Családalapítás vidéken, pesti fél csalódott? Kérlek adjatok valami jó tanácsot!
A vőlegényemmel megvolt az első komolyabb vitánk.:(
Ő pesti, én vidéki vagyok. Sokáig távkapcsolatban éltünk, de aztán felmentem Pestre tanulni,úgyhogy tudom miről beszélek, ha azt mondom, hogy én a gyerekeimet nem akarom ott felnevelni. Borzasztóan éreztem magam, majdnem a depresszió kerülgetett. Szörnyű volt a bezártság, a büdös, az örökös zaj, nagyon hiányzott már az itthoni szabadság. A párom pedig nálunk érzi gondolom ugyanezt. 15 km-re van a legközelebbi "nagyváros", nem áll meg a villamos 10 percent a házunk előtt, télire fát kell vágni, nyáron kapálni kell. Van egy kisbolt, egy templom, meg egy gyógyszertár... Én megértem őt, még az is lehet, hogy miatta hajlandó lennék a büdösbe menni, de hogy a gyerekeim ne itt nőjenek fel, azt nem tudom elképzelni:( Hogy nekem villamosra kelljen ülni velük, hogy homokot lássanak a játszótéren, meg állatkertbe menni, hogy lásson lovat, meg egész nap szívja azt a büdös levegőt. (elnézést kérek minden pestitől, nem sértegetni akarok senkit, hisz a vőlegényem is ott élt, tudom, hogy megszokás kérdése:D) Mondta, hogy akkor ez azt jelenti, hogy ide kell jönnie, de láttam rajta, hogy nagyon szomorú:( Elhiszem, ott él a családja, a barátai, de nekem meg itt.:( Félek, hogy itt nem lesz boldog:( Szerintetek lehetséges, hogy megszokja az itt létet?
(kompromisszumos megoldás nem nagyon van, mert pénz az nincs Pest-környéki kertes házra)
Felesleges a Pest-vidék ellentétet feszegetni, megvan és mindannyiunknak a véleménye is.
Te sose vágysz majd nagyvárosi létre, ő meg soha nem fog falusi létre vágyni.
Ezen el kell gondolkodni, mert eléggé kibékíthetetlen ellentétnek tűnik ez.
Nagyon sok kapcsolat megy tönkre, mert összeférhetetlen a jövőkép. A szerelem maga nem elég egy házassághoz.
Azért én elmondom, hogy Budán lakom a Sashegyen, az utcánk előtt van egy nagy park, játszótérrel, az utcánk zsákutca, úgyhogy két kezemen meg tudom számolni, hány autó jár felénk.
Szóval a fővárosban vagyok, de egy tökéletesen nyugodt, zöld, lankás környezetben, ami van olyan magasam, hogy télen a hó se olvad el azonnal, és a levegő is sokkal jobb, mint a belvárosban. Persze, tudom, ez nem a legolcsóbb környék, de amire utalok, hogy BP-n is vannak vidékies helyek, és kisvárosban, vidéken is lehet központi helyre költözni.
Igaz, írtad, hogy a kompromisszumos megoldás nem nagyon jön szóba, de akkor tényleg nincs más hátra, mint a szakítás, úgyhogy mégis érdemes lenne átmenetekben gondolkodni, sőt esetleg egyezséget kötni, hogy amíg kicsi a gyerek, lakunk vidéken, nyugiban, ha nagyobb lesz, akkor költözzünk a városba, mert a jó iskola nagyon fontos, első osztálytól kezdve, ha már a gyerekeid érdekét tartod legfőképp a szemed előtt.
23/L
sajnos én anno pont emiatt szakítottam az egyik barátommal. nagyon rendes, igazi férjnekvaló srác volt, szerettük egymást, de ő az agglomerációban lakott, igaz pesthez közel, de azért fél óra volt vonattal a keleti, és az sem 10 percenként járt.
nekem budán volt-van egy kis lakásom, ide minden további nélkül beköltözhettünk volna, de neki ez nyúlketrec volt. nekem a meg gyomrom görcsbe rándult, ha arra gondoltam, hogy fel kell adnom a nyüzsgést, a nagyváros közelségét.
azóta egy olyan fiúval élek együtt, aki szintén pesti, kb a szomszéd kerületben lakott eddig, imád velem élni ebben a tuti kis lakásban, ő is panelban nőtt fel, szóval semmilyen kifogása nem lehet, nem hiányzik neki se a kert, se a háziállatok :)
ez egy nagyon fontos momentuma a kapcsolatnak, hogy hasonló életvitellel, körülmények közt képzeljük el az életünket.
szerencsére azért nem a körúton lakunk, hanem egy nyugisabb, zöldebb részen. itt ülök az erkélyen, repkednek a cinkék, tettem ki nekik kaját :) nekem ennyi természet bőven elég a hétköznapokban, ha erdőre-mezőre vágyunk, akkor elmegyünk kirándulni. és persze bulizni, haverozni is szeretünk, szóval élvezem, hogy itt élhetek ahol. és senkivel nem kellett megalkudnom emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!