Át szoktátok adni a helyeteket túlsúlyos embereknek?
Figyeljetek!!! itt egy konkrét esetről volt szó,légyszíves ne kanyarodjunk el a témától
Másrészről meg öregekkel dolgozom,egészségügyis vagyok ,és nem fényezésképpen de nem tartom jogosnak az itt "elhangzott" vádakat,mindig átadom a helyem ha látom hogy valakinek szüksége van rá (terhes,idős rossz állapotban,kisgyerekkel stb)
A szóban forgó hölgyön nem látszott,hogy az állapota indokolná,hogy átadjam a helyem. Attól még mint mondtam lehet fáradt,rosszul,stb fájhat a lába és ha normálisan megkér 2 perc múlva már el is felejtem és nem írok ki róla kérdést.
Viszont ő úgy parasztozott és bunkóskodott,mintha nekem természetesnek kéne lenni,hogyha meglátok egy túlsúlyos embert rögtön átadom a helyem!! Ezért kérdeztem meg itt,hogy ennek tényleg természetesnek kell e lenni,vagy szokás-e .Mert ha meglátok egy állapotos hölgyet természetes,hogy felállok,de ha meglátok egy kövérebb hölgyet ,csupán ezért szerintem nem szokás átadni a helyet.
De látom rossz ötlet volt itt megkérdezni,mert csak szitkozódás lesz belőle
Nem, és nem!
A sprintelő öreg nénik/bácsik óta, meg a kötekedő nagy szatyros nénik óta, egészen a túlsúlyos emberekig, senkinek, de senkinek nem adom át!
7 hónapos terhesen gyakran nekem se adták át a helyet, és eléggé rossz érzés volt, szóval eztán csak és kizárólag a várandós nőknek, és a kisgyermekeseknek adom át a helyemet!
Az egyik válaszolóra reagálnék, aki szerint bunkó az, aki kérés nélkül nem adja át a helyet. Tudom, ez nem egy gyakori helyzet, de azért hallgattassék meg a másik oldal is:
Én nem szeretek állva utazni a buszon, vagy villamoson, mert bár fiatal vagyok, látássérült vagyok, és emiatt az egyensúlyérzékem nem 100% és mindig attól rettegek, hogy a kanyarban elesek, még kapaszkodás mellett is.
Ennek ellenére, ha idős, beteg vagy terhes van a járművön, átadom a helyem, mivel nem vagyok bunkó. Viszont azt nem szeretem, ha valaki ilyen módon kér ülőhelyet, hogy "k. gyorsan húzzál el innen", ahogy a kedves válaszoló. Most kövezzetek meg, de nem mindig veszem őket észre, föleg, ha olyan szögben áll, ami az elég korlátozott látómezőmön kívül esik, és akkor rögtön leveszik rólam a keresztvizet, hogy szemtelen, pofátlan kamasz vagyok, (nem nézek ki többnek 17- nél a 20- as éveim elején, ez is baj...), akinek semmi baja, és nem adom át a helyet. Mivel az emberek csak annyit látnak, hogy szemüvegem van, nem mindig szokták elhinni, hogy ez nem egy szimpla rövidlátás, és már belefáradtam ezt darálni, mint a papagáj.
Szóval, ha valakinek hely kell, és nem veszem észre, szóljon kultúráltan, és örömmel pattanok. De ne kezdjen már rögtön bunkó módon osztani, mikor nem ismeri a körülményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!