Hugom mult héten (2010. 08. 05) öngyilkos lett. Ilyenkor ki örököl? 12évig élettársi viszonyban élt, kettö gyerekük született a ma 3.5éves fiú és 2éves lányúk. Szüleink már eltávoztak csak mi ketten voltunk testvérek.!
Hugom_és_élettársa_már-2010_január-óta_különéltek_közös_lakásuk_és_ingóságuk_autó=kb_7Millió_hugom_része.
a_gyerekek-2010-juniusban_ideiglenes_családba_helyezésben-kerültek_egy_szomszéd_55éves_nöhöz, tehát_hugom_és_volt_élettársa_közösen_ideiglenesen_lemondtak_a_gyerekekröl. Köszönöm_válaszát-üdvözlettel.
Szerintem akkor is a gyerekek örökölnek, hiszen nem ők mondtak le a szüleikről, hanem fordítva. Gondolom, az ő érdekeiket fogják nézni elsősorban.
De ha minden közös, gondolom az élettársnak élete végéig haszonélvezeti joga lesz, vagy ez csak házasságnál jár?
8,55 olvasd el, azóta élnek külön, nem együtt
közös meg nem lesz semmi, ami előtte magánvagyon volt
csak az közös, ami közös néven van
A vagyoni viszonyok rendezése a Ptk. rendelkezései értelmében úgy működik, hogy az élettársak együttélésük alatt a szerzésben való közreműködésük arányában szereznek közös tulajdont, ha pedig a közreműködés aránya nem állapítható meg, azt azonos mértékűnek kell tekinteni, hozzátéve, hogy a háztartásban elvégzett munka a szerzésben való közreműködésnek minősül.
Szó nincs 5 évről.
Ez az 5 év egy városi legenda, én is hallottam már, de ilyen nincs sehol :)
Másrészt a gyerekek mindenképp örökölnek valamennyit (ha jól tudom, a felét), mivel van egy kötelező rész, ami mindenképpen jár nekik! Akkor is, ha az anyjuk lemondott róluk, abból nem lehet őket kizárni. De szerintem ebben az esetben a gyerek örököl mindent.
11:08
Az 55 éves szomszédot nem kellene minősíteni, mivel a gyerekek hozzákerültek, egy idegenhez, és nem a kedves nagybácsihoz. Egyébként megvan a véleményem a tesóról, még alig temették el a testvérét, de a pénz a legfontosabb kérdése. A szomszéd felvállalta a számára "idegen" gyerekek ideiglenes nevelését, inkább meg kellene köszönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!