Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hiszi azt a legtöbb nő,...

Miért hiszi azt a legtöbb nő, hogy a gyerek a legfontosabb kapocs két ember között?

Figyelt kérdés
Szerintem ez óriási tévedés. Később kifejtem az álláspontomat.
2011. nov. 6. 11:17
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
62%

Első vagyok és leírom, hogy hogy értettem.

Nem gondolom azt, hogy aki másképp gondolja mint én az ostoba, buta, hülye, stb. lenne és az sem igaz - nem is feltételezem magamról -, hogy a szuperintelligensek táborát erősíteném.

Egész egyszerűen azt hiszem, hogy azok az emberek, akik megfelelő érzelmi érettségi szinttel rendelkeznek kiforrottabban kezelik a gyerekkel járó összes nyűgöt és az ilyen párok eleve nem döntenek úgy, hogy csak bosszúból, bánatból, vagy önzőségből, szocpolból, munkaundorból vállalnak gyereket, hanem azért, mert belátják, hogy ez a döntés vezet életük kiteljesedéséhez és - jó esetben - hasonló beállítottságú társat találtak maguk mellé. Így értelemszerűen a gyerek a legfontosabb lesz mindkettejük életében, így közöttük a gyerek iránti elkötelezettség a legfontosabb kapocs (hangsúlyozom szerintem).

És akkor még nem beszéltem a kapcsolat esetleges megszakadását követő hajcihőről, mert az is nehéz helyén kezelni és ehhez (sajnos igen, csúnya szót mondok) intelligencia kell, mert egy fájdalmas szakítás nyilván kivetüléssel lesz a gyerek-szülők későbbi kapcsolatára is.

Nagyjából ennyi jutott eszembe.

2011. nov. 6. 17:59
 32/46 anonim ***** válasza:
22%

Az miért baj, ha az ember nem akar összeházasodni a másikkal, mert a házasság mondjuk igazából nem jelent semmit?

Én sem vagyok házas és egyszer-kétszer felröppent, hogy megházasodhatnánk, de röhögve jöttünk ki az polgármesteri hivatalból a bejelentkezést követően, akkor marhaság volt az egész "adatfelvétel". Rá két hétre vissza is mondtuk, mert úgy gondoltuk, hogy erre nekünk igazán nincs szükségünk. Nagy képmutatás. És valóban. 8 éve vagyunk együtt, most jön az első közös gyermekünk, de meg sem fordult a fejünkben, hogy összeházasodjuk emiatt, mert mint mondtam, nekünk ez az intézmény a nullával egyenlő.

Ettől függetlenül lesajnállak kérdező, mert azt gondoltad mikor megházasodtál, hogy az majd jelent valamit, jobbá teszi a kapcsolatot köztetek, csakúgy mint a gyermek, aki beleszületett.

2011. nov. 6. 18:11
 33/46 A kérdező kommentje:
Mi van akkor, ha nem a gyerek, hanem a vagyon, a jólét, a jövőbe vetett hit a legfontosabb kapocs? Ilyenekről is tudok, nem is egyről. Akkor???
2011. nov. 6. 20:55
 34/46 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az nem boldog kapcsolat.

Én továbbra is fenntartom azt a hitemet, hogy az érzések a legfontosabbak, nem a gyerek és nem azok, amiket felsoroltál.

A jövőbe vetett hit sem érdekelne :)

2011. nov. 6. 20:56
 35/46 A kérdező kommentje:
Engem nem kell lesajnálni. Házas voltam, vagyok és leszek. Gyerekem is van, tehát tudom miről beszélek. De ebben a fajta kapocsban /gyerek/ sohasem hittem. Nem azért, mert az apa elhanyagolta volna a gyerekünket. Tulajdonképpen még örültem is, mikor a kettejük kapcsolata lazult az apa hozzáállása miatt.
2011. nov. 6. 21:01
 36/46 A kérdező kommentje:
De a vagyon miatt is lehetnek erős és igaz érzések. Mert ez ad neki biztonságot, ez jelenti neki a jólétet. Tudok például olyanról, aki éppen emiatt nem szült, de a kapcsolatuk megmaradt örökké. Az egymás tisztelete is ugyanúgy megmaradt.
2011. nov. 6. 21:03
 37/46 anonim ***** válasza:
A vagyon egy anyagi stabilitás. Tisztelni bárkit lehet érte, de boldoggá önmagában soha nem fog tenni.
2011. nov. 6. 21:06
 38/46 anonim ***** válasza:
70%

A vagyont és jólétet talán hagyjuk. Hogyha egy kapcsolatban ezek a "kötőelemek", akkor a felek emberi kvalitását minősítik.

A jövőbe vetett hit más kategória: az már - szerintem - egy közös cselekvési terv és életprogram együttes megalkotására képes részvevőket feltételez, - olyanokat, akik személyi értékeiket, képességeiket, energiáikat kívánják mozgósítani a megvalósításért. Ez igenis lehet erős és igazi kapocs. Sőt: ha úgy döntenek, hogy ennek a programnak nem lesz majd eleme a gyermekvállalás, lehet a legfontosabb "karabíner". A reprodukció erős biológiai késztetés, de véleményem szerint nem imperatívusz.

2011. nov. 6. 21:14
 39/46 anonim ***** válasza:
84%

En meg mindig azt gondolom, ha korulnezek, hogy a legtobb no a gyerekkel akarja megfogni a pasit, lehet, hogy szereti is, sot valoszinu, ezt nem fogom megkerdojelezni, de azt tuti, hogy nagyon sok no fejeben ontudatlanul is megfordul, hogy, ha mar gyereket szul a pasinak, akkor orokkre megfogta. Es nagyon sok no meg mindenfele egyeb indokkal szul, nem boldog, egyedul erzi magat, majd a gyerek "helyrehozza" a kihult kapcsolatat stb stb stb.

En tuti, hogy egy tanfolyamhoz es vizsgahoz kotnem, hogy ki vallalhasson gyereket. Persze akkor mar reg kihaltunk volna :D

2011. nov. 6. 21:43
 40/46 anonim ***** válasza:
Az érdekszövetséget én nem számítom kapocsnak.
2011. nov. 6. 22:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!