Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Át szoktátok adni a helyeteket...

Át szoktátok adni a helyeteket túlsúlyos embereknek?

Figyelt kérdés
csak azért kérdezem,mert egyik nap beszólt nekem a villamoson,egy nagydarab (nem telt,vagy húsos,hanem tényleg súlyosan elhízott),de nem idős (30-35 éves) nő,hogy jó lenne ha nem lennék ilyen paraszt és átadnám a helyem.Ez tényleg természetes,úgy értem,valamilyen illemszabály van erre,hogy úgy mint az időseknek,törött lábúnak,terhes nőknek stb át "kell" adni a helyet?
2011. okt. 30. 11:24
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Figyeljetek!!! itt egy konkrét esetről volt szó,légyszíves ne kanyarodjunk el a témától

Másrészről meg öregekkel dolgozom,egészségügyis vagyok ,és nem fényezésképpen de nem tartom jogosnak az itt "elhangzott" vádakat,mindig átadom a helyem ha látom hogy valakinek szüksége van rá (terhes,idős rossz állapotban,kisgyerekkel stb)

A szóban forgó hölgyön nem látszott,hogy az állapota indokolná,hogy átadjam a helyem. Attól még mint mondtam lehet fáradt,rosszul,stb fájhat a lába és ha normálisan megkér 2 perc múlva már el is felejtem és nem írok ki róla kérdést.

Viszont ő úgy parasztozott és bunkóskodott,mintha nekem természetesnek kéne lenni,hogyha meglátok egy túlsúlyos embert rögtön átadom a helyem!! Ezért kérdeztem meg itt,hogy ennek tényleg természetesnek kell e lenni,vagy szokás-e .Mert ha meglátok egy állapotos hölgyet természetes,hogy felállok,de ha meglátok egy kövérebb hölgyet ,csupán ezért szerintem nem szokás átadni a helyet.

De látom rossz ötlet volt itt megkérdezni,mert csak szitkozódás lesz belőle

2011. okt. 30. 12:47
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem, és nem!

A sprintelő öreg nénik/bácsik óta, meg a kötekedő nagy szatyros nénik óta, egészen a túlsúlyos emberekig, senkinek, de senkinek nem adom át!

7 hónapos terhesen gyakran nekem se adták át a helyet, és eléggé rossz érzés volt, szóval eztán csak és kizárólag a várandós nőknek, és a kisgyermekeseknek adom át a helyemet!

2011. okt. 30. 15:54
 23/28 anonim ***** válasza:
76%
Nem, mert ő tehet róla, hogy dagadt. Sportoljon, ne rinyáljon. Ráadásul állva több kalóriát éget. :)
2011. okt. 30. 16:17
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik válaszolóra reagálnék, aki szerint bunkó az, aki kérés nélkül nem adja át a helyet. Tudom, ez nem egy gyakori helyzet, de azért hallgattassék meg a másik oldal is:

Én nem szeretek állva utazni a buszon, vagy villamoson, mert bár fiatal vagyok, látássérült vagyok, és emiatt az egyensúlyérzékem nem 100% és mindig attól rettegek, hogy a kanyarban elesek, még kapaszkodás mellett is.

Ennek ellenére, ha idős, beteg vagy terhes van a járművön, átadom a helyem, mivel nem vagyok bunkó. Viszont azt nem szeretem, ha valaki ilyen módon kér ülőhelyet, hogy "k. gyorsan húzzál el innen", ahogy a kedves válaszoló. Most kövezzetek meg, de nem mindig veszem őket észre, föleg, ha olyan szögben áll, ami az elég korlátozott látómezőmön kívül esik, és akkor rögtön leveszik rólam a keresztvizet, hogy szemtelen, pofátlan kamasz vagyok, (nem nézek ki többnek 17- nél a 20- as éveim elején, ez is baj...), akinek semmi baja, és nem adom át a helyet. Mivel az emberek csak annyit látnak, hogy szemüvegem van, nem mindig szokták elhinni, hogy ez nem egy szimpla rövidlátás, és már belefáradtam ezt darálni, mint a papagáj.

Szóval, ha valakinek hely kell, és nem veszem észre, szóljon kultúráltan, és örömmel pattanok. De ne kezdjen már rögtön bunkó módon osztani, mikor nem ismeri a körülményeket.

2011. okt. 30. 16:30
 25/28 anonim ***** válasza:
Vegyél egy kellően ijesztő sötét szemüveget az ilyen esetekre.
2011. okt. 30. 19:59
 26/28 anonim ***** válasza:
Á, azon még kevesebbet látok...
2011. okt. 30. 20:01
 27/28 anonim ***** válasza:
lehet, hogy terhes is volt, kövéreken nem mindig látszik. viszont ha kövér is meg a modora is ilyen, akkor p*csarészeg lehetett, aki teherbe ejtette :D
2011. okt. 30. 22:09
 28/28 anonim ***** válasza:
Ülve úgysem sokat kell nézelődni. Dekoráld ki magad.
2011. okt. 30. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!