Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zátonyra futott az életem,...

Zátonyra futott az életem, elrontottam úgy érzem. Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, lassan már 22, és nem tudom mit kezdjek magammal. Jelenleg egyetemre járok, ez a 2., de ugyanazt érzem mint az elsőnél..hogy nem vagyok ide való, nem tetszik, nem érdekel. Nem tudom miért érzem ezt, nem tudom mit tegyek. Nem tudom itthagyjam-e, vagy folytassam-e. Itthagyni semmi kedvem, de csak azért, mert nem akarok megint az elején lenni valaminek, de befejezni szintén nem akarom mert nem érdekel. Ha itthagynám lehet nem is mennék már egyetemre, nem tudom. Ami igazán érdekel, az a nyelvek, idegen kultúrák, művészetek, de ezekből nem tudom meg lehet-e élni, főleg hogy jó tanuló sem voltam soha, mert lusta voltam. Tehát az iskola/szakma dolog, a legfontosabb most az életemben, zöld ágra akarok már végre vergődni. A magánéleti problémáim, amik szintén vannak, de ezeknek a nagyrészét, sikerült úgymond elrendeznem, gondolkodásmód váltással. Tehát ez most a legnagyobb problémám úgy érzem.
2011. okt. 21. 14:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy kicsit keményen fogalmaztam a hisztivel, de tényleg annak tűnik. Nem tudod mit akarsz, és ezért olyan szakra jársz amit nem szeretsz. Ennek semmi értelme. Én mikor szakokat nézegettem egyetemen MINDENNEK utána néztem, és ha nem tetszett valami, akkor nem jelentkeztem rá. Meddig akarsz még gondolkodni mit akarsz az élettől?

Tanácsom a következő:

- írd össze mi érdekel

- írd össze mihez van tehetséged

- keress valami munkát mellé

- végezd el a képzést amit választottál

Igazából mindig szörnyülködtem, hogy mostanság azon balhézik mindenki, hogy "amit tanul arra nincs kereslet, sok a diplomás munkanélküli" de sose veszik figyelembe, hogy az ember egyszer él. Én nem akarnék egész életemben bolti eladó lenni mikor egy életem van és azt szeretném csinálni amit szeretek. Ha én főzni szeretek szakács leszek, ha a fizikát szeretem fizikus. Ha van rá kereslet, ha nincs, max kimegyek külföldre, ha lehetetlen megélni belőle. De nem élném le az életem egy számomra undorító melóval. Válaszd ki mi érdekel. A kultúra? Na hajrá jelentkezz antropológiára.

Nálam azért volt nehéz, mert sok minden érdekel. Alig tudtam szakot választani. :)

2011. okt. 21. 15:28
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Sportoltal valaha valamit?
2011. okt. 21. 15:29
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Versenyszerűen nem sportoltam, de amúgy sokat futottam, meg edzettem. Azért járok olyan szakra, amit nem szeretek, mert azt hittem az elején szeretni fogom. Eléggé csapongtam, de igen, össze fogom írni szerintem, és elgondolkozok rajta.
2011. okt. 21. 15:36
 14/22 anonim ***** válasza:
70%

más emberek örülnének ha lenne pénzük továbbtanulni, te meg a második egyetemet járod, és itt rinyálsz, hogy ez sem jó. akkor menj el kapálni nyáron a 40 fokban!

Ha elkezdted, fejezd be az egyetemet, legalább lesz egy diplomád. aztán majd eldöntöd, hogy hogyan tovább. ha nem szeretnéd azt csinálni, még mindig kapálhatsz :)

2011. okt. 21. 15:41
 15/22 A kérdező kommentje:

Nem szeretek kapálni :)

De itt nem hinném, hogy ez a lényeg, hogy "más ember örülne ha..", meg ilyenek. Igen, valaki lehet örülne, de ez számomra teljesen mindegy. Most az én életemről van szó. Meg azért azt se gondoljátok, hogy gazdagok vagyunk, mert nagyon nem.

2011. okt. 21. 15:45
 16/22 A kérdező kommentje:
Ez nem lustaság oka, hogy ez van. Csak jó döntést szeretnék hozni, ennyi.
2011. okt. 21. 15:46
 17/22 anonim ***** válasza:
ha meg nem vagytok gazdagok akkor meg tudhatnád, hogy meg kell becsülnöd azt, hogy egyeltalán járhatsz egyetemre.
2011. okt. 21. 15:47
 18/22 anonim ***** válasza:
Az első vagyok, meg aki az összeírós tanácsot adta. Kicsit bűntudatom van, hogy lehordtalak a luxus hisztivel, csak egy kicsit ideges vagyok ettől a témától. Amúgy véletlen nem Sanyi a neved?
2011. okt. 21. 15:49
 19/22 A kérdező kommentje:
Nem, nem Sanyi vagyok.
2011. okt. 21. 15:55
 20/22 anonim ***** válasza:
Gimiben mondta az igazgató helyettes és ezt soha nem felejtem el, hogy mindig arra a szakra menj, ami tényleg érdekel, még ha ez éppen a brazil-űrhajós szak is, mert különben kínkeserves évek elé nézel és értékes államilag támogatott féléveket vesztegetsz, na meg az idődet. Én a helyedben otthagynám a p.csába és februárban felvételiznék egy nekem tetsző nyelvszakra, ott tanulhatsz kultúrát, irodalmat, minorba felvehetsz akár másik nyelvet is. Én is nyelvszakos vagyok, mindenki azt akarta, hogy jogász legyek, mert állítólag az Isten is annak teremtett, de tudom, hogy én megzavarodtam volna a jogi karon. Én jól döntöttem és meg is fogok belőle élni, mert folyamatosan kutattam a lehetőségeket és a kapcsolatokat az egyetem alatt.
2011. okt. 21. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!