Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Át szoktátok adni a helyeteket...

Át szoktátok adni a helyeteket túlsúlyos embereknek?

Figyelt kérdés
csak azért kérdezem,mert egyik nap beszólt nekem a villamoson,egy nagydarab (nem telt,vagy húsos,hanem tényleg súlyosan elhízott),de nem idős (30-35 éves) nő,hogy jó lenne ha nem lennék ilyen paraszt és átadnám a helyem.Ez tényleg természetes,úgy értem,valamilyen illemszabály van erre,hogy úgy mint az időseknek,törött lábúnak,terhes nőknek stb át "kell" adni a helyet?
2011. okt. 30. 11:24
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudtam, hogy egy túlsúlyos betegnek, mozgássérültnek számít.
2011. okt. 30. 11:53
 12/28 anonim ***** válasza:
31%

Az eszetekbe jutott, hogy a hölgy esetleg terhes IS volt, nem csak túlsúlyos?

Ismerek egy nőt, van vagy 100 kiló, harmincas, és mikor mindenórás terhes volt, akkor is azzal jött mindenki, hogy "Híztál?" Eszükbe se jutott, hogy a hatalmas pocak nem hízás eredménye. Időnként megesett, hogy egy-egy ilyen beszólás után sírva ment haza. Az mindennapos volt, hogy ha szédült, hányingere volt, rosszul érezte magát a kánikulában, akkor is állt a buszon, mert "úgy több kalóriát éget a dagadt". Egyszer nem élte át, milyen az, mikor egy kismamával előzékenyebb a környezete.

Szóval lehet, hogy nem bunkó volt. Tegyük fel, hogy egy túlsúlyos, tehát borítékolhatóan cukorbeteg kismama, aki alig várta, hogy leüljön.

Persze előbb kéne gondolkodni, és csak az után fújni valakire, és sokkal jobban esik a többségnek a kövéreket szidni, mint gondolkodni. Pedig ki kéne próbálni, nem fáj a gondolkodás sem, bár eleinte talán kicsit szokatlan.

:P

2011. okt. 30. 11:59
 13/28 anonim ***** válasza:
71%
És az, hogy kövér és nem valószínű, de tegyük fel:terhes, feljogosítja netán, hogy leparasztozzon valakit? Neked sem ártana gondolkozni, mielőtt magas lóról osztogatod a lapokat. Valószínű, ha szépen kérte volna, nem szerepelne itt a kérdése.
2011. okt. 30. 12:04
 14/28 A kérdező kommentje:

normálisan is lehet kérni.Sőt ha normálisan kéri,nem is írok ki kérdést.Nem kell terhesnek lenni ahhoz,hogy valaki nagyon fáradt legyen,fájjanak a lábai stb ,tökmindegy hány kiló átadom szó nélkül a helyet ha normálisan kéri...de ő leparasztozott,és úgy mondta mintha még én lennék a hülye,mert természetesnek kellene,hogy legyen,hogy átadom a hejem ha 90 kilónál súlyosabb ember száll fel a villamosra

Én egy szóval sem szidtam a kövéreket,melyik része volt szidalmazás? Az,hogy azt írtam túlsúlyos? Ez nem sértő,hanem az igazság és hozzátartozik a történethez.

De rád sem haragszom,mert voltam én is kövérebb és tudom,hogy a saját boldogtalanságom miatt mindent személyes sértésnek vettem

2011. okt. 30. 12:08
 15/28 A kérdező kommentje:

*hejem= helyem

úh..bocsi ez gáz volt:S

2011. okt. 30. 12:09
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem szoktam átadni a helyem, csak akkor ha látszik rajta, vagy tudom az illetőről, hogy beteg. Szerintem normálisan is meg lehet kérni az embert, hogy átadja a helyét, akár tőlem kérik, akár mástól. De ugyanez fordítva is igaz lehet, ha pl. én látom, hogy valaki nem tud annyira állni a buszon akkor ugyanúgy normálisan is fel tudom ajánlani neki a helyem, ha én épp ülök. Nem fog leesni a gyűrű az ujjamról, csak mert normálisan mondok valamit egy embernek, és ha elfogadja a felkínált helyet akkor amíg le nem kell szállnom addig állok a buszon, és véleményem szerint ez lenne a normális. Csak az a gond, hogy a legtöbb fiatal nincs úgy nevelve, hogy az időseket tisztelni kell, illetve, hogy ha valaki terhes, vagy épp olyan állapotban van, hogy nem tud állni, vagy nem ajánlatos neki, akkor adjuk át a helyünket. Természetesen tisztelet a kivételnek.

19L

2011. okt. 30. 12:10
 17/28 anonim ***** válasza:
47%

Tapasztalat: terhes nőknek sem divat átadni a helyet, mert nem beteg, csak terhes, illetve ha nem volt fáradt széttenni a lábát, akkor állni se legyen az. Ezek tömegközlekedésben elhangzott mondatok.

Ma a legtöbb fiatal csont bunkó, és esze ágában sincs átadni a helyét valakinek, csak ha tényleg látszik rajta, hogy fél lábbal a sírban van.

Kísértem be kezelésre rákos, idős beteg embert a buszon, és az előtte terpeszkedő 16-17 éves fiúnak esze ágába se volt átadni a helyet. Akkor se, mikor elindult a busz, és szemmel láthatóan rosszul lett.

Hamar rá is durrantam, hogy öcsi pattanj fel, és add át a helyed, de ku.rva gyorsan. Természetesen én voltam a bunkó, mert kora reggel nem illik egy életerős fiatalt kiugrasztani a meleg ülésből, és kérhettem volna szépen is.

Naná, majd díszleveles kérvényt nyújtok be.

Szóba kerültek itt már öregek, terhesek, nyomorékok, stb.

Csak fura módon senkiben se merült fel, hogy nem az a neveletlen, aki pl. 80 évesen a nyakadba köhög, hogy vedd már észre. Az a bunkó, akinek nem TERMÉSZETES, hogy átadja a helyét.

Persze, persze, a buszon, villamoson KIZÁRÓLAG fuxos, kisfestett öreglányok, miniszoknyás kövér nők, meg hasonlók utaznak, tehát teljesen jogos, ha senkinek eszébe se jut felállni miattuk.

2011. okt. 30. 12:22
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Tehát, kedves 82%-os: teljesen helyénvaló volt leparasztozni mást? Sőt, mindenki, aki akármilyen okból gyengébbnek érzi magát, ezentúl támolyogjon fel a buszra és ordítson rá a másikra, hogy nyomás fel a székből büdös bunkó? Ahelyett, hogy kulturáltan feltenné a következő, nem "díszleveles kérvényt", hogy "figyelj, nem érzem magam jól, átadnád a helyed?".. Valamiért nekem eddig mindig sikerült, nem küldtek el melegebb éghajlatra sem, pedig én is jártam tömegközlekedéssel kezelésre.
2011. okt. 30. 12:33
 19/28 anonim ***** válasza:
A fiatalok közt is több lett a bunkó, és az idősebbek közt is.
2011. okt. 30. 12:33
 20/28 anonim ***** válasza:
A véleményemmel úgy látszik, nem vagyok egyedül, ha valaki, tőlem függetlenül egy új kérdésben feltette ezt a költői kérdést...
2011. okt. 30. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!