Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családalapítás vidéken, pesti...

Családalapítás vidéken, pesti fél csalódott? Kérlek adjatok valami jó tanácsot!

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel megvolt az első komolyabb vitánk.:(

Ő pesti, én vidéki vagyok. Sokáig távkapcsolatban éltünk, de aztán felmentem Pestre tanulni,úgyhogy tudom miről beszélek, ha azt mondom, hogy én a gyerekeimet nem akarom ott felnevelni. Borzasztóan éreztem magam, majdnem a depresszió kerülgetett. Szörnyű volt a bezártság, a büdös, az örökös zaj, nagyon hiányzott már az itthoni szabadság. A párom pedig nálunk érzi gondolom ugyanezt. 15 km-re van a legközelebbi "nagyváros", nem áll meg a villamos 10 percent a házunk előtt, télire fát kell vágni, nyáron kapálni kell. Van egy kisbolt, egy templom, meg egy gyógyszertár... Én megértem őt, még az is lehet, hogy miatta hajlandó lennék a büdösbe menni, de hogy a gyerekeim ne itt nőjenek fel, azt nem tudom elképzelni:( Hogy nekem villamosra kelljen ülni velük, hogy homokot lássanak a játszótéren, meg állatkertbe menni, hogy lásson lovat, meg egész nap szívja azt a büdös levegőt. (elnézést kérek minden pestitől, nem sértegetni akarok senkit, hisz a vőlegényem is ott élt, tudom, hogy megszokás kérdése:D) Mondta, hogy akkor ez azt jelenti, hogy ide kell jönnie, de láttam rajta, hogy nagyon szomorú:( Elhiszem, ott él a családja, a barátai, de nekem meg itt.:( Félek, hogy itt nem lesz boldog:( Szerintetek lehetséges, hogy megszokja az itt létet?

(kompromisszumos megoldás nem nagyon van, mert pénz az nincs Pest-környéki kertes házra)

2011. okt. 22. 07:53
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
Dunakeszit ismerem, tényleg nagyon jó hely, de egy fél telket nem tudnánk venni.:(
2011. okt. 22. 11:21
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges a Pest-vidék ellentétet feszegetni, megvan és mindannyiunknak a véleménye is.

Te sose vágysz majd nagyvárosi létre, ő meg soha nem fog falusi létre vágyni.

Ezen el kell gondolkodni, mert eléggé kibékíthetetlen ellentétnek tűnik ez.

Nagyon sok kapcsolat megy tönkre, mert összeférhetetlen a jövőkép. A szerelem maga nem elég egy házassághoz.

Azért én elmondom, hogy Budán lakom a Sashegyen, az utcánk előtt van egy nagy park, játszótérrel, az utcánk zsákutca, úgyhogy két kezemen meg tudom számolni, hány autó jár felénk.

Szóval a fővárosban vagyok, de egy tökéletesen nyugodt, zöld, lankás környezetben, ami van olyan magasam, hogy télen a hó se olvad el azonnal, és a levegő is sokkal jobb, mint a belvárosban. Persze, tudom, ez nem a legolcsóbb környék, de amire utalok, hogy BP-n is vannak vidékies helyek, és kisvárosban, vidéken is lehet központi helyre költözni.

Igaz, írtad, hogy a kompromisszumos megoldás nem nagyon jön szóba, de akkor tényleg nincs más hátra, mint a szakítás, úgyhogy mégis érdemes lenne átmenetekben gondolkodni, sőt esetleg egyezséget kötni, hogy amíg kicsi a gyerek, lakunk vidéken, nyugiban, ha nagyobb lesz, akkor költözzünk a városba, mert a jó iskola nagyon fontos, első osztálytól kezdve, ha már a gyerekeid érdekét tartod legfőképp a szemed előtt.

23/L

2011. okt. 22. 11:30
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

sajnos én anno pont emiatt szakítottam az egyik barátommal. nagyon rendes, igazi férjnekvaló srác volt, szerettük egymást, de ő az agglomerációban lakott, igaz pesthez közel, de azért fél óra volt vonattal a keleti, és az sem 10 percenként járt.

nekem budán volt-van egy kis lakásom, ide minden további nélkül beköltözhettünk volna, de neki ez nyúlketrec volt. nekem a meg gyomrom görcsbe rándult, ha arra gondoltam, hogy fel kell adnom a nyüzsgést, a nagyváros közelségét.

azóta egy olyan fiúval élek együtt, aki szintén pesti, kb a szomszéd kerületben lakott eddig, imád velem élni ebben a tuti kis lakásban, ő is panelban nőtt fel, szóval semmilyen kifogása nem lehet, nem hiányzik neki se a kert, se a háziállatok :)

ez egy nagyon fontos momentuma a kapcsolatnak, hogy hasonló életvitellel, körülmények közt képzeljük el az életünket.

szerencsére azért nem a körúton lakunk, hanem egy nyugisabb, zöldebb részen. itt ülök az erkélyen, repkednek a cinkék, tettem ki nekik kaját :) nekem ennyi természet bőven elég a hétköznapokban, ha erdőre-mezőre vágyunk, akkor elmegyünk kirándulni. és persze bulizni, haverozni is szeretünk, szóval élvezem, hogy itt élhetek ahol. és senkivel nem kellett megalkudnom emiatt.

2011. okt. 22. 16:50
 34/36 anonim ***** válasza:
Egyértelmű, hogy az agglomerációba kellene költöznötök. Az egy dolog, hogy most nincs rá pénz. De ha dolgoztok és gyűjtögettek, akkor azért össze lehet szedni. Soroksár, Gödöllő, Pomáz, vagy bárhol, ahonnan könnyen be lehet jutni a városba, tökéletes. Ha igazán akarjátok, akkor meg tudjátok csinálni, csak határozzátok el!
2011. okt. 22. 17:37
 35/36 anonim ***** válasza:
Nem csak Pest meg vidék van a világon, rengeteg átmenet van a kettő közt. Költözzetek vmi nagyobb városba, vagy lakjatok Pest mellett az agglomerációban (csak ne Budaörsön lécci, onnan épp elég nagy dugó van reggelente nélkületek is :D)
2011. okt. 23. 00:01
 36/36 anonim ***** válasza:
Mondtam, hogy gyertek Dunakeszire:)) Kiváló a közlekedés:) Vonattal 25perc alatt a Nyugatiba vagytok:) Autóval meg 10perc:) Ja és még ott van a busz is, azzal 20perc Újpest Városkapu. Ráadásul van itt Auchan, Tesco, Aldi, Lidl, Decathlon, Bauhaus, Buy-Way... Minden:) Igaz az árak nem alacsonyak, de ha nem az elit részre mentek lakni, akkor valahogy vállalható.
2011. okt. 23. 00:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!