Te melyik nyelvre tanítanád meg a babád?
Magyarul.
Angolul mindenki megtanul, a legegyszerűbb nyelv a világon, ezt később is megtanulhatja és ez mégis csak az anyanyelve.
A másik pedig az (most ez esküszöm nem bántás), hogy ha nem lesz okos a gyereked, akkor kizárt,hogy szépen megtanuljon magyarul. Nagyon bonyolult nyelv és iszonyú ritka, hogy valaki,akinek nem ez az anyanyelve, az érthetően beszéli.
Mindenképpen magyarul. Két neolatin nyelv ismeretében egy harmadikat nevetve fog megtanulni. Angolul akár alsó tagozatban megtanulhat beszélni, ha jó iskolába íratjátok.
Másrészről "anyanyelv". Te vagy az anyja, nem? :)
Aki később kezd bele a nyelvtanulásra anyanyelvi környezetben, nem azt jelenti, hogy hibásan fog beszélni!
Egyik barátnőm román, 9 éves korában jöttek át Mo.-ra, és már kamaszkorában is jobban beszélte a magyart, mint a románt. Nyelvtanilag teljesen hibátlanul elsajátította a nyelvet, egyetlen ragozási hibát nem vét, gyönyörűen, árnyaltan beszéli a nyelvet, éppúgy, mint aki ide született.
A kiejtési picit szokatlan, de nem nevezném akcentusnak, inkább csak, egy-egy betűje furcsa, mint amikor egyes tájnyelvi kiejtéssel beszélők pl. a t betűt hehezetesen ejtik.
Szerintem igenis okosság kérdése.
Sokat voltam külföldön, de aki hülye volt, az soha nem volt képes normálisan kommunikálni. Egy bizonyos szint kell hozzá, és ők közel sem voltak fogyatékosak.
Ahh nagyon akarták ők, egyszerűen buták voltak :(
Persze megértem, ha te másképpen gondolod :)
Majd azért írd le melyik nyelv mellett döntöttél :)
Fiad lesz egyébként vagy lányod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!