Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor mondjam meg a szüleimnek...

Mikor mondjam meg a szüleimnek, hogy 2 hét múlva elköltözök az ország másik felébe?

Figyelt kérdés

Elég összetett a dolog.

Először is, már felnőtt vagyok, feleségem van, de a szüleimnél élünk a feleségemmel 2 éve (előtte albérletben éltünk, a közelben a munkám miatt).

A szüleim borzasztó régimódiak...

1 éve felvetettük nekik a dolgot, hogy tervezzük a költözést, de nagyon nagy veszekedés volt belőle. Mondván, "miért nem jó nektek itt velünk? Elég nagy a ház..minek különköltözni??" Borzasztóan ragaszkodnak hozzám, egyetlen gyerekük vagyok. Mióta felvetettem a különköltözést, manipulálni akarnak, lelkiismeretfurdalást okoznak, és mindent megtesznek, hogy úgy érezzem, rám vannak utalva. (ami nincs így, mert, amit én csinálok/segítek nekik otthon, azt ők is könnyedén meg tudnák csinálni, csak nem akarják) Így emaiatt úgymond "elhitettük" velük, hogy ez a költözés csak egy ötlet volt, de nem költözünk.

Igazából, engem nem érdekelt, hogy mi a véleményük,(akárják e, hogy költözzünk vagy sem, hisz nem nagyon van hozzá közük) így idő közben egy igen távoli kisvárosban vettünk egy kertes házat a feleségemmel, felújítottuk, és már be is költözhetnénk. Munkát is találtam ott, 2 hét múlva fogok kezdeni. (előző munkahelyemen már felmondtam, felmondási időmet töltöm)

A szüleim mindenrről mit sem tudnak, ami eddig nekünk tök jó volt, mert így nem kellett nap mint nap feszültségben élnünk, és a veszekedéseiket hallgatnunk.

Mikor mondjam el nekik, hogy költözünk? Várjak az utolsó pillanatig, és előtte egy két nappal szóljak, vagy mondjam el nekik most? Mit tanácsoltok?

Feleségem azt mondja, hogy mondjuk el most, mert annyit megérdemelnek, h ne előtte levő napon jelentsük be, hogy költözünk, de bennem meg van egy rossz érzés ezzel kapcsolatban..

Már előre feszült vagyok az egész tortúrától.

(28/F)

2011. nov. 8. 13:24
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:
Pontosan, ahogy mondod!! A muszáj sok mindent kibír.. Pont 2 évet, egy nappal se többet!
2011. nov. 11. 13:59
 32/43 A kérdező kommentje:
Csak hogy félreértés ne essék, nem ingyen éltünk náluk. Minden hónapban fizettünk bérleti díjat (!) és a rezsi felét.. Na meg persze a kajánkat teljesen mi álltuk.
2011. nov. 11. 17:25
 33/43 anonim ***** válasza:
93%

Ha még fizetnetek is kellett csomót, akkor meg végképp nem értem, hogy turkálhatott, hiszen ebben az esetben az ő háza, viszont te a bérlője vagy, a te területed a te területed.

Nagyon jó, hogy elköltöztök, legalább rájönnek, nem tehetnek meg bármit. Másrészről a látott minta gyakran öröklődik automatikusan is, vigyázzatok majd arra, hogy ti ne ilyen szellemben neveljetek. Mondjuk emberfüggő is, anyukámat pl megőrjítette az anyósa és ő pont úgy áll hozzá, ha ő nem bántana senkit, mert tudja, milyen. Viszont nagyon sok helyről pont az ellenkezőjét tapasztalom.

Ja, és nem kell felvenni, amit mondanak majd, kezd úgy, hogy anya, sokat gondolkodtunk azon a tanácsodon, hogy költözzünk el (tudod, amiket mondtál, mikor megkértünk, hogy ne keress dolgokat a szobánkban) és arra jutottunk, csakugyan ez lesz a legjobb. Ugye ti is örültök, hogy sikerült házat vennünk, blabla. Mindezt perszer mosolyogva, de ne gúnyosan, hanem úgy, mint aki örül.

Valószínűleg lesz érzelmi zsarolás ezerrel, de a saját életét mindenkinek magának kell élnie, ne vegyétek magatokra. Ha hőzöngenek, ritkítsátok majd a látogatásokat és mondjátok őszintén, hogy mindig annyi mindenben összekülönböztök, hogy ha pihenni szeretnétek(és azt szeretnétek, mivel dolgozó emberek vagytok) nem éri meg kimenni.

Akkor majd észbe kapnak, ilyen módszert láttam már és működött.

2011. nov. 12. 09:59
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
Te aztàn jól tudsz làzitani.
2011. nov. 12. 12:49
 35/43 A kérdező kommentje:

Na, elmondtam.

Végülis, nem volt annyira vészes, mint amennyire vártam. Anyum sírt nagyon.. Eléggé megsajnáltam!

Szerintem még nem dolgozta fel. Most még szomorú, de félek egy kicsit, hogy ez a szomorúság át fog vágni dühbe, és akkor majd kezdi az érzelmi zsarolást.

Remélem nem lesz így!

Köszönöm nektek a tanácsokat!

2011. nov. 15. 12:44
 36/43 anonim ***** válasza:
na hali :) örülök, hogy elmondtad. Őszinte leszek, szerintem ha pipák lesznek, az azért lesz, mert a hátuk mögött intézted a dolgokat, bár érthető. és apud? ő mit szólt?
2011. nov. 15. 15:03
 37/43 anonim ***** válasza:
90%
Na latod, ennyire nem kellett volna rettegni az anyudtól, ha te kedves és szeretetteljesen bùcsùzol el tõle, nem biztos, hogy dühkitörés lesz.Sok sikert!
2011. nov. 15. 16:59
 38/43 A kérdező kommentje:
Apum azóta nem nagyon szól hozzám. Totál közöny van az arcán. Ő utálja, h elköltözök.. Régebben is folyton azt hajtogatta, hogy maradjunk ott náluk, és majd ott születnek meg az unokák.
2011. nov. 15. 21:49
 39/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, majd megbékélnek. Ez az élet rendje, hogy elköltöznek a fiatalok.
2011. nov. 16. 14:00
 40/43 anonim ***** válasza:

Ha a szüleid ennyire durvák és várhatóan hatalmas cirkusz lesz az egészből, ami pokollá teszi a költözködést - ami egyébként is nagy stressz -, akkor bizony érdemes a lehető legutolsó időpontra halasztani, mondjuk két nappal indulás előttre. Ha a szülők annyira durvák, hogy kinézhető belőlük az, hogy képesek akár törvényellenes cselekedetet is elkövetni, csak hogy röghöz kössenek (pl. indulás előtti éjszaka a kocsitok összes kerekét kiszúrják - hallottam ilyenről sajna), akkor kb. aznap, 1 órával érdemes közölni, hogy "kötözünk, sziasztok, MOST. Pá."

Itt a pont,vagy ha van kocsitok,mindent be ami kell,és várjátok ki még bealszanak...És start.Én már rég megtettem volna helyedbe,és ha maradtok a házasságod is rámehet.

2011. nov. 18. 21:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!