Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 20 év körüli otthonélő egyetem...

20 év körüli otthonélő egyetemisták?

Figyelt kérdés
Dolgoztok egyetem mellett?Ha nem,akkor kaptok néha valamennyi pénzt?A ruháitokat ki finanszírozza?
2011. nov. 10. 21:47
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Bálint69, ne foglalkozz vele másoknál hogy működik, azt találjátok ki, hogy ti mit engedhettek meg magatoknak és mi az, amit jó szívvel rászántok. Van, akiknek nem telik, van akiknek igen. Bármelyik egyetem bármelyik évfolyamán megvan ez a két véglet: "Én egy fillért nem kapok otthonról, nincs rá." "Apám és anyám elvált, apám ad 70 ezret egy hónapban. Anyámat meg az új férjét nem tudom pontosan, a számlájához nekem is van kártyám, most mondták, hogy vegyek le pénzt, hogy wellnesseljek egyet a vizsgák után." (Ezeket pl. szó szerint az én csoporttársaim mondták.)

Én pl. nem dolgozok egyáltalán. Kapok a szüleimtől, meg a vőlegényemtől, én írtam még a múltkor. Egyke vagyok, apám jól keres, anyám átlagosan, a mi családunkban az a természetes, hogy az utolsót is odaadod a gyerekednek, ha nincs is, hát még ha van miből! Ha azt mondom, hogy nem kell, apám még fel is háborodik. A vőlegényem meg a vőlegényem, összekötjük az életünket, nincs enyém meg tiéd, igazából nem is ad pénzt, hanem közösen használjuk az övét. Ha végzek, akkor kettőnkét használjuk közösen.

Amúgy, aki szerint ez ciki, meg fú milyen már, hogy a "pasi" vesz neki ruhát, az nem szeretett még senkit? Mert mikor nekem pénzem van, pl. eladok valamimet a neten vagy csak arra gondolok, hogy majd nem sokára végzek és dolgozni kezdek, akkor egyből azt forgatom a fejemben, hogy hova viszem nyaralni anyámat, meg milyen laptopot veszek a páromnak. Egyszerűen örömet okoz adni azoknak akiket szeretek.

Szóval ez csak az én helyzetem. De más emberek más anyagi helyzetek, más szokások stb. Nem mérvadó, mindenki másképp csinálja, azt találjátok ki, nektek mi működik, mit bírtok és akartok.

2012. febr. 12. 23:55
 32/36 A kérdező kommentje:

Bálint69!

Én például egyáltalán nem kapok.Havi 2-3 alkalommal szoktak adni olyan 500 forintot.Dolgozgatom,de pl múlt hónapban oda kellet adnom a szüleimnek a fizetést.

A ruházkodásomba nem szállnak be,sajnos ez meg is látszik a ruhatáramon.

A bérletemet kifizetik.

2012. febr. 13. 03:17
 33/36 A kérdező kommentje:

Abban igaza van az utolsónak hogy ha megtehetitek akkor adjatok neki ! :) Ahogy nektek jó!Ne gondold hogy túl keveset vagy túl sokat kap!

A semmiből is lehet gazdálkodni.Anno el sem indultam szórakozni ha nem volt 3000 forintom,most elmegyek 800ból :)

2012. febr. 13. 03:19
 34/36 anonim ***** válasza:
Te férfiként komolyan uzsonnát csomagolsz a lányodnak Bálint? Ez nagyon kedves :)
2012. febr. 13. 03:20
 35/36 anonim válasza:
Köszönöm a nekem szóló válaszokat. Igazatok van, mindenkinek a saját körülményeihez képest mérten kell jól gazdálkodnia. Olvastam itt egy érdekes gondolatot, miszerint nem szabad túl sok mindent megadni a "gyereknek", mert pl. ha sok pénzt kap havonta, ugyan mennyi kedve lesz majd elmenni dolgozni egy kezdő - majdnem minimálbéres - fizetésért? Minket mondjuk ez a veszély nem fenyeget, de az nagyon elveszi a kedvem, ha azt látom, hogy pazarol (pl. mindig sokat költ a telefonszámlára). Nekem csak a pár ezer forint, neki meg rendszeresen 15-20 ezer, ezért legutóbb egy fillért se adtam bele, neki kellesz kigazdálkodnia. Másban nem szokott elúszni, de a telefonnal mindig gondunk van :/
2012. febr. 13. 18:07
 36/36 anonim válasza:
A kérdezőnek annyit szeretnék üzenni, hogy kitartást neki most ebben a nehéz időszakban, és minden elismerésem az övé. Biztos vagyok abban, hogy megtanulja kezelni a pénzt, meg hogy mennyit ér, és nem hiszem, hogy 20 ezer forintos telefonszámlákkal fog valaha is elúszni (remélem a gyerekem is megtanulja egyszer mit jelent, ha neki kell megkeresnie).
2012. febr. 13. 18:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!