A feleségem azt akarja, hogy segítsek a házimunkában, mit tegyek?
De hát Te sem tudod boldoggá tenni a feleséged.
Nem azért írtál ide?
És ő sem tesz boldoggá téged, azért panaszkodtál, hogy már nem sokáig bírod.
Valaki csak hibás. Nem te, akkor ő.Vagy én vagyok a hibás?
Netán a férjem?
:-DDDD
Tudom erre a kerdesre a tipikus reagalasokat, gondolom, sokak "szegeny enje" kipakolta itt a problemait, akik ugy gondoljak, bezzeg az ö ferjük mennyivel rosszabb, micsoda lusta asszony...stb...stb.(Pedig nem biztos!)
Sztem az esti tevezes csak abban az esetben problema, ha a felesegednek amellett, h egesz nap sem, meg ilyenkor sincs magara ideje, pl. ilyenkor pakol el.
Sztem a vilagon a legtermeszetesebb, hogy amikor MINDEN (gyerekekre, haztartasra...stb tehat közös) feladat el van vegezve, azutan jön a szabadidö: computer, teve vagy akarmi. Mind2 felnek!
Tartok töle, h az en ferjem is ugyanigy gondolja, mint Te! Csak ö nem azert faradt mar 3 orakor es pihen le ebed utan, mert a gyerekeket hozta, vitte, hanem mert reggel 6-tol 3-ig dolgozott, 5-kor kelt. Pihenes utan pedig a nagyot ö viszi egyszer hetente foglalkozasra, pedig a pici velem marad, de ezt is sokallja. Es gyakran rabizom a bevasarlast is, csak mert egyszerübben megoldja gyerekek nelkül (persze en is megoldanam, ha addig vigyazna rajuk, de neki ez egyszerübb). Fürdetes gyakran ramarad, es sokszor csak vele vacsoraznak (csak ezidö alatt vagyok alt. egyedül vagy ma a lejart telefontarifamat inteztem). Es akkor lefekves utan 20-bol 19-szer en meselek, mig ö a teve elött kikapcsol, mivel ö dolgozott... Ettöl eltekintve, a dackorszakot leszamitva ez igy viszonylag megfelel nekem is, kiveve az, h sztem neki se szabadna este elöbb a teve ele süppedni, mint nekem!
Nalunk is eleg stresszes, es en sokat olvastam erröl is, többek között, hogy nemhiaba az ösi nepeknel az egesz falura, csoportra, azaz 50-200 före harul a gyerekneveles! (Es hozzateszem: emellett ott nem kell iskolaba, oviba, foglalkozasokra hozni es vinni öket!)
Es par generaciot megelözöen meg a mi kulturankban sem csupan 2 szemelyre szakadt minden.
Ha a gyerekekkel egesz nap a feleseged van, akkor en jo dolognak tartom, ha megoldhato, h Te viszed-hozod öket, mert föleg kisebb gyerekeknel, plane dackorszakban a hozzajuk közelebb allo szemelynek nagy nehezsegeket okozna, ugyanis neki sokkal többet kell tenni azert, h vele együttmüködjenek. (Ezt szakkönyvek is igy irjak, de sajn tapasztalat.)
Talan ha beszeltek ezekröl, jobban megertitek egymast, kölcsönösen.
De közben a gyerekek nöttek, igazan irhatnal, mi törtent azota!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!