Nálatok ki kezeli a pénzt?
Nálunk kicsit kaotikusan. A férjem költekezőbb, zsebre tesz elég sok készpénzt és apránként elkölti, aztán hónap végén vakarja a fejét, hogy van egy százezres lyuk, amit nem tud, hogy mire ment el.
Jelenleg úgy néz ki, hogy az én számlámról mennek a díjak (rezsi, stb), kivéve a férjem lakáshitelét, mert azt még előttem vette fel és az ő számlájáról vonják.
Én neten intézem a számlákat, vagy csoportos beszedéssel (pl közös költség) vagy a dijnet küld e-mailt, aztán az otp-s netbankba automatikusan továbbítja, így két kattintás és ki van fizetve. (Utálok postára járni, csak netes módszerrel vállaltam a csekkeket.)
A férjem kap havi fixet, illetve egy másik tevékenységéből kiszámíthatatlanul csapódnak be nagyobb összegek. Ilyenkor felcsillan a szeme és jobban költekezeik, majd gyorsan nyoma vész az összegnek. Ezt egyszer megbeszéltük, nem használt. Mivel van állandó meghatalmazásom a számlájához, egyszer bementem a bankba és a folyószámlán levő pénz nagy részét lekötöttem, elég hosszú hűségidőre.
Férjem először nézett egyet, mondtam, hogy némi kamatvesztés terhe mellett bármikor fel lehet törni, de ahhoz be kell mennie személyesen a bankba, direkt olyat kértem.
Mivel ennyi nehezítés van, kevesebbet költ, mert rendre rájön, hogy annyira nem is kell, hogy fél órát tököljön érte a bankfiókban :)
Így már van félretett pénz, illetve a saját számlámon is gyűlik.
Az egyéb költés pedig "kinél van pénz?" alapon működik, aki hozott magával, az fizet.
260 ezer elég a számlákra, és néha még csizmára is.
Fizesd te a számlákat ki hogy az biztosan ki legyen fizetve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!