Mit csináljak a nagyobbik lányommal? A viselkedése kezd egyre elviselhetetlenebb lenni.
Imádom a gyerekeimet, de sajnos a nagyobb lányom (14) viselkedése kezd egyre elviselhetetlenebb lenni!Először is olyan mániája van, hogy neki mindig mindenből a legjobb kell.Pl.: tegnap megsütöttem egy Ristorante pizzát evett belőle majd 15 percre elment az asztaltól, és azt mondta hogy nem eszi meg azt a mi már állott.Amikor csak 15 percet állt kint!Nagyzolási mániája van.Egyszerűen nem bírja elviselni ha valakinek jobb cucca van mint neki.Gazdagok vagyunk, de mindig is úgy neveltük hogy ne legyen elkényeztetve és ne is legyen beképzelt csak mert gazdagabb egy embernél.A férjemet az ujja köré csavarja.Imádják egymást - ezzel persze semmi baj - csak amit akar azonnal megkapja.Nem elég neki hogy az apja naponta 1000ft-ot ad neki, de még mellé kér is rengeteg mindent.A férjem meg szegényebb családból származik, így meg hogy megengedhetjük magunkat mindent meg vesz neki amit csak akar, mert nem akarja hogy valamiből hiányt szenvedjem - neki régen ugyanis nem volt meg mindene.Persze én se akarom hogy valamiből is hiányt szenvedjem, de így már el van kényeztetve.Neki se lesz jó hosszútávon ha mindent megkap amit csak akar.Én mindig csak a javát akarom, de ahányszor már próbáltam vele beszélni, mindig én voltam a rossz.A férjemmel már számtalanszor átbeszéltük ezt a dolgot, de egyszerűen nem bírja ki hogy ne tömje folyton pénzzel és egyéb dolgokkal.Szerintetek itt kinek van igaza?Csak én reagálom túl és a férjemnek van igaza, hogy erre neveli a gyereket?
Kérlek segítsetek!
Egy kétségbe esett anyuka.
Ebben a témába határozottnak kell lenni. Ezt beszéld meg a férjeddel, valahogy hass rá, ha kell fenyegesd meg, hogy elköltözöl szüleidhez, ha megtudod, hogy adott a lányodnak pénzt.
Én a helyedben kicsit beavatnám abba a lányt, hogy milyen munkával pénzt keresni. Mivel még fiatal és egyébként is tanul, nem küldheted el dolgozni. Viszont otthon gondolom bőven van teendő. Egyezzetek meg abban, hogy 1 bizonyos fajta házimunkáért jutalmat kap (1000 forint, vagy ha szeretne valamit ami ennél drágább, akkor mondjuk 5szöri munkáért megkapja azt). Mosogatás/törölgetés, porszívózás, portörlés, rendrakás, ablakmosás... tényleg van miből választani. Én 14 évesen sokat segítettem itthon úgy, hogy még zsebpénzt sem kaptam...
Ja és persze... ha már kap pénzt, akkor ne kapjon meg akármit, amit kiejt a száján. Vagy ez, vagy az.
Magyarázd el a férjednek, hogy ha a lányzó most nem készül fel az életre (nem tanul) akkor neki már nem lesz ilyen jó élete, mint szerencsére nektek. Hiába támogatjátok, egyszer ti és a ti fizutok sem lesz, tehát a lányotoknak MAGÁNAK (meg a családjának) kell majd teremteni a dolgokat. Tudom, ezt így még korai átgondolni, de így megy. A gyerek érdeke és a szülő kötelessége őt önálló életre nevelni.
23N
néha nem ártana neki 1-2 pofon...
17/L
Szia! Valóban igaz, amit írtak már egy páran, hogy a férjeddel kellene ezt tisztázni. Az helyén való, hogy szereti a lányotok, de ha nem tanítja meg értékelni a dolgokat, egyre többet kér, többre vágyik, s ha nem kapja meg, ti lesztek a rossz szülők.
A másik, ami eszembe jutott a történetről: Nem is olyan rég írt egy tinilány az oldalra, az apját dicsőítette mindenben, aki mindent megadott neki. Az anyját meg minden kövér lompos tehénnek lehordta. Elvileg az volt a gondja, hogy az apja milyen jó formában van, kondizni jár stb. míg az anyja elhízott. Áradt a gyűlölet a kislányból az anyja iránt. Valószínűleg az apa elkényeztette, mindent megadott neki, az anyuka meg próbálta volna tisztességre nevelni, s mi lett a vége?
Mindennek lehordta az anyját, sőt szerinte az apja egy vékonyabb nőt érdemelne. Csodálkozott mindenki hogy írhat ilyet.
Azért írtam le ezt a történetet, nehogy ti is ebbe a hibába essetek. Sose jó az, ha a 2 szülő között széthúzás van a nevelés kérdésében. Persze hogy a gyerek így kihasználja a gyengébbet, s annak fog nyalizni, míg a másikat semmibe se nézi.
Ha a férjed szeret, akkor tiszteletben tartja a Te szavad is. Nem buta ember ő sem, tisztában kellene lennie, hogy ezzel a hozzáállással nem tisztességes embert nevel a lányából, hanem egy elkényeztetett nőt, aki semmiért nem fog megdolgozni, hanem benneteket fog fejni felnőtt fejjel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!