Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 20 év körüli otthonélő egyetem...

20 év körüli otthonélő egyetemisták?

Figyelt kérdés
Dolgoztok egyetem mellett?Ha nem,akkor kaptok néha valamennyi pénzt?A ruháitokat ki finanszírozza?
2011. nov. 10. 21:47
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
76%
csak "nonprofit" melót csinálok itthon, így a közös kassza a bevételi forrás.
2011. nov. 11. 07:09
 22/36 anonim ***** válasza:
50%

Én a párommal élek. Sajnos nem volt eddig munkám, csak akkor vettem valamit, ha megkaptam a diákhitelem. Marha sz_r élet, de ez van. Most kezdek suli mellett dolgozni végre!

22/L

2011. nov. 11. 09:11
 23/36 anonim ***** válasza:
72%

22 éves vagyok, itthon lakom, itthonról járok be az egyetemre és nem dolgozom. Az órarendem alapján csak 1 napon tudnék munkát vállalni, ennyire részmunkaidős állást pedig sehol sem találok (szórólapozáson és hostesskedésen kívül).

Szüleim egyébként mindig hangsúlyozták, hogy amíg tanulunk (van 2 nővérem), addig mindenben támogatni fognak minket. Hiszen nekünk ez a munkánk.

Külön pénzt nem kapok, sosem volt zsebpénz nálunk. Ha szükségünk van valamire, szólunk, és ha éppen megengedhetjük magunknak, megvehetjük. Nálunk ez mindig így működött.

Nem járok szórakozni így nem költök magamra a ruházkodáson kívül, azt pedig ugye a szüleim fedezik.

2011. nov. 11. 09:35
 24/36 anonim ***** válasza:
69%
21:53 vagyok. Nekem is elég csekély volt az ösztöndíjam (5,5-re, 35 kreditre kaptam 7500-at... mikor más egyetemeken a 3-as kap 10+e-t... hagyjuk...), de azért ebből is lehet azért pár cuccot venni, nem is azt írtam, hogy hetente 10ezreket költöttem ruhára. Ruhát egyébként is leértékelésen veszek vagy turkálok, 1000-nél többet ritkán költök felsőre, nadrágra sem költöttem 1500-nál többet mostanában. Sminkből is akciósat vagy alapból olcsót veszek, színházba, ha megyek, akkor is megpróbálok olcsó jegyet vásárolni (pl. Vígszínházban diákoknak karzatra van 450-ért jegy, Katonában utolsó előadásokra olcsóbb, jártam csoporttal, vannak diákkedvezmények, SZFE-s előadások kb. 1000 Ft-ba kerülnek... abba sem haltam bele párszor egy évben vagy akár hónapban)... és akkor mellette még volt a kajapénzből spórolás, kaptam egy ezrest általában, na, ha abból csak egy sajtburgert vagy egy kis zacskó Fornettit vettem, akkor elég ügyesen tudtam spórolni...
2011. nov. 11. 10:30
 25/36 anonim ***** válasza:
68%
Nem dolgozom. Reggel 9től délután fél 4ig vagy fél 6ig általában órám van. Emellett lehetetlenség elmenni dolgozni. 14.000 ft ösztöndíjat kapok. Egy hónapra nagyon kevés, hiszen ha kifizetem a koleszt, marad 1 ezresem belőle. Otthonról kapok pénzt. Kiegészítik az ösztöndíjamat.
2011. nov. 11. 15:10
 26/36 A kérdező kommentje:
érdekes :)
2011. nov. 15. 23:33
 27/36 anonim ***** válasza:
67%

20 éves vagyok,budapesti,BME-re járok.

3.6-ra kapok 18 ezer forintot.Másodikos vagyok,eddig magasabb ösztöndíjam volt.

Szüleimmel lakom,ők vesznek mindent.Az ösztöndíjam a számlámon gyarapszik minden hónapban,nincs rá szükségem.Majd ha meglesz összesen 300 ezer-mert ehhez még 1-2 hónap és meglesz,leveszem és elmegyek síelni és nyáron meg monte negróba.

Nem kapok közvetlenül pénzt,csak ha kérek valami normálisra.Mindent anyumék vesznek,csak a sörözésre és fűre nem kérek otthon pénzt.Ennyi.

Na és te kérdező?

2011. nov. 26. 19:29
 28/36 anonim ***** válasza:
Ha valaki igazat ír,miért van lepontozva?Hm..esetleg irigység,hogy valakinek baromira telik mindenre?:D
2011. nov. 26. 22:28
 29/36 anonim ***** válasza:

Irigység.

Nem hinném, hogy hallgatók pontoztak le mindenkit..

2011. nov. 26. 22:34
 30/36 anonim válasza:

Szia! Lányom 20 éves, másodéves főiskolás helyben, velünk él, sose dolgozott. Egyedüli gyerek. Eddig kb. 10 ezer ösztöndíjat kapott, februártól még nem tudjuk, mennyi lesz. Tőlünk havi 20 ezer forintot kap, de ebből kell fizetnie a napközbeni étkezését is. A büfében szokott venni innivalót és süteményféleséget vagy szendvicset, fornettit, azt mondja, ez nem mindig jön ki napi 500-ból (az kb. havi 10-130 ezer forint). Próbáltam neki csomagolni szendvicset, de nem szereti (nem friss, mindig visszahozta). Bérletét, telefonját mi fizetjük, ruházkodásába bepótolunk. Ha elmegy szórakozni, ki kellene jönnie a 20k-ból, de nem mindig sikerül neki.

Engem is érdekelne, másoknál hogy működik ez. Te pl. mennyit szoktál kapni, vagy az évfolyamtársaid?

2012. febr. 12. 23:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!