Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vélekedtek az alábbiakr...

Hogyan vélekedtek az alábbiakról? Jogos a sértettségem?

Figyelt kérdés

Barátommal kb. fél éve együtt vagyunk. Nagyon jó a kapcsolatunk. Tőlem kb. 60 km-re lakik, de a hétvégéket és heti egy napot együtt tudunk tölteni.

Hétvégek alkalmával én utazok hozzájuk (barátom az anyukájával él).

A barátom lánytestvére házasságban él ugyan, van ovis gyereke is, de gyakran jár a barátomékhoz, rájuk hagyja a kisgyereket, ő pedig járja a maga saját útját.

A férjével nem jó a kapcsolata: a férje "beosztja" neki a napi kiadásra valót.

Ha megkérné őt, pl. most szombati esküvőre, ami a barátnője esküvője, kísérje el (ezt nem is meri neki mondani!!)

Magyarán: a férje nem hajlandó semmilyen olyan szívességre, mint hogy menjenek el a kocsijukkal nagy bevásárlásra, vigye el őt orvoshoz, kísérje el esküvőre stb.

(Bár szerintem orvoshoz busszal vagy gyalog is el lehet menni. Nem járóképtelen beteg, amikor beteg).

Hamarosan lesz szombaton egyik barátnőjének az esküvője. Az én barátomat kérte meg, mint a fiútestvérét, hogy kísérje el. Namármost: akkor a mi hétvégi együttlétünknek annyi.

Máskor amikor náluk voltam, a csaj megint ott volt náluk, mondta a barátomnak, mivel a férje nem hajlandó vele bevásárolni menni és a kisgyereküknek kellene főzni valamit, a barátomat "ugrasztotta", nekem - mint vendégnek - azt mondta, menjek már haza, ha nem gond, megérthetem, h. a barátom nem ér rá velem lenni, mert nekik be kell vásárolni.

Az anyósjelöltem is nekem panaszkodik, h. a lánya a nyakára jár és emiatt borul a betervezett dolgainak intézése.

Mondtam a barátomnak, ha te elszúrod a hétvégénket, a te dolgod, