Mikor mondjam meg a szüleimnek, hogy 2 hét múlva elköltözök az ország másik felébe?
Elég összetett a dolog.
Először is, már felnőtt vagyok, feleségem van, de a szüleimnél élünk a feleségemmel 2 éve (előtte albérletben éltünk, a közelben a munkám miatt).
A szüleim borzasztó régimódiak...
1 éve felvetettük nekik a dolgot, hogy tervezzük a költözést, de nagyon nagy veszekedés volt belőle. Mondván, "miért nem jó nektek itt velünk? Elég nagy a ház..minek különköltözni??" Borzasztóan ragaszkodnak hozzám, egyetlen gyerekük vagyok. Mióta felvetettem a különköltözést, manipulálni akarnak, lelkiismeretfurdalást okoznak, és mindent megtesznek, hogy úgy érezzem, rám vannak utalva. (ami nincs így, mert, amit én csinálok/segítek nekik otthon, azt ők is könnyedén meg tudnák csinálni, csak nem akarják) Így emaiatt úgymond "elhitettük" velük, hogy ez a költözés csak egy ötlet volt, de nem költözünk.
Igazából, engem nem érdekelt, hogy mi a véleményük,(akárják e, hogy költözzünk vagy sem, hisz nem nagyon van hozzá közük) így idő közben egy igen távoli kisvárosban vettünk egy kertes házat a feleségemmel, felújítottuk, és már be is költözhetnénk. Munkát is találtam ott, 2 hét múlva fogok kezdeni. (előző munkahelyemen már felmondtam, felmondási időmet töltöm)
A szüleim mindenrről mit sem tudnak, ami eddig nekünk tök jó volt, mert így nem kellett nap mint nap feszültségben élnünk, és a veszekedéseiket hallgatnunk.
Mikor mondjam el nekik, hogy költözünk? Várjak az utolsó pillanatig, és előtte egy két nappal szóljak, vagy mondjam el nekik most? Mit tanácsoltok?
Feleségem azt mondja, hogy mondjuk el most, mert annyit megérdemelnek, h ne előtte levő napon jelentsük be, hogy költözünk, de bennem meg van egy rossz érzés ezzel kapcsolatban..
Már előre feszült vagyok az egész tortúrától.
(28/F)
Utolso,
Nem kell megszokniuk otthonrol. Mint kerdezo irta, el lett intezve az ugy, bar egy kicsi durcival, de meg kocsigumi kiszuras nelkul. Milyen buta taho ember csinalna ilyet? Biztos nem egy igazi szulo.
"1 éve felvetettük nekik a dolgot, hogy tervezzük a költözést, de nagyon nagy veszekedés volt belőle. Mondván, "miért nem jó nektek itt velünk? Elég nagy a ház..minek különköltözni??" Borzasztóan ragaszkodnak hozzám, egyetlen gyerekük vagyok. Mióta felvetettem a különköltözést, manipulálni akarnak, lelkiismeretfurdalást okoznak, és mindent megtesznek, hogy úgy érezzem, rám vannak utalva. (ami nincs így, mert, amit én csinálok/segítek nekik otthon, azt ők is könnyedén meg tudnák csinálni, csak nem akarják) Így emaiatt úgymond "elhitettük" velük, hogy ez a költözés csak egy ötlet volt, de nem költözünk. "
Mi is tervezzük az összeköltözést, de ugyanez lesz nálunk is, ugyanis apuci nagyon ragaszkodik a kicsi lányához. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!