Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért vannak a házastársak...

Miért vannak a házastársak külön kasszán?

Figyelt kérdés
Mostanában sokszor olvasom itt, hogy házastársak külön kasszán élnek és az okai érdeleknének. Én egyelőre együtt élek a párommal, nagyobb vita nem volt a pénzből. Viszont érdekelne - esetleg a jövőre nézve is - hogy ki miért és hogyan döntött a külön kassza mellett? És hogy ez hogyan vált be?
2011. nov. 4. 18:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem az a jó ha van pénz külön is és közösbe is.

Pl a rezsit esetleg lakbért, kaját, nyaralást(ha van) meg ilyeneket fele-felébe fizetitek.

A többi marad saját célra.

Amit közösen fogysztunk azt közösen fizetjük, amit külön veszünk azt a saját pénzből.

Persze ez nem jelenti azt hogy sosincs olyan hogy meghivjuk egymast valamire.

2011. nov. 4. 18:42
 2/15 anonim ***** válasza:
92%

Én is hallottam ilyenről, de el sem tudom képzelni, hogyan működhet.

Nálunk sokszor van, hogy pl csak egyikünknek van munkája, akkor hogy oldanánk meg a külön a kasszát? Az egyiknek mindenre jut a másiknak meg semmire? Ez nem fair. Azért élünk együtt a párunkkal, hogy mindent megosszunk.

Szerintem. Nálunk még sosem volt probléma a pénzből, mindig jutott mindkettőnkre, hülyeségekre is meg bármire. Mindig figyelünk arra, hogy legyen a másiknál elég pénz, ha megy valahova vagy ilyesmi. De elmondjuk egymásnak miket vettünk, mert csak így lehet "megfogni a pénzt" és spórolni.

Bocs, hogy nem tartozom a kérdezetteid közé, csak leírtam a véleményem. :)

2011. nov. 4. 18:52
 3/15 A kérdező kommentje:
Bárki a kérdezetteim közé tartozik :-)
2011. nov. 4. 18:59
 4/15 anonim ***** válasza:
83%

Mi is közös kasszán vagyunk a férjemmel az első naptól kezdve.

2 haverom szajkózta mindig azt, hogy ők azért vannak külön kasszán, mert ők "2X"-et keresnek, a barátnőjük pedig "x"-et és nem néznék jó szemmel, ha az ő pénzüket hülyeségre költenék, így gazdálkodjanak külön a rezsin, kaján felül... Hozzáteszem, hogy nem olyanok voltak a lányok, akik hülyeségre költik a pénzt, de mindegy.

Amúgy arra tényleg kíváncsi vagyok, hogy miért van valaki külön kasszán, ha már házas felekről van szó...

2011. nov. 4. 19:06
 5/15 anonim ***** válasza:
54%
Jó dolog a külön kassza, ha a rezsit viszont felesben állják. De az szerintem az egyik legrosszabb állapot mikor a férj leadja a fizut a feleségnek aztán pitizik az asszonynak ,hogy ugyanmár had vegyen meg magának valamit és adja oda rá a pénzt.
2011. nov. 4. 19:09
 6/15 anonim ***** válasza:
69%

Mi is egyelőre csak élettársak vagyunk, párom igen magas összegből él, én suli mellett hozok haza (ritkán, de akkor magasabb) összeget, egyértelműen megy mind a közösbe. mondjuk saját magamra főleg abból költök, de csak mert nem szeretek pénzt kunyerálni. a rezsire, konyhára ő ad.

de ugyanígy most az ünnepek alatt nem volt bankkártyája és elfelejtett pénzt kivenni, akkor az én félretett aprómból éltünk. biztos vagyok benne, hogy akkor sem lenne ebből gond, ha kevesebbet keresne.

2011. nov. 4. 19:12
 7/15 anonim ***** válasza:
84%

Mi úgy oldjuk meg, hogy mindketten felvesszük számláról hó elején a lakbér és a rezsi felét. Összerakjuk, azt leadjuk a főbérlőnek.

