Kiakadhatok azon hogy ha valami rosszat készül tenni 14 hónapos kislányom, akkor anyósom azzal fegyelmezi hogy "ne tedd, jön anyád és megver"?
Először is beszéld meg a kisgyerekkel, hogy nem fogsz rá kezet emelni, aztán mondd el az anyósnak is, hogy ne fenyegesse ilyennel a gyereket, mert úgysem fogod megütni, és ő válik hiteltelenné, nevetségessé.
Nem úgy kell tekintélyt szerezni, hogy félelemben tartjuk a gyereket!
Hát nem bírtam sokáig olvasni a válaszokat, kiakadtam.
Először is ne mondjon ilyet a nagyi ! Állítsd le, de nyugodtan, finoman, mondd el neki, mit ne mondjon, miért ne mondja, és mit mondjon helyette.
Nincs semmi gond, ha kipakol egy szekrényt, ahol semmi veszély nincs rá nézve. Majd vissza is pakolhatja, vagy ha anyának nem baj ő megcsinálja a gyerek helyett. Ez más probléma, ezzel később lehetnek bajok, de itt nem ez a kérdés.
A mi kisfiunk imádott kipakolni a konyhában és dobolni az edényeken. Mi abban a rossz ? Nem kellett dobot sem vennünk, ott volt láttam mit csinál mikor főzök, nem ártott semminek, és nem volt veszélyben. Sőt boltban is ő szeretett lepakolni. Direkt úgy is mentünk, hogy legyen elég idő neki pakolni, majd visszapakolni.
Beszélj szépen anyóssal, és mondd neki, hogy nem arról van szó, hgoy semmit nem mondhat (egyébként ha mesértődik, tegye, ha neki az úgy jó. )Attól a te elképzelésed nem kell megváltozzon. Meséld el neki, ha veszélyeset csinál másra, vagy magára nézve, akkor nem zavar ha rászól a gyerekre, még örülsz is ! De akkor meg te ne sértődj meg.
köszönöm a válaszokat! azt szűröm le hogy jogosan húztam fel magam és nem vagyok túl érzékeny:)
szóval: vannak dolgok amiket én megengedek a lányomnak, mert abban a korban van amikor felfedez és én erre tekintettel vagyok és próbáltam eltenni dolgokat a lakásból amik veszélyesek, vagy lezárni bizonyos helyeket. ilyen a szóban forgó szekrény is, kávét, cukrot stb tartottak benne, ezeket kivettem, törlőkendőket tettem oda mig a lányom ébren van és a konyhában vagyunk,legyen mit pakoljon. mikor pedig elvonulunk visszateszem amit kell.ugyanigy a furdőszobában is imád babrálni, ezért több üres samponos, tusfürdős flakont kimostam, úgy tettem őket hogy elérje és amit nem szabad azt elzártam.szóval én úgy érzem hogy ahelyett hogy megfenyegessem vagy folyton ne tedd azt, az nem szabad, állj helyt, ülj le stb.t kiabáljak neki amig főzök, addig utat engedek neki bizonyos dolgokhoz, hiszen valamivel el kell foglalja magát. erre anyósom miután hazajön munkából folyton ölben tartaná hogy ne nyúéjon semmihez
Kérdező, igazad van, sem megverni,sem veréssel nem kell fenyegetni egy kisgyereket, "anyád megver"rel különösen nem. Tiltani is minek olyan dolgot, amivel nem okoz kárt sem magában, sem másban. Ha pakol, hát pakol, így ügyesedik.
A keze is, eszecske is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!