Te melyik nyelvre tanítanád meg a babád?
Figyelt kérdés
A férjem francia-német származású. Jelenleg Franciaországban élünk. Az nem kérdés,hogy a francia és a német a gyerek anyanyelve lesz, a kérdés a 3. a magyar vagy az angol legyen. Mi angolul beszélgetünk, a munkám is angolul végzem, ráadásul 10évig angol nyelvterületen éltem, szóval jól beszélem. Már kikértük egy szakértő véleményét,elvileg max 4 nyelvet képes egy teljesen átlagos baba megtanulni, de szerinte 3 az ami még nem terhelné. Így három anyanyelvet szeretnénk neki. A szívem a magyar felé húz, illetve úgy tudna a nagyszülőkkel is társalogni, de az angollal meg nagyobb haszna lenne. Bárki bármit mond, én tudom mi a külünbség aközött,ha valaki 10évig az iskolában tanulja,és ha 10évig él kint. Akcentusa meg ígyis-úgyis lenne, a magyarnál is, mivel itt élne. Vélemények?2011. nov. 13. 12:28
21/33 anonim válasza:
Te már eldöntötted magadban, hogy az angol lesz a harmadik nyelv. Mi hiába írjuk, hogy a magyar legyen ezért, meg ezért.
22/33 A kérdező kommentje:
Még nem, bár tény, hogy 60%-ban inkább angol, de azt elismerem, hogy a magyar nehezebb. Esetleg 4 nyelvvel próbálkozni, 4nyelv még teljesen elsajátítható megfelelő odafigyeléssel egy átlagos babának.
2011. nov. 13. 13:08
23/33 anonim válasza:
Szerintem az anyanyelve magyar, hiszen magyar az anyja.Úgy gondolom, hogy ha babakorában nem tanulja meg a magyart, később már nem fogja.Minek? Nem itthon fog élni, nem lesz rá semmi szüksége.A nagyszülők meg majd tolmácsot kérnek az unokához.
24/33 A kérdező kommentje:
Utolsó: Igaz, akkor már nem biztos,hogy megtanulnák, sőt valószínűleg nem. És szebb, ha nem kell fordítani, de intelligens embereknél ez nem gond. A férjemmel se beszélnek egy nyelvet, mégis az én segítségemmel, többet és jobban elbeszélgettek vele, mint az egykori magyar barátaimmal.
2011. nov. 13. 13:14
25/33 anonim válasza:
Szerintem meg választani kéne egyet a német-franciából.Mondjuk én tutira a franciát választanám,az angol,és a magyart.
26/33 anonim válasza:
Fiad, vagy lányod lesz?
Szomorú, hogy egyáltalán felmerül benned a kérdés.
27/33 anonim válasza:
Szerintem inkább magyarul tanítsd meg. Angolul bármikor meg fog tudni tanulni, ahogy te is megtanultál.
28/33 anonim válasza:
Most bármennyire mondjuk, hogy magyart, úgyse azt fogod választani. Akkor minek koptatjuk még itt az ujjainkat?
Istenem... Idióta kérdező.
29/33 A kérdező kommentje:
Ha tudnám, hogy tuti nem a magyart választom, akkor nem gondolkodnék rajta. Ismét láthattunk egy kis szösszenetet a mindenhol hírhedt magyar mentalitásból.:) Köszönjük. Illemtanból ötös, az ilyenek miatt tudok elsüllyedni szégyenemben, mikor sokaktól visszahallom, hogy viselkednek honfitársaink, a hozzájuk normálisan közeledő emberekkel.
2011. nov. 13. 14:37
30/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak, akik eddig válaszoltak. Azt hiszem egy ilyen közegben erről sok értelme nincs beszélgetni. Kellemes napot!
2011. nov. 13. 14:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!