Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyenek a rokonaim? :S

Miért ilyenek a rokonaim? :S

Figyelt kérdés

Sajnos elég feltünően megy a kivételezés. Apáék 5-en voltak testvérek, ebből mára csak 3-man élnek, apa és az egyik öccse azóta meghaltak.

A helyzet a következő:

Tatám és nagybátyám mindig is kivételeztek tatám legkisebb fiának a két gyerekével. Minden hétvégén egy rakat édességet kapnak, ha nincs pénzük, akkor is kölcsönkérnek, csak megkapják, mert már megszokták... Ha nem mennek tatámékhoz, akkor nagybátyám biciklire pattan, és elviszi nekik. 10 ezer ft értékben csak édességet, hetente! Ez kis gyerekeknél is gond, de a nagyobbik már 19 éves, és még mindig ugyanaz a rendszer... Unokaöcsémmel egyszerre ballagtunk, ő általános iskolából, én középsuliból. Unokatesóm 40 ezret kapott, én semmit, mert úgyse fog sikerülni az érettségi, előre nem jutalmaznak. Sikerült, dettó semmi. Mert nincs pénz.

Az irigység is elég nagy sajna:S. Sokat dolgoztunk anno én meg öcsém, és közösen vettünk egy számítógépet. Persze egyből le lettünk hordva, hogy milyen bunkók vagyunk, hogy nem anyáméknak segítünk. Jelzem, anyámék azt mondták anno, hogy ez a pénz a miénk, vegyünk pár ruhát is, de arra költjük, amire szeretnénk. Unokatesómék levágták a hisztit, hogy nekik is kell, kaptak. Nagybátyám és a szüleik összefogtak és megvették. Mert ha a két tahónak van, akkor ők nyilván megérdemlik. És ők semmit se dolgoztak érte:S. És még mi vagyunk a tahók:S. Unokatesóm anyja és anyám nagyon jóban vannak, sokszor volt olyan, hogy unokatesómék anyukája sírva jött hozzánk, hogy nem tud mit kezdeni a gyerekekkel, megkérte őket, hogy mosogassanak el, de arra se hajlandóak, mert nagybátyám, ha ott van, kivédi őket, nehogy kelljen valamit is csinálniuk. Gépezzenek meg pihenjenek.

Amikor apa beteg volt, felé se néztek, nem hitték el, hogy az. Most unokatesóm apukája beteg, fáj a lába, csak bicegni tud, nagybátyám főz neki külön, hogy finomat egyen. Mert szerinte a családban csak ő tud jól főzni. Tudom, hogy már nem lehet ezen változtatni, de rosszul esik ez a viselkedés:S. Tényleg, semmit se ártottunk nekik, sose vesztünk össze:S. Kinek van hasonló tapasztalata, és meg lett oldva később?

2011. okt. 19. 16:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

igazából a mi családunkban a testvéremmel nekünk is eléggé mellőzött a státuszunk, de igazából lesz@rjuk....mindig is nagyon büszkék voltunk, nem vártuk, hogy rajtunk segítsen valaki, senkire nem irigykedtünk, soha!

ahogy írod a dolgokat, szerintem benned is van nem kevés irigység, szerintem nem kellene ennyit foglalkozni a rokonaiddal....csináld a dolgod, aztán kész. amúgy meg tudod: mindenki a maga szerencséjének kovácsa....

2011. okt. 19. 17:04
 2/12 eric_one ***** válasza:
Az ember a barátait megválogathatja, de a rokonait nem. Azok adottak. Így hát úgy kell elfogadni amilyenek, persze ahhoz is jogod van hogy eldöntsd kivel vállalsz bármilyen közösséget... Az emberek közt vannak hálátlanok, és ön-igazultak. De erre Te is rájöttél...
2011. okt. 19. 17:10
 3/12 anonim ***** válasza:
Én csak arra lennék kíváncsi, ki a csoda az a tata? oO
2011. okt. 19. 17:15
 4/12 A kérdező kommentje:
Persze, van bennem sajna irigység, mert máshol ennyire nem mennek a kivételezések. És, igen, büszke vagyok arra, hogy két kezemmel érem el azt, amim van. Minket anyáék mindig úgy tanítottak, ha kell valami, menjek el dolgozni, és vegyem meg magamnak, ne rájuk várjak, mert nem mindig tudnak mindent megadni. A rossz fele ennek az egésznek az, hogy így is mi vagyunk a lusta férgek, és csak rossz az embernek. Nem állok velük szóba, de nem zárhatom be előttük a kaput, amikor jönnek... Ha éppen takarítok, jönnek a gúnyos megjegyzések, ha éppen alszok, akkor meg az a baj, és így tovább... Irigykedem, igen:-). Nem bűn, érthető.-)
2011. okt. 19. 17:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Tata vidéken nagypapa:P
2011. okt. 19. 17:16
 6/12 anonim ***** válasza:
mást nem tudsz tenni mint nem foglalkozni velük. legalább amit elérsz azt saját erődből és nefélj jönnek még a te utcádba...:)
2011. okt. 19. 17:17
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen, anyám is ezen a véleményen van, hogy ha leesnek a lábukról, tuti hozzánk jönnének, mert unokatesómék nem fognak velük foglalkozni, csak akkor kellenek, ha tele a tárca. Nem vagyok rosszindulatú, de én tuti nem fogom őket pátyolgatni. Ha eddig nem feleltem meg nekik, eztán se...
2011. okt. 19. 17:20
 8/12 anonim ***** válasza:
Próbálj meg feltörni önerőből később. Majd utána ők amikor tőled kérnének beintesz és ennyi.
2011. okt. 19. 17:54
 9/12 anonim ***** válasza:

Én is vidéki vagyok, de eszembe sem jutna a nagypapámat tatának hívni. Jézus...

Én lennék a nagypapád és tatának hívnál, nem adnék neked én sem semmit.

2011. okt. 19. 19:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Pl mi is igy nöttünk fel, az apai nagy anyámtol jo esetben csak egy tábla csokit kaptunk, a többi unokája mindig fontosab volt neki.Meg apámat sem sokra tartotta, pedig nagyon szorgalmas ember volt, rengeteget dolgozott.
2011. okt. 19. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!