Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségem azt akarja, hogy...

A feleségem azt akarja, hogy segítsek a házimunkában, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A feleségem mostanában válással fenyeget, mert nem segítek Neki a házban takarítani, főzni, mosni. Reggelente hatkor kelek, lezuhanyozom, fogat mosok, megborotválkozom, fölöltözöm, megreggelizem a két gyerekünkkel, aztán elkészítem az uzsonnájukat, és nyolcra viszem Őket az óvodába, onnan kilencre munkába megyek. Délután eljövök a munkahelyemről Kettőre hazaviszem Őket, gyorsan megebédelek, és rohanok vissza dolgozni, este hazaérek, egyedül megvacsorázom, megfürdetem a gyerekeket, én is megfürdöm, aztán leülök Tvzni. Ilyenkor jön a kiabálás, ordítozás, szemrehányás, hogy semmiben sem segítek itthon, lusta vagyok, és Ő ezt már nem fogja sokáig tűrni. Mit tegyek? Hogyan segítsek a házimunkában, ha egy percem sincs rá egész nap? Este nyolckor álljak neki takarítani?

2011. nov. 9. 20:03
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
90%

Csak megjegyzem, hogy most ültem le a gephez es erre a kerdesre kattintottam, es miközben irtam, eppen kivette a gyerekünket a fürdökadbol (en fürdetem mindig, csak ha kaphato ra, megkerem, vegye ki, megiscsak könnyebb neki emelni), es maris megjegyezte: "...szoval Te meg ott ülsz...". Persze ö mar orak ota ott ült. Most meg küldi a gyerekünket, mond meg a mamanak, olvasson meset (szinten en szoktam)...stb, igy mara ennyi volt.

Szoval en is egyenötlennek erzem, de kerdes, mit tehetnek...

20:22

2011. nov. 9. 20:27
 12/64 A kérdező kommentje:
Nem szoktam itt olvasgatni a kérdéseket, és ez nem egy sarkos példa, hanem az életem, reggelente amikor én reggelit csinálok Ő még alszik, mert nem szeret korán felkelni, úgyhogy ha olyankor porszívóznék, valószínűleg nem örülne, mi csak hárman reggelizünk a gyerekekkel. Szombaton dolgozom, ilyenkor a fiúk valamelyik nagyszülőknél vannak, hogy Ők is lássanak belőlük valamit, vasárnap pedig velem csinálnak közös programot, a feleségem hétvégén kipiheni a hétköznapokat..
2011. nov. 9. 20:29
 13/64 anonim ***** válasza:
100%
Létezik ilyen nő? Ha igen, akkor mióta megy ez így? Vagy ez csak 1-1 nap néha? Miért vagy a feleségeddel? Szeretitek ti egymást, vagy csak azért vagy vele, hogy a gyerekeid veled legyenek? De amúgy ha ennyire kényelmes, úgysem válik el tőled, mert ha ő nevelné a gyerekeket, le kéne mondani a kényelmes életéről. Szerintem sok mindent át kéne beszélnetek, mert ez nem állapot.
2011. nov. 9. 20:42
 14/64 A kérdező kommentje:
Azóta így van, amióta összeházasodtunk, csak az elején még nem szólt, mert nagyon hálás volt, hogy beleegyeztem abba, hogy Ő ne dolgozzon..
2011. nov. 9. 20:52
 15/64 anonim ***** válasza:
100%

tyű, ez nagyon gáz. már eleve nem értem, hogy miért kíván teljes embert a háztartás vezetése+ a gyereknevelés akkor, amikor a gyerekek már iskolásak, szóval nincsenek otthon.(amikor kisebbek az még más eset) ha nem jut ideje végezni a házimunkát, akkor mégis mi a jó fenét csinál egész álló nap? és ezt még a hétvégén ki is kell pihennie?? ez azért vicces. méghogy nem segítesz neki? hát könyörgöm, te tartod el!

én úgy gondolom, hogy a feladatokat meg kell felezni: ha mindkettő jár munkába, mindkettőé a házimunka, de úgy is fel lehet osztani, hogy az egyik jár munkába (de nem végez házimunkát), a másik meg vezeti a háztartást (de nem dolgozik)

amúgy, ha te hétközben meg szombaton reggeltől estig dolgozol, vasárnap hárman vagytok a gyerekekkel, mert ő "olyankor" pihen, akkor te mikor találkozol a feleségeddel? találkoztok egyáltalán? él még ez a kapcsolat, vagy csak a gyerekek miatt nem válnál? ha válnátok, lenne hol laknia, és lenne miből eltartania magát és a gyerekeket? mert ha nem, akkor jó eséllyel neked ítélnék őket.

