Zátonyra futott az életem, elrontottam úgy érzem. Mit szóltok ehhez?
Lehet, hogy kicsit keményen fogalmaztam a hisztivel, de tényleg annak tűnik. Nem tudod mit akarsz, és ezért olyan szakra jársz amit nem szeretsz. Ennek semmi értelme. Én mikor szakokat nézegettem egyetemen MINDENNEK utána néztem, és ha nem tetszett valami, akkor nem jelentkeztem rá. Meddig akarsz még gondolkodni mit akarsz az élettől?
Tanácsom a következő:
- írd össze mi érdekel
- írd össze mihez van tehetséged
- keress valami munkát mellé
- végezd el a képzést amit választottál
Igazából mindig szörnyülködtem, hogy mostanság azon balhézik mindenki, hogy "amit tanul arra nincs kereslet, sok a diplomás munkanélküli" de sose veszik figyelembe, hogy az ember egyszer él. Én nem akarnék egész életemben bolti eladó lenni mikor egy életem van és azt szeretném csinálni amit szeretek. Ha én főzni szeretek szakács leszek, ha a fizikát szeretem fizikus. Ha van rá kereslet, ha nincs, max kimegyek külföldre, ha lehetetlen megélni belőle. De nem élném le az életem egy számomra undorító melóval. Válaszd ki mi érdekel. A kultúra? Na hajrá jelentkezz antropológiára.
Nálam azért volt nehéz, mert sok minden érdekel. Alig tudtam szakot választani. :)
más emberek örülnének ha lenne pénzük továbbtanulni, te meg a második egyetemet járod, és itt rinyálsz, hogy ez sem jó. akkor menj el kapálni nyáron a 40 fokban!
Ha elkezdted, fejezd be az egyetemet, legalább lesz egy diplomád. aztán majd eldöntöd, hogy hogyan tovább. ha nem szeretnéd azt csinálni, még mindig kapálhatsz :)
Nem szeretek kapálni :)
De itt nem hinném, hogy ez a lényeg, hogy "más ember örülne ha..", meg ilyenek. Igen, valaki lehet örülne, de ez számomra teljesen mindegy. Most az én életemről van szó. Meg azért azt se gondoljátok, hogy gazdagok vagyunk, mert nagyon nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!