Kiakadhatok azon hogy ha valami rosszat készül tenni 14 hónapos kislányom, akkor anyósom azzal fegyelmezi hogy "ne tedd, jön anyád és megver"?

Ertelmezzuk mar egy kicsit hogy anyos mit es miert mondta.
O idejeben, meg veressel, ha megtettek ha nem, fenyegettek, korlatoztak a gyerekeket.
Valjon dicsosegere, hogy nem azt mondta, hogy O mint nagymama fogja elverni gyereket, hanem majd anya. Tehat, valahol, elismeri hogy kerdezo az illetekes nevelo, valahol megis tiszteletbe tartja azt, hogy ki az anya.
Sajna, szerencsetlenul fejezte ki magat, szerencsetlenul probalja a gyereket kontrollalni.

ma 16:21
Nem tudom miért de én iróniát olvastam az írásodból..(de amint látom mások szépen lepontoztak,és nem értik a lényeget"
De egy megjegyzés: Az anyós is tapasztalatlan anyuka volt amikor megszülte a fiait/lányait.az élte tanította meg gyerek nevelésre.
A kérdező is lehet hogy még tapasztalatlan,de neki is ott a lehetőség,hogy tanulja az anyaságot.Az élet a kérdezőt is mindenre megtanítja..Ezért nem kéne nekünk anyósoknak beleszólnia az unoka nevelésébe,mert ott van az anyuka aki megfelelően fog tudni gondoskodni a gyermekről.Ha kell akkor a konfliktusokat is fogja tudni kezelni.
Én csak annyi tanácsot adnék(nem kell elfogadni) hogy mindig éreztesd,tudasd hogy te vagy az anyuka,és te akarod a jó irányban nevelni a lányodat.El lehet mondani ezeket úgyis,hogy ne legyen sértődés belőle.A menyemmel sokat beszélgetünk erről,és teljesen igazat adok neki abban,hogy a gyermeknek az anyja mutassa meg az élet apróbb dolgait..Az anyukának a feladata ez,és nem nagymamának..Mi már bizonyítottunk,hogy méltó embert faragtunk a fiainkból.Most a fiatal kismamákon a sor,hogy méltó embert faragjanak a kicsikből..

Itt semi kerdes abban, hogy mama akarja a gyereket nevelni.
Anyos nyiltan es nyilvan elismeri, hogy ki az anya es kinek kene nevelni a gyereket "ne tedd, jön ANYAD és megver"?

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:42
Igen, van az írásomban nem kevés irónia, csak ezt nem mindenki veszi észre. Azért írtam ezt, mert az én anyósom is azt hiszi, hogy ő a császár, és én nem fogom tudni rendesen felnevelni a kisfiamat...bezzeg ő...már felnevelt két fiút és egy lányt. Eeeeeeeeeeez teljesítmény. Természetesen elismerem, nem lehetett könnyű dolga 3 gyerekkel, háztartást vezetni, dolgozni járni és még feleségnek is lenni. De mára ő a legnagyobb, legmérgesebb sárkány a földön, akitől elraboltam a fiát - a másik menye a másik fiát -, és most ki akarom rekeszteni az unokája életéből. Természetesen erről szó sincs. 200 km-rre lakunk egymástól. Ő nyugdíjas, ingyen utazik/utazhatna, de nem teszi, inkább rinyál, hogy nem megyünk hozzá. Könyörgöm;400 Ft-os benzinnel...nekünk 3-munknak még a tömegközlekedés is egy vagyon lenne, nem beszélve a 3-4 átszállásról egy 4,5 évessel.

Utolso,
Nem az ironiadert, amit szerinted mas nem ert, lettel lepontozva, hanem a velemenyedert, es annak leirasi modjaert. Sajnos, masodik hozzaszolasoddal megerositetted nem valami kulturalt velemenyedet.

16:28
Abban igazad van, hogy a gyerekre rá kell szólni és fegyelmezni kell, de a verés ígérgetésével (vagy bármilyen büntetésnek csak az ígérgetésével) csak annyit lehet elérni, hogy a gyerek nem fog komolyan venni és a fejedre nő.

