Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetemisták, főiskolások,...

Egyetemisták, főiskolások, vettetek fel diákhitelt?

Figyelt kérdés
Arra lennék kiváncsi, hogy sokan vannak akik vettek fel diákhitelt, vagy gondolkoznak rajta hogy vegyenek- e fel? Aki felvett nem bánta meg? Én jelenleg ezen gondolkozom, ha minden kötél szakad, muszály leszek felvenni. Írjatok tapasztalatokat :)
2011. márc. 18. 13:03
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Én is így vagyok vele, hogy azt a 200 e ft-ot hamar vissza lehet fizetni, illetve 240-et. Úgyis először szerintem azt fizetném vissza, addig nem bonyolódok más dolgokba. meg egy összegeben is vissza lehet fizetni, azt meg max 1 fél év alatt kigazdálkodom remélem.
2011. márc. 18. 15:11
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

Mindennek mi köze ahhoz, hogy mennyit keresek??

A 20eFt havi kiadás, nekem is 20eFt havi kiadás, vagy nem?

2011. márc. 18. 15:16
 13/22 anonim ***** válasza:
78%

azért van köze hozzá,mert amikor felvetted,akkor aláirtad h 2 évig minimálbér után fizeted,utána pedig a fizetésedet nézik,és ahhoz mérten szabják meg a törlesztőrészletet

nem érdekel mennyit keresel,csak a kérdezőnek irtam,h akkor van ilyen magas törlesztő,ha sokat keres valaki...de ha 90ezret keres,akkor csak 7-8ezer a törlesztő

2011. márc. 18. 15:44
 14/22 anonim ***** válasza:

Felvettem és rohadtul megbántam. Ötödik éve fizetem és eddig csak nőtt a tartozásom.

Ha ugyanennyit (1 M) veszek fel személyi kölcsönben is jobban járok. A fa*om tele az egésszel!

Jaaaa, és azt mondják, hogy fizessek többet, akkor nem fog nőni. Jelenleg a fizum 10%-át ez viszi el. Hova a bánatba fizessek még többet?!

Szerintem 200e-nél nem nagy gáz, de lehet neked is olcsóbb lenne egy személyi kölcsön. Már ha adnak persze.

2011. márc. 18. 15:46
 15/22 anonim ***** válasza:
14%

ja, 80eFt-os fizetésnel a 7-8eFt gáz, de 200eFt-nál a 20eFt meg nem?

Ez mért is? Szerintem egyugyanaz! 10-10%!

2011. márc. 18. 15:53
 16/22 anonim ***** válasza:
86%

nem,mert nem mind1,h az amuigy is kevés 80ezerből csak 70ezred marad mindenre,vagy a 200ból 180 marad...

de ti dolgotok,én nem bántam meg,tudtam mit vállaltam,benne van minden az apró betűs részben,senki nem mondhatja h becsapták

2011. márc. 18. 15:55
 17/22 anonim ***** válasza:
Senki nem mondta itt h becsapták. Csak egyszerüen NEM ERI MEG FELVENNI, ha nem muszäj!
2011. márc. 18. 16:00
 18/22 anonim ***** válasza:

Ha tényleg 200ret szeretnél felvenni, az nem gond azt még vissza lehet fizetni. Most egyébként 4410 forint a kötelező törlesztőrészlet. Én is 200ret vettem fel.

Ez még belefér, de ha valaki felvesz 1 vagy másfél millát, akkor utána nem kell csodálkozni, ha nem csökken a hitel, hanem csak nő!!!!!!!

4410 forint az azt jelenti h egy évben visszafizetsz 52920 forintot.

Ha 1 millió a hiteled és csak a kötelezőt fizeted az még a hitel kamatát sem fedezi (asszem most 8,5% a kamat) 1 milla 8,5%-a 85000 forint, szal így nő szépen a hitel, ezért kerülnek sokan adósságcsapdába emiatt. Aztán jön az APEH...

(tudom írtad h csak 200at szeretnél felvenni, akkor is gondoltam leírom, hogy még véletlenül se jusson eszedbe ennél többet felvenni)

Akinek meg tényleg ilyen sok diákhitele van, annak kitartást, remélem senki sem fog adósságcsapdába kerülni...

2011. márc. 18. 16:29
 19/22 A kérdező kommentje:
Igen, csak 200e ft és semmi esetre sem többet, soha.. Valaki írta hogy valami 2 éves szerződést kell aláírni velük. Ami azt jelenit hogy 2 évig csak egy minimális összeget lehet csak visszafizetni amit ők előre megszabnak? Tehát ha akarná és tudnám akkor sem tudom ez alatt a 2 év alatt 1 összegben visszafizetni nekik?? Ez azért van hogy még azért 2 évig ők beszedjék a kamatokat? Aztán 2 év után ha tudom kifizethetem egybe? Vagy félreértettem valamit?
2011. márc. 18. 16:38
 20/22 anonim ***** válasza:

16:29-es vagyok

szerintem félreértettél valamit, semmi ilyen szerződés nem volt, csak a hitelkérelmi adatlapot kellett kitölteni aztán kész. További papírokat csak akkor kell kitölteni, ha módosítani akarsz.

Ilyen 2 éves kamatfizetős szerződés nincs.

Sztem akár a törlesztés elkezdése előtt is visszafizetheted egyben, ha van annyi pénzed.

2011. márc. 18. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!