20 év körüli otthonélő egyetemisták?
Én a párommal élek. Sajnos nem volt eddig munkám, csak akkor vettem valamit, ha megkaptam a diákhitelem. Marha sz_r élet, de ez van. Most kezdek suli mellett dolgozni végre!
22/L
22 éves vagyok, itthon lakom, itthonról járok be az egyetemre és nem dolgozom. Az órarendem alapján csak 1 napon tudnék munkát vállalni, ennyire részmunkaidős állást pedig sehol sem találok (szórólapozáson és hostesskedésen kívül).
Szüleim egyébként mindig hangsúlyozták, hogy amíg tanulunk (van 2 nővérem), addig mindenben támogatni fognak minket. Hiszen nekünk ez a munkánk.
Külön pénzt nem kapok, sosem volt zsebpénz nálunk. Ha szükségünk van valamire, szólunk, és ha éppen megengedhetjük magunknak, megvehetjük. Nálunk ez mindig így működött.
Nem járok szórakozni így nem költök magamra a ruházkodáson kívül, azt pedig ugye a szüleim fedezik.
20 éves vagyok,budapesti,BME-re járok.
3.6-ra kapok 18 ezer forintot.Másodikos vagyok,eddig magasabb ösztöndíjam volt.
Szüleimmel lakom,ők vesznek mindent.Az ösztöndíjam a számlámon gyarapszik minden hónapban,nincs rá szükségem.Majd ha meglesz összesen 300 ezer-mert ehhez még 1-2 hónap és meglesz,leveszem és elmegyek síelni és nyáron meg monte negróba.
Nem kapok közvetlenül pénzt,csak ha kérek valami normálisra.Mindent anyumék vesznek,csak a sörözésre és fűre nem kérek otthon pénzt.Ennyi.
Na és te kérdező?
Irigység.
Nem hinném, hogy hallgatók pontoztak le mindenkit..
Szia! Lányom 20 éves, másodéves főiskolás helyben, velünk él, sose dolgozott. Egyedüli gyerek. Eddig kb. 10 ezer ösztöndíjat kapott, februártól még nem tudjuk, mennyi lesz. Tőlünk havi 20 ezer forintot kap, de ebből kell fizetnie a napközbeni étkezését is. A büfében szokott venni innivalót és süteményféleséget vagy szendvicset, fornettit, azt mondja, ez nem mindig jön ki napi 500-ból (az kb. havi 10-130 ezer forint). Próbáltam neki csomagolni szendvicset, de nem szereti (nem friss, mindig visszahozta). Bérletét, telefonját mi fizetjük, ruházkodásába bepótolunk. Ha elmegy szórakozni, ki kellene jönnie a 20k-ból, de nem mindig sikerül neki.
Engem is érdekelne, másoknál hogy működik ez. Te pl. mennyit szoktál kapni, vagy az évfolyamtársaid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!