Persze, hogy jogos a kiakadásod, és nagyon is jogos, ha helyreteszed az anyóst. Hogy ő felnevelt egy gyereket, az nem érv, mert lehetséges, hoy nagyon is rosszul nevelt fel egy gyereket. Ilyen szövegekkel biztosan.
Az, amit művel a kislányoddal, ijesztgetés, és nagyon-nagyon durva hatása tud lenni a gyerekre. Egyáltalán ne felejetni el, ha kicsit is érzékenyebb és okosabb, akkor nagyon kemény félemek alakulhatbak ki benne, olyan mélyen gyökerezőek, hogy az elképesztő.
Egy 14 hónapos és egy bárhány éves gyerek sohsem csinál rosszat, max. helytelenül cselekszik. Azért vannak a felnőttek, hogy tőlük tanulje meg, hoigy mi a jó és mi a rossz. És csak nyugodtan pakoljon ki bárhonnan, mert most ismerkedik a Világgal. Ha folyton ijesztgetik minden sz..rral, akkor felnőve rettegni fog mindentől és soha nem mer elmozdulni anyuka szoknyája mellől. Nyílván anyósod olyan ember, akinél ez is volt a cél, még ha nem is tudatos.
Csak pakoljon! - egy a lényeg: mindig legyél ott és kéznél, hogy meg tudd neki mutatni, magyarázni, hogy mit szabad és mit nem kézbevenni, megfogni, megtapogatni, vagy megnyalni. Úgy fogja megtanulni, hogy milyen a világ és később úgy mer majd megmozdulni benne. Ha már most csírájában elfojtják benne az eredendő kíváncsiságot, érdeklődést, és csak félelmet keletenek helyette, annak rusnya következményei lesznek.
Tessék szépen anyóst elhajtani ezzel a süket dumával a francba!
Nekem kőkemény rákfóbiám alakult ki attól, hogy a hülye családom kisgyerekként (2,5-3 éves voltam) folyton azzal ijesztgetett, amikor meg akartam csodálni egy szép bögrét, hogy "ne vedd a kezedbe, mert abba hányta a rákos máját a nagyanyád!". Tényleg így volt, de ki a frászt érdekel? Amikor én megszülettem, ő már évek óta halott volt. Nekem tudnom sem kellett volna ilyenekről, nemhogy fóbiássá lenni.
Azért írtam le, hogy tudd, hiába nem figyel a gyerek és látszólag elfelejetni, nem felejt az el semmit. Csak szeretné egy csomó feletőlen felnőtt azt tudni és hinni, hogy elfelejtette...Frászt! Mélyen beül a tudattalanjába és ott dolgozik, mérgező mocsokként.
Tedd helyre szépen az anyóst és ha ilyen idióta, akkor minél kevesebbet legyen vele a gyerek.

Kiskoromban, ha valami rosszat csináltam, néha eljárt anyám keze. Viszont neki pont az anyósa szólt, hogy vegye már észre, hogy félek tőle és szerinte ez nem jó, átlépett egy határt.
Ez a másik határ, amikor tényleg annyira meg lehet félemlíteni a gyereket, hogy már az anyja közeledésére összehúzza magát.
Fenyegetőzhet az anyukával, de akkor inkább fogalmazzon úgy, hogy "anya nagyon mérges lesz, ha ezt meglátja".

Sokkal jobb, ha azt mondja, hogy "szomorú vagyok, hogy ezt teszed és édesanyád is szomorú lesz, ha meglátja".
A "mérges" túl nagy érzelmi töltéssel bír és megijed tőle a gyerek. Mivel minden gyerek meg akar felelni a szülőjének, hogy szeresse és törődjön vele, ezért azon fog igyekezni, hogy ne legyen szomorú anyuka és a pótanyuka sem. Fölösleges ennél többel terhelni, csak akkor kell keményebben fogalmazni, ha többszöri felszólításra sem hajlandó valamit megtenni vagy csakis a hibásat csinálná mindenáron (pl. a hipós üveget piszkálja, vagy a 220-at szeretné kipróbálni, két drótdarabbal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!