Nálatok ki kezeli a pénzt?
Nálunk mindketten bedobunk a közösbe ugyanannyit, abból megy a lakbér, rezsi és a kaja. A maradékot pedig mindenki a saját belátása szerint használja fel, vagy teszi félre.
Ha elégedetlen vagy a jelenlegi helyzettel, üljetek le és beszéljétek meg.
Nálunk úgy van, hogy az első mindig a kötelezettség. Feladjuk a számlákat, lakástörlesztőt stb. Ez soha nem marad el.
Van otthon egy kis dobozkánk, abban is tartunk még vmennyi pénzt, ha pedig elfogy, veszünk még le a bankkártyánkról.
De nincs olyan, hogy te most csak ennyit vegyél le, meg ne vigyél el többet stb.
Ki-mennyit gondol, szól a másiknak, hogy kivettem ennyit meg ennyit.
Nálunk ez így működik.
Nálunk közösen de inkább én(nő)Ő megkeresi én elköltöm.
Nagyon oda kell figyelnem hogy mindenre jusson,kajától kezdve a gyereholmijáig.
Mindig be van fizetve a számla,ez az első,aztán jön a kaja,aztán a gyerek,aztán a párom és aztán én,akinek kétévente jut egy normálisabb ruhadarab.
Nálunk mindenki kezeli a sajátját, és van egy közös számlánk amire mindkettönk ugyan annyi pénzt utal havonta. ebböl van minden közös dolgo fizetve, a lakás , a rezsi, a kaja, a közös sütizés, a gyerek minden dolga. mindkettönknek van hozzá kártyája, és a szolgáltatók vonják minden hónapban a pénzüket róla, így nem kell csekket fizetni.
aztán ha nekem új csizma kell, akkor megveszem az én pénzemböl, ha a páorm új xbox játékot akar akkor majd ö megveszi magának.
így karácsonykor mindenki saját pénzböl vesz a másiknak ajándékot.
ha nagyobb dolog kell akkor azt hetekig beszélgetjük kalkulálunk, mint pl új kanappé, vagy új mosógép.
Én kezelem a pénzt.
Nő vagyok.
Miután minden kivan fizetve,a maradék összeget közösen megbeszéljük,hogy mire kellene költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!