A munkahelyen kapott cafeteriát felhasználjuk, tart amíg tart. Utána pedig felesben fizetünk, hol az egyik, hol a másik. Természetesen nem szigorúan, szóval ha egyszer én állok egy 5600 ft-os vásárlást, akkor a legközelebbi vásárlás, ha kevesebb, nem kukacoskodik egyikőnk sem.

Viszont a megmaradt pénz ott van mindkettőnknek a saját számláján, így halmozódik.

Egy ismerősömtől tudok olyat, hogy ő leadja fizetéskor a teljes fizuját az élettársának. Ő a srác, és a lány anyjánál élnek. Ő azt sem tudja, mi lesz a pénzzel, majd az asszony megoldja, és ha kell pénz, kap. Hónapról hónapra lemegy a pénz. A srácnak semmi sincs a nevén. Ő kioktatott engem, hogy mi csináljuk hülyén, ugyanakkor mondta, hogy kicsit kezdi zavarni, hogy évek óta együtt élnek, a fizetése lemegy és a házba neki tulajdonjoga nincs, sőt bejelentkezve sincs. Ha egy nap szakítanak, minden a nőé lesz...

Még a közös kasszáról... anyáméknak is van külön kasszájuk. Nagyrészt apám számlájáról van fizetve minden, néha anyáméról is egy-két csekk, de alapból azon gyűlik a pénz, mivel takarékosak.

2011. nov. 4. 19:16
 8/15 anonim ***** válasza:

19:09

Honnan veszed, hogy a közös kassza azt jelenti, hogy bárkinek is pitizni kell a pénzért??

Totális tévhit. Ha bármire szükségem van, akkor kiveszek pénzt a számláról.

Addig, amíg nem jelentős összegről van szó (több tízezer ft-ról), vagy nem a havi megélhetésünket veszélyezteti, addig nem szól bele a férjem, és én sem szólok bele az ő költéseibe, pedig közös kasszán vagyunk. És hidd el, ez máshol is így van.

2011. nov. 5. 08:37
 9/15 anonim ***** válasza:

Dehogy van így! Sokat hallom, hogy a férj akar valamit ,mondjuk egy új motort ,de akár egy fúrógépet és győzködnie kell napokig az "anyát" hogy ugyanmár engedélyezze hogy a saját pénzét arra költse amire akarja.Hát ettől a hátam borsódzik,soha nem mennék ilyen szintű kiszolgáltatottságba bele. Mindig legyen mindkét félnek saját pénze amiből azt vesz amit akar,ha az a másik számára teljesen feleslegesnek is tűnik.

Nem arról van szó hogy a gázszámla terhére költekezik ,ha minden rezsi ki van fizetve utána azt veszek amit akarok és amikor akarom.

2011. nov. 5. 11:08
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

De bizony ez egy normális házasságban igenis működik!

Normális esetben a férj és a feleség tisztában vannak azzal, hogy ennyi pénzünk van, ezt kell beosztani, erre meg erre ennyi jut és ennyi marad, ha kifizettünk mindent. Ha ez megvan, marad pénz és vannak igények, akkor azt jelzik egymásnak a felek és megveszik. Ennyi.

Nálunk ez így működik.

Nyilván vannak hárpiák is, akikre igaz az, amit írtál.

Viszont a te példádra visszatérve legtöbbször arról van szó, hogy a férj hazaadja a pénzét az utolsó fillérig, halvány lila fingja nincs arról, hogy mire-mennyit fizetnek, mennyit kell beosztani kajára és mennyi marad és emellé párosul az ő igénye. Lehet, hogy a hónap vége igen szűkös lesz, de ennek ellenére ő csak azért is szajkózza, hogy neki kell az a fúró, holott fogalma sincs arról, hogy állnak anyagilag. Aztán pedig hőbölög, hogy nem kapott fúrót, csak épp azt nem veszi figyelembe, hogy akkor az utolsó héten nem biztos, hogy jutott volna vacsorára...

2011. nov. 5. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!