2011. nov. 9. 21:10
 16/64 A kérdező kommentje:
Nem lenne azonnal hol laknia, de nyilván nem hagynám, hogy vissza kelljen költöznie a szüleihez, vagy valamelyik barátnője kanapéjára kényszerüljön. Találkozom a feleségemmel, esténként, mikor a TV előtt ordít. Csak vicceltem..
2011. nov. 9. 21:15
 17/64 anonim ***** válasza:
100%
és ne mondja azt senki, hogy a háztartás vezetése felőröli az egész napot. nem hiszem, hogy bárki minden áldott nap nagytakarítást végezne (de még ez az irreális eset sem emésztene fel több időt 2 óránál), és azt sem hiszem, hogy a minden napot a konyhában töltene bárki, mert ötfogásos, roppant bonyolult menüt tesz az asztalra. ilyen nincs.
2011. nov. 9. 21:17
 18/64 anonim ***** válasza:
77%

szóval alapvetően jó a kapcsolatotok? mert akkor szerintem ezt meg lehetne beszélni. persze nyugodt hangnemben, észérveket felhozva. találd meg egy olyan pillanatban amikor épp nem a tv előtt ordítozik és ültesd le.

csak akkor meg fura, hogy válással fenyegetőzik, ebből nem ezt vontam le (mármint hogy jól megvagytok)

2011. nov. 9. 21:21
 19/64 anonim ***** válasza:
100%

Kérd meg, holnap, ha egyedül lesz otthon, gondolja át, és írja le, hogy képzelné el egy átlagos napotokat. Mint feleség és mint anya hogy miben venné ki szívesen a részét, és mit várna tőled, mint férjtől, és mint apától. Te is ha ezt átgondolnád, lehetne kompromisszumokat kötni. Néha kis figyelmesség, mikor te plusszban átvállalsz valamit a feladataiból, másszor ő a tiédből, ez még jót is tehetne a kapcsolatnak.

Egyébként fura, nem tudom elképzelni, hogy ő mivel tölti a napjait. Én is kicsit önző vagyok, mert szükségem van nekem is kikapcsolódásra. Lehet téged nem érdekel, de én leírom nálunk hogy van.

Párom reggel 6-7 között megy dolgozni, és du. 5 körül ér haza.

Reggel férjem készít kávét(én elég nehezen térek magamhoz) és elmegy dolgozni. Amíg kávézok, addig a pici eszik ( 9 hónapos),ébred a nagyfiam is (6 éves) majd öltözünk, ha van idő kicsit játszunk, és irány az ovi. Hazaérve a pici elszorgoskodik, addig takarítok. Főzni nem nagyon van időm, így 11-kor sétálunk, hazafelé hozunk menüt egy közeli étteremből (egy adag apának estére), pici még bébiételt eszik ebédre, ebéd után amíg a manó alszik, addig netezek, vagy tv-zek, majd utána megyünk az oviba, és egész du. tudok a gyerekekkel lenni. Este pedig a férjemmel kettesben telik. Ez így tök jó. Én annak is örülük, mikor a férjem segít valami apróságban. Hétvégén pedig közösen szervezünk általában programot.

Nekem fura érzés lenne bevallom, hogyha apa fogná a gyerekeket és vinné fürdetni, mikor ott vagyok én is. Nem érezném magam hogyismondjam jó feleségnek, jó anyának, ha apa szó nélkül nekiállna itthon ilyen dolgoknak. Viszont ha pl. du. átölel, és megkérdezi, mi lenne,ha korán leraknánk a gyerekeket aludni, és felajánlja, hogy a nagyobbikat megfürdeti, míg én a kicsit rendezem, akkor az ilyen segítség nagyon jól tud esni.

2011. nov. 9. 21:27
 20/64 A kérdező kommentje:
Igazából nem fenyegetőzik a válással, azt mondja, hogy higgyem el, ha elválna tőlem, sokkal jobb férje is lehetne, aki mellett nem kéne egyedül végeznie a házimunkát, és mindenkinek azt kell kapnia amit megérdemel, és Ő most nem azt kapja, de én nem gondolom, hogy olyan rossz férj lennék, persze esténként a TV előtt, a kiabálás után, elég ambivalens érzések vannak bennem..
2011. nov. 9. 21:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!