Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségem azt akarja, hogy...

A feleségem azt akarja, hogy segítsek a házimunkában, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A feleségem mostanában válással fenyeget, mert nem segítek Neki a házban takarítani, főzni, mosni. Reggelente hatkor kelek, lezuhanyozom, fogat mosok, megborotválkozom, fölöltözöm, megreggelizem a két gyerekünkkel, aztán elkészítem az uzsonnájukat, és nyolcra viszem Őket az óvodába, onnan kilencre munkába megyek. Délután eljövök a munkahelyemről Kettőre hazaviszem Őket, gyorsan megebédelek, és rohanok vissza dolgozni, este hazaérek, egyedül megvacsorázom, megfürdetem a gyerekeket, én is megfürdöm, aztán leülök Tvzni. Ilyenkor jön a kiabálás, ordítozás, szemrehányás, hogy semmiben sem segítek itthon, lusta vagyok, és Ő ezt már nem fogja sokáig tűrni. Mit tegyek? Hogyan segítsek a házimunkában, ha egy percem sincs rá egész nap? Este nyolckor álljak neki takarítani?

2011. nov. 9. 20:03
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 A kérdező kommentje:
A gyerekek még együtt fürdenek, öt évesek, ikrek, úgyhogy együtt lehet Őket "előkészíteni" az alvásra, azért én fürdetem a fiúkat, mert a feleségem, ugye egész nap takarít, és legalább, ha otthon vagyok, ne kelljen semmit csinálnia. Egyébként jó amit leírtál, csak sajnos én nem érek haza ötre, és már azt is nagyon nehéz volt elintéznem, hogy elmehessek a fiaimért ebédidőben..
2011. nov. 9. 21:33
 22/64 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen miért írtad ki a kérdésed? :) Nem értem, mert a feleséged azért mert otthon van és takarít, abban nem fárad el az tuti. :) Max unatkozik, de már annyira, hogy már csak punnyadni tud. 5 éves fiúk és háztartás munka nélkül simán kéne menjen egy nőnek, főleg úgy, hogy minden szombaton gyerekek mamánál. Lusta a feleséged, és ha egész nap takarít végképp nem értem, te minek tudnál nekiállni este 8-kor? Ott ragyognia kéne mindennek.
2011. nov. 9. 21:42
 23/64 A kérdező kommentje:
Azért írtam ki a kérdésem, mert nem tudok esténként mit válaszolni, és kíváncsi voltam más házas emberek tapasztalataira, hogy Ők mit válaszolnának a feleségeiknek, vagy Ők milyen választ várnának a férjüktől..
2011. nov. 9. 21:53
 24/64 anonim ***** válasza:
100%

21:27!

ez mind szép és jó, de a te férjed csak hétköznap dolgozik és csak ötig, a kérdező tovább. ennek ellenére segít otthon annyit, mint amit a te férjed nálatok (gyerekek elkészítése, hurcolása, fektetése), de a feleségének ez nem elég. annyira nem, hogy még ilyeneket beszél!

Kérdező, a feleséged nagyon el van tévedve,teljesen álomvilágban él, ha el is hiszi azokat amiket mond. mivel érdemelheti ki bárki, hogy a férje dolgozzon reggeltől estig, foglalkozzon a gyerekekkel, éjszaka meg takarítson és főzzön?? azért, hogy neki maradjon ideje a... mire is?

hogy lehet az, hogy ő reggeltől estig takarít, minden nap (mitől ilyen koszos a házatok?) és ennek ellenére a házban még mindig marad takarítanivaló, ami rád marad?

2011. nov. 9. 21:53
 25/64 A kérdező kommentje:
Nem marad takarítani való, Ő csak nem érti, miért nem segítek Neki a takarításban. Természetesen azért nem, mert dolgozom.
2011. nov. 9. 21:56
 26/64 anonim ***** válasza:
100%

ennek a megfordítása: ő miért segít neked a családi kassza gyarapításában? természetesen azért, mert "teljes állásban" háztartást vezet.

ha ezt nem érti meg, nem tudsz mit csinálni.

2011. nov. 9. 22:17
 27/64 anonim ***** válasza:
90%

Nem lehet, hogy kicsit beleőrült az otthon és egyedüllétbe és az egy ügyű=takarítás életbe?

Bocs csak úgy tűnik, mintha valakinek rögeszméjévé vált volna a takarítás.

Lehet egész nap takarítani ha valaki...mániás.

Barátnői vannak egyáltalán? Nem jár szórakozni mondjuk soha?

Szerintem egyébként tedd nyilvánvalóvá, hogy vagy ez, vagy ő is dolgozik, te kevesebbet, lehet együtt takarítani. Át lehet rendezni az életet. (már ha lehet, te tudod.)

Azt kell éreztetned, hogy nem alku tárgya, amíg ilyen a munka megosztásotok.

Egész nap hálásnak kellene lennie - ha még tudna örülni annak, hogy nem kell eljárnia dolgozni. Talán már ennek nem is tud örülni.

Nekem az hiányzik a történetedből, hogy mire vágyik?

Mert az nem egy álom, hogy valaki le veszi az emberről a takarítási nehézségeket - túl azon, hogy szerintem önmagának csinálja a bajt.

Ő vajon hogyan szeretne élni?

A vitátok önmagában szerintem értelmetlen, nincs igaza megoldása.

Még ha ki is derülne, hogy kinek van igaza, egyikőtök sem lenne boldogabb, épp csak nem piszkálnátok egymást.

2011. nov. 9. 22:41
 28/64 A kérdező kommentje:
Vannak barátnői, szokott velük étterembe, vásárolni, szórakozni járni vasárnap amíg én a gyerekekkel vagyok, de néha szombaton átjönnek hozzánk együtt kártyáznak, filmeznek, gondolom kibeszélnek engem, és a többi férfit, ahogy azt a lányok szokták, azt nem tudom, hogy mi hiányzik az életéből, mert én bárhova hívom, csábítom, bármilyen meglepetést készítek, vagy bármit veszek, nem örül, lehet, hogy tényleg velem van a baj, és egész egyszerűen csak rossz férj vagyok, lehet, hogy Ő is pontosan így gondolja. Meg fogom Tőle kérdezni egyszer.
2011. nov. 9. 22:46
 29/64 anonim ***** válasza:
93%

ne hari nem akarok gúnyolódni a problémádon, de 4 dolog jutott kapásból szembe:

1. basszus, nekem is ilyen férj kellene, pontosan ilyet érdemlek!!! :DDD

2. mekkora házatok lehet, ha egész héten minden áldott nap kell takarítani, miközben a gyerekek otthon sincsenek? Vagy ekkora dzsuvát csináltok otthon?!

3. ember, ha tényleg nem győzi egyedül az asszony, vegyél fel egy takarítónőt és volt-nincs probléma.

4. legalább részidőben dolgozzon a feleséged, a saját jól felfogott érdekében. Különben szép lassan megzizzen...

2011. nov. 9. 23:09
 30/64 anonim ***** válasza:
takarítsatok hétvégén közösen. akkor a káposzta és a kecske is megmarad. esetleg mosogass el, akkor nem lehet szava rád.
2011. nov. 9. 23:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!