Miért hiszi azt a legtöbb nő, hogy a gyerek a
legfontosabb kapocs két ember között?
Mert a gyerek ép emberek esetén egy életre összeköt. Ha gyereket vállalok, azzal azt is vállalom, hogy az életemet a társammal élem le, nem hagyom cserben sem őt, sem a gyerekeimet. A házasság ma már nem felelősség, meggondolom és elválok, ez ma már természetes. Ha viszont gyerekeim vannak, ép ember csak nagyon extrém esetben teszi meg, hogy lelép,hiszen ezzel a gyerekek életét lehúzza a wc-n.
2011. nov. 6. 13:41
Hát mi más lenne az? Minden múlandó, kivéve a gyereket (jó esetben :D)
2011. nov. 6. 14:03
Igen, sérült vagyok és dühös a világra, amiért nem tetszik, hogy valaki úgy akar megnyerni egy vitát, hogy azt mondja, hogy aki másként gondolja, az ostoba.
Basszus, egy sort írtam, te meg már diagnózist állítassz fel? Csak jót mosolyogtam azon, hogy az első válaszoló nem írt semmi konkrétumot, csak azt, hogy ő így gondolja, és mindenki, aki intelligens, az is, ergo ő is nagyon intelligens.
2011. nov. 6. 14:23
14/46 A kérdező kommentje:
Aki ebben ringatja magát /a gyerek a legfontosabb kapocs két ember között/, elfelejti, hogy a gyermeket mindig magának szüli egy nő. Sohasem a férfinek. Ha a férfi is örül neki és vállalja a felelősséget érte, nagyszerű dolog. De, hogy a legfontosabb kapocs lenne, kétlem. A férfi megy, ha menni akar. Néha mindent /gyereket is/ hátrahagy, ha megbolondul. Régen se nagyon, ma meg már egyáltalán nem lehet megfogni egy férfit gyerekkel. Nagyon sok az olyan férfi, aki ha elválik az asszonytól, elválik a gyerektől is. A kettőt csak együtt képes szeretni. Érdekes módon éppen a kérdésben leírt gondolatot a nem házasságban élők hangoztatják leginkább. Nekik ez egy mentsvár lehet. Sajnálom őket. Véleményem szerint a szülőségből is ki lehet szállni. Sokan meg is teszik. Nők és férfiak egyaránt.
15/46 A kérdező kommentje:
Kérlek benneteket, ne veszekedjünk. Itt vélemények pro-és kontra ütköztetéséről van szó. Mindenkinek van egy álláspontja, amit ha akar, megoszt velünk.
En 34 evesen eljutottam oda, hogy nem akarok gyereket. Nem mondom, hogy sose lesz, de nem a gyerek az eletem celja. Nem latom ertelmet, akarmennyire is onzoen hangzik.
2011. nov. 6. 14:43
nő vagyunk nálunk épp a párom akarta a gyereket nekem eszembe se jutott hogy kéne, de nem bántam meg nagyon örülök neki
sógornőm úgy jött össze tesómmal, hogy már volt gyereke, de nem ő nevelte hanem az apja, ugyanis mikor szétmentek akkor a exe kiharcolta magának, hogy ő nevelje, 3 gyereke van 3 nőtől de iszonyatosan ragaszkodik mindhez
2011. nov. 6. 14:49
2011. nov. 6. 14:50
Ezt úgy mondanám, hogy a legtöbbet jelentő kötelék. És igaz, hogy a nő mindig magának szül ("csípem", amikor azt mondja valaki, hogy szültem neki 2 gyereket, a fenéket, magának szüli, a pali leléphet, ha akar, de a gyerek marad), de egy gyereknél többet jelentő kötelék nincs 2 ember között. El lehet válni, szét lehet menni, de a gyerek marad, mintegy örök jeleként annak, hogy 2 embertől született.
2011. nov. 6. 15:51
Én úgy fogalmaznék, hogy ne ma legfontosabb kapocs hanem egy örök kapocs.
Még ha el is válnak, eltávolodnak egymástól a szülők, a gyerek akkor is örök kapcsolat köztük. Ha (legtöbb esetben) az apa nem kíváncsi többé a a gyerekre, attól még Ő a vér szerinti apja.
2011. nov. 6. 15:56
Kapcsolódó kérdések: