Mit csináljak a nagyobbik lányommal? A viselkedése kezd egyre elviselhetetlenebb lenni.
Imádom a gyerekeimet, de sajnos a nagyobb lányom (14) viselkedése kezd egyre elviselhetetlenebb lenni!Először is olyan mániája van, hogy neki mindig mindenből a legjobb kell.Pl.: tegnap megsütöttem egy Ristorante pizzát evett belőle majd 15 percre elment az asztaltól, és azt mondta hogy nem eszi meg azt a mi már állott.Amikor csak 15 percet állt kint!Nagyzolási mániája van.Egyszerűen nem bírja elviselni ha valakinek jobb cucca van mint neki.Gazdagok vagyunk, de mindig is úgy neveltük hogy ne legyen elkényeztetve és ne is legyen beképzelt csak mert gazdagabb egy embernél.A férjemet az ujja köré csavarja.Imádják egymást - ezzel persze semmi baj - csak amit akar azonnal megkapja.Nem elég neki hogy az apja naponta 1000ft-ot ad neki, de még mellé kér is rengeteg mindent.A férjem meg szegényebb családból származik, így meg hogy megengedhetjük magunkat mindent meg vesz neki amit csak akar, mert nem akarja hogy valamiből hiányt szenvedjem - neki régen ugyanis nem volt meg mindene.Persze én se akarom hogy valamiből is hiányt szenvedjem, de így már el van kényeztetve.Neki se lesz jó hosszútávon ha mindent megkap amit csak akar.Én mindig csak a javát akarom, de ahányszor már próbáltam vele beszélni, mindig én voltam a rossz.A férjemmel már számtalanszor átbeszéltük ezt a dolgot, de egyszerűen nem bírja ki hogy ne tömje folyton pénzzel és egyéb dolgokkal.Szerintetek itt kinek van igaza?Csak én reagálom túl és a férjemnek van igaza, hogy erre neveli a gyereket?
Kérlek segítsetek!
Egy kétségbe esett anyuka.
Egyáltalán az osztálytársaival milyen kapcsolatban van? Mert ha valaki ennyire fent hordja az orrát előbb utóbb koppani fog... És hát a mai tinik sem semmik..
Valahogy próbálj vele te is viselkedni ahogy ő veled..
pl.: ha készít neked mondjuk egy szendvicset, akkor mondd meg, hogy ezt nem szed meg, mert túl sok rajta a sajt... (hülye példa volt, de remélem érted mire gondolok... )
En is anya vagyok és ùgy érzem mind2-en hibàztatok a nevelésében.Csak óvatosan kérdezem meg, hogy szeretetet kapott ez a kislàny? Vagy csak pénzzel és mindenféle jóval próbàltatok megfelelni a szülöi kötelességnek.
Nem szabad igy elrontani a lànyotokat, ti szülõk bajba sodorjàtok, mivel õ ezekszerint nem fogja fel, még azt sem, hogy tanulni kell .
Ha nem sikerül neki a vizsgài, igenis meg kell vonni tõle a zsebpénzt. Nem lesz belõle semmi, ha nem küzd az élet nehézségeivel.Ugye ti sem akarjàtok ezt? Nagyon szépen el kell vele beszélgetni nem 1x és nem 2x. Sok sikert.
Nem is tudom melyik a nagyobb baj, talán , hogy nem tanul, vagyis biztos is.
Bevallom én nem voltam nagyon jó tanuló, és hiába mondták figyeljek oda, jól elvoltam órán. Manapság gondolkozok, lehet figyelem zavarom is lehetett, hosszan nem tudtam figyelni az biztos.
No. Már gyerekeim vannak, és néhány hete leesett valami.
Először is a kislányunk egy lépcsőről a strandon, én a másik oldalon vártam. Ő már százszor volt rajta, engedtem felmenni.No nem részletezem jóságából adódóan mégis leesett. Ekkor tanultam meg, hogy hiába próbálom megvédeni őket mindentől, mégsem lehet. Bajok megtörténnek velük. Azóta az is erősbödött nálam, hogy a gyerekeinket nevelni tudjuk, elmondani, mutatni nekik az elvárásainkat, az értékeket, és amennyit magukba szívnak annyi lesz. Nem tudunk egyszerűen többet tenni. Én én vagyok a gyerekem ő. Én sem vagyok anyukám, neki is voltak elvárásai amiket nem teljesítettem, mégis itt vagyok elég jól. Magamnak csinálom egy ideje, hogy milyen legyen az életem. Majd ha rájön, ő is elkezdi magáét építgetni, ha addig nem hallgatott, nem esett le neki a kép. Mindenki a saját életét tudja élni csak, és nevelni a gyerekét, terelgetni, de helyettük nem a mi feladatunk élni, ezt el kell fogadjuk. Remélhetőleg nem fog lecsúszni nagyon, vagy ha igen, akkor összeszedi magát. Sosem késő tanulni, még felnőtt fejjel is sokat el lehet érni. De azért beszélgess vele, és mondd el, mit miért mondassz. Ha másért nem magadért, hogy megtetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!