Angolul mindenki megtanul, a legegyszerűbb nyelv a világon, ezt később is megtanulhatja és ez mégis csak az anyanyelve.

A másik pedig az (most ez esküszöm nem bántás), hogy ha nem lesz okos a gyereked, akkor kizárt,hogy szépen megtanuljon magyarul. Nagyon bonyolult nyelv és iszonyú ritka, hogy valaki,akinek nem ez az anyanyelve, az érthetően beszéli.

2011. nov. 13. 12:54
 12/33 anonim ***** válasza:
előző vagyok, az angolt később is meg tudja tanulni, elég könnyű a magyarhoz képest, viszont a magyart sohasem tudná olyan jól megtanulni, mint az angol utólag.
2011. nov. 13. 12:55
 13/33 A kérdező kommentje:
A nyelvtanulás nem okosság kérdése, ezt csak itthon gondolja mindenki így. Itt ezt sose hallottam, tény,hogy van olyan,hogy rosszabb meg jobb nyelvérzék, de ha csak nincs valami fogyatékossága, bárki szépen megtanulhat akár magyarul is,feltéve ha akar. Egyébként a magyar közel sem a legnehezebben elsajátítható nyelv. Engem kifejezetten hülyének tartottak az iskolában Magyarországon, szenvedtem a nyelvekkel, mióta nem ott élek azóta elfelejtettem azt,hogy hülye vagyok a nyelvekhez. És lám, már beszélem őket.
2011. nov. 13. 12:58
 14/33 anonim ***** válasza:

Mindenképpen magyarul. Két neolatin nyelv ismeretében egy harmadikat nevetve fog megtanulni. Angolul akár alsó tagozatban megtanulhat beszélni, ha jó iskolába íratjátok.

Másrészről "anyanyelv". Te vagy az anyja, nem? :)

2011. nov. 13. 12:59
 15/33 anonim ***** válasza:

Aki később kezd bele a nyelvtanulásra anyanyelvi környezetben, nem azt jelenti, hogy hibásan fog beszélni!

Egyik barátnőm román, 9 éves korában jöttek át Mo.-ra, és már kamaszkorában is jobban beszélte a magyart, mint a románt. Nyelvtanilag teljesen hibátlanul elsajátította a nyelvet, egyetlen ragozási hibát nem vét, gyönyörűen, árnyaltan beszéli a nyelvet, éppúgy, mint aki ide született.

A kiejtési picit szokatlan, de nem nevezném akcentusnak, inkább csak, egy-egy betűje furcsa, mint amikor egyes tájnyelvi kiejtéssel beszélők pl. a t betűt hehezetesen ejtik.

2011. nov. 13. 12:59
 16/33 anonim ***** válasza:

Szerintem igenis okosság kérdése.

Sokat voltam külföldön, de aki hülye volt, az soha nem volt képes normálisan kommunikálni. Egy bizonyos szint kell hozzá, és ők közel sem voltak fogyatékosak.

2011. nov. 13. 13:00
 17/33 A kérdező kommentje:
ma 12:59: Én is szinte minden esetben csak ezt tapasztaltam.
2011. nov. 13. 13:00
 18/33 A kérdező kommentje:
ma 12:59: Én is szinte minden esetben ezt tapasztaltam.
2011. nov. 13. 13:01
 19/33 A kérdező kommentje:
ma 13:00: Nem, szerintem ők pusztán akaratgyengék voltak. Erről sokat beszélgettünk egy szakértővel, és személyes tapasztalataim is ezek. De ez az én véleményem, elfogadom, hogy te nem így látod.
2011. nov. 13. 13:01
 20/33 anonim ***** válasza:

Ahh nagyon akarták ők, egyszerűen buták voltak :(

Persze megértem, ha te másképpen gondolod :)

Majd azért írd le melyik nyelv mellett döntöttél :)

Fiad lesz egyébként vagy lányod?

2011. nov. 13. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!