Hugom mult héten (2010. 08. 05) öngyilkos lett. Ilyenkor ki örököl? 12évig élettársi viszonyban élt, kettö gyerekük született a ma 3.5éves fiú és 2éves lányúk. Szüleink már eltávoztak csak mi ketten voltunk testvérek.!
Hugom_és_élettársa_már-2010_január-óta_különéltek_közös_lakásuk_és_ingóságuk_autó=kb_7Millió_hugom_része.
a_gyerekek-2010-juniusban_ideiglenes_családba_helyezésben-kerültek_egy_szomszéd_55éves_nöhöz, tehát_hugom_és_volt_élettársa_közösen_ideiglenesen_lemondtak_a_gyerekekröl. Köszönöm_válaszát-üdvözlettel.
A gyerekek örökölnek, te lehetsz a gyámjuk, ha akarsz az ideiglenes elhelyezés ellenére is. A vagyont zárolja a gyámhatóság, a gyerekek 18 éves korukban férnek csak hozzá.
Romák vagytok?
A gyerekeket te is magadhoz veheted.
Örökölni viszont csak a gyerekek örökölhetnek.
18 éves korukban addig a gyámhatóság kezeli.
De a lakásban benne lakhatnak pld veled.
Hát nem vagyok én abban biztos, hogy a gyerekek örökölnek, mivel az anya lemondott a gyerekekről!!!!
Elég érdekes helyzet, egy közjegyzőt kellene erről megkérdezni szerintem...
Ez szép, halottról jót vagy semmit. Mindkét szülő lemondott a gyerekekről? No comment.
Miért ideiglenesen a szomszédnál vannak elhelyezve???? Én azonnal a helyedben magamhoz venném az elhunyt testvérem gyermekeit, nem érdekelne milyen árat kellene fizetnem érte.
Mivel lemondtak a gyerekekről, ezért nem biztos, hogy ők örökölnek. De tök jó, hogy most halt meg a húgod és máris az a legnagyobb bajod, hogy ki örököl.
Előbb a gyerekekkel kellene foglalkoznod (szerintem)
Szép mondhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!