Amilyenek a szüleink olyanok vagyunk mi is?
Néha rájön az őszinteségi roham, és kiadja mit gondol rólam, kritizál stb. Ugye jött ezzel a nagy fog dologgal. Nem kell szörnyű nyuszi fogakra gondolni (3 évig volt állandó fogszabályzóm, tehát volt gond bőven, de már rendben van, csak nagyok. 4-et ki kellett húzni, hogy elférjenek a számban...) de mikor fogorvoshoz mentem ellenőrzésre azt mondja: "Nem lehetne lereszelni belőlük, hogy kisebbek legyenek?". Nekem ez krva rosszul esett, mert így sem érzem jól magam, de még ki is hangsúlyozza, hogy nagyok a fogaim.
A nagybátyám kamaszként nagyon pattanásos volt, és mondta a nagyi, hogy hány éjszakát végig sírt, mert ennyire aknés lett az arca. Meg hogy anyum nem tudott olyan jól táncolni mint a szomszéd lánya, és őt nem kérte fel senki táncolni. Meg ilyen dolgok...És most is mikor előjön a szomszéd lánya téma (annyi idős mint én, 22 éves) akkor "Nem tudom Y mitől lett ilyen talpra esett, Te meg miért vagy ilyen" Nagyon rosszul esik ez a hasonlítgatás. Már ált.suliban is ha kaptam egy 4-est, akkor megkérdezte itthon anyum hogy "És Z-nek hányas lett?" ha jobb, akkor kb elszomorodott, ha meg rosszabb akkor megdicsért....
14 évesen túlestem egy költözésen, messzebbre a sulitol. Érezhetitek milyen rossz volt, ezzel járt egy kis fokú bizonyitvány romlás... anyám nem volt tekintettel erre semennyire, ráis ment a jóviszony...
szal nem, nem leszünk feltétlenül ugyanolyanok, mint az ősök
nem
ez gondolkodás kérdése.
számtalan példa van rá, hogy nem igaz, miszerint amilyenek a szüleink olyanok leszünk mi is.
A neveltetés már más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!