Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok ki kezeli a pénzt?

Nálatok ki kezeli a pénzt?

Figyelt kérdés
És mennyire vagytok megelégedve a kezeléssel? Nálunk az asszony kezeli, de hát nem tudja beosztani, folyton a számlákkal kapcsolatos felszólításokat kapjuk, de bezzeg új csizmára van pénz....
2011. nov. 7. 14:31
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk kicsit kaotikusan. A férjem költekezőbb, zsebre tesz elég sok készpénzt és apránként elkölti, aztán hónap végén vakarja a fejét, hogy van egy százezres lyuk, amit nem tud, hogy mire ment el.

Jelenleg úgy néz ki, hogy az én számlámról mennek a díjak (rezsi, stb), kivéve a férjem lakáshitelét, mert azt még előttem vette fel és az ő számlájáról vonják.

Én neten intézem a számlákat, vagy csoportos beszedéssel (pl közös költség) vagy a dijnet küld e-mailt, aztán az otp-s netbankba automatikusan továbbítja, így két kattintás és ki van fizetve. (Utálok postára járni, csak netes módszerrel vállaltam a csekkeket.)

A férjem kap havi fixet, illetve egy másik tevékenységéből kiszámíthatatlanul csapódnak be nagyobb összegek. Ilyenkor felcsillan a szeme és jobban költekezeik, majd gyorsan nyoma vész az összegnek. Ezt egyszer megbeszéltük, nem használt. Mivel van állandó meghatalmazásom a számlájához, egyszer bementem a bankba és a folyószámlán levő pénz nagy részét lekötöttem, elég hosszú hűségidőre.

Férjem először nézett egyet, mondtam, hogy némi kamatvesztés terhe mellett bármikor fel lehet törni, de ahhoz be kell mennie személyesen a bankba, direkt olyat kértem.

Mivel ennyi nehezítés van, kevesebbet költ, mert rendre rájön, hogy annyira nem is kell, hogy fél órát tököljön érte a bankfiókban :)

Így már van félretett pénz, illetve a saját számlámon is gyűlik.

Az egyéb költés pedig "kinél van pénz?" alapon működik, aki hozott magával, az fizet.

2011. nov. 7. 16:14
 22/25 anonim válasza:
19%
A seggemlika !!
2011. nov. 7. 17:51
 23/25 anonim ***** válasza:
én. nálunk az első a számlák befizetése, illetve a hitelek törlesztése. utána jön a havi élelmiszerre való pénz, és ha ezeken felül netán még maradt is, na csak akkor jön a kiscsizma vagy bármi más megvétele. 26/nő
2011. nov. 8. 08:16
 24/25 anonim ***** válasza:

260 ezer elég a számlákra, és néha még csizmára is.

Fizesd te a számlákat ki hogy az biztosan ki legyen fizetve!

2011. nov. 9. 18:54
 25/25 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy elég, nekünk 300 a kifizetnivalónk havonta :). Tudod, ki mint veti ágyát..az én férjem ezerrel dolgozik az osztrákoknak, hogy valamire vigyük. De, ha nekem valami kell, megvesszük. Közösen, mindent. Egymástól megkérdezzük megvehetjük e. Megengedhetjük e magunknak. Előbb a számlák, aztán a többi..az Ö fizetése el is megy. Marad az én gyesem és csal.pótlék..nah akkor még nem tankoltunk, havi.50ezer. Az auto munkaeszköz, egy van belőle. Ilyen az élet! Vedd el asszonykától a manit! Gazdálkodj te vele, lehet neki ez nehézkes.. :)
2011. nov. 11. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!