Egyetemisták, főiskolások, vettetek fel diákhitelt?
Felvettem, megbántam. Idegesitett, hogy egy idö után havi 15-20eFt törlesztésnél is még évröl évre nött a hitelem. Igy fogtam magam és kifizettem egyben az egészet.
Nem tenném a helyedben, csak ha nincs más kiút.
én felvettem,mert kolit nem birtam,albérleteztem,ahhoz pedig nem volt elég a diákmunkából befolyó kb 50ezer,plussz szociális támogatás 10-15ezer között,otthonról pedig semmi támogatást nem kaptam
nem bántam meg,fizetem szépen lassan amennyivel muszáj,most valami 6ezer a havi törlesztője,melóm van fix,teszem félre szépen havi 50ezret,és egybe befizetem 1 év múlva (azért nem havonta fizetem,mert akkor rosszabbul jövök ki)
nekem megérte,elég jó dolgot tanultam,nem bölcsésznek mentem,hogy munkanélküliként tengődjek majd...jó befeketetés volt
és tényleg nem vették figyelembe más hitelnél (lakás)
Ne vedd fel. Nővérem felvette és nagyon nagyon megbánta. Tök magas a kamat, alig győzte visszafizetni évek alatt, pedig azonnal elkezdett dolgozni, ahogy elvégezte a fősulit.
Igazából nem ismerek olyat, aki ne bánta volna meg.
KB. 300 ezret össze tudsz kaparni diákmunkával is vagy részmunkaidős állásokkal.
Esetleg szüleid nem tudnak kisegíteni néhány 10 ezerrel vagy kölcsönadni?
aki 20ezres törlesztőt ir,az elfelejtette odairni hogy ehhez társul egy 200ezer feletti kereset is...mert kereset arányosan számolják a részletet...
ha most felveszed a 200at,fizetned végzés után 3 hónappal kell elkezdeni,ami október ha jövö nyáron végzel...6-7ezres törlesztővel fizeted,kb 230-240ezret kell majd visszafizetned,ami szerintem teljesen jó...
ha 2 év után nem fizeted vissza,akkor utána a fizetésedhez mértem fizeted (de minimum a minimálbér után,akkoris ha nem dolgozol),a fizu x %-a,ez rajta van a diákhitel...de a 20ezres törlesztőhöz olyan fizetés van hogy nem fog számitani a 20ezer...
én felvenném,egy nyelvvizsga többet ér mint az a 30-40ezres kamat majd ha dolgozol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!