Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vélekedtek az alábbiakr...

Hogyan vélekedtek az alábbiakról? Jogos a sértettségem?

Figyelt kérdés

Barátommal kb. fél éve együtt vagyunk. Nagyon jó a kapcsolatunk. Tőlem kb. 60 km-re lakik, de a hétvégéket és heti egy napot együtt tudunk tölteni.

Hétvégek alkalmával én utazok hozzájuk (barátom az anyukájával él).

A barátom lánytestvére házasságban él ugyan, van ovis gyereke is, de gyakran jár a barátomékhoz, rájuk hagyja a kisgyereket, ő pedig járja a maga saját útját.

A férjével nem jó a kapcsolata: a férje "beosztja" neki a napi kiadásra valót.

Ha megkérné őt, pl. most szombati esküvőre, ami a barátnője esküvője, kísérje el (ezt nem is meri neki mondani!!)

Magyarán: a férje nem hajlandó semmilyen olyan szívességre, mint hogy menjenek el a kocsijukkal nagy bevásárlásra, vigye el őt orvoshoz, kísérje el esküvőre stb.

(Bár szerintem orvoshoz busszal vagy gyalog is el lehet menni. Nem járóképtelen beteg, amikor beteg).

Hamarosan lesz szombaton egyik barátnőjének az esküvője. Az én barátomat kérte meg, mint a fiútestvérét, hogy kísérje el. Namármost: akkor a mi hétvégi együttlétünknek annyi.

Máskor amikor náluk voltam, a csaj megint ott volt náluk, mondta a barátomnak, mivel a férje nem hajlandó vele bevásárolni menni és a kisgyereküknek kellene főzni valamit, a barátomat "ugrasztotta", nekem - mint vendégnek - azt mondta, menjek már haza, ha nem gond, megérthetem, h. a barátom nem ér rá velem lenni, mert nekik be kell vásárolni.

Az anyósjelöltem is nekem panaszkodik, h. a lánya a nyakára jár és emiatt borul a betervezett dolgainak intézése.

Mondtam a barátomnak, ha te elszúrod a hétvégénket, a te dolgod, de tudnia kell, hogy nekem ez sértő, mert szerintem nem ő lenne a célszemély, hogy a csajt kísérgesse a barátnője esküvőjére.

A csaj egyébként utál dolgozni, az előző pasijának ebből lett elege. A férje tartja el, ő csak jóslás-féleségekkel, természetgyógyászkodás-szerűségekkel keres magának némi pénzt, ami nem sok.

2011. okt. 13. 11:34
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
A barátnő kontra feleség témához csak annyit fűznék hozzá, hogy nem akarnék olyan férfi felesége lenni, akinek ok nélkül nem tisztel a családja, ő pedig nem áll ki mellettem. Attól, hogy sokan bunkók és nem mutatnak kellő tiszteletet egy barátnő felé, pusztán azért mert az csak egy barátnő, ez még nem helyes felfogás. Azt hiszitek, hogy az ilyenek jobban fogják szeretni vagy tisztelni a barátnőt ha feleség lesz? Frászt. Nem azt mondom, hogy ki kell nyalni bárkinek is a seggét, de azért adjuk már meg a minimális tiszteletet, és ne küldjük már haza a talán leendő sógornőnket az anyánk lakásából, mert vásárolni akarunk menni sürgősen. Ha velem ilyen történt volna, és a barátom, aki állítólag szeret (mert abban ugye megegyezhetünk, hogy nem csak feleséget lehet őszintén szeretni, hanem barátnőt is) nem kérdezte volna meg a nővérétől, hogy mégis mit képzel, hogy engedheti ezt meg magának, finoman szólva nagyon csalódott lennék. Szerencsére eddig mindig kulturált család fogadott barátnőként is, és most élettársként is, és nem kérdőjelezik meg a pozíciómat. Amikor jártam valakivel, akkor a párom családja is egyenjogú félként tekintett rám, nem csak mint egy kis barátnőcskére, aki csak egy a sok közül. Példákat ugye nem kell mondanom erre, nyilván mindenki érti mire gondolok. Jogilag természetesen több egy feleség, de egy család általában nem paragrafusok szerint éli az életét és viszonyul emberekhez. Ha van ahol ez így van, az elég szomorú. De az már nem az én problémám. Nekem nem kellene olyan töketlen barát, aki nem áll ki értem. Segítsen a testvérének, persze, ahogy neki jól esik. De azt nem kéne tűrnie hogy minősíthetetlenül viselkedjen velem. De ti tudjátok:)
2011. okt. 14. 15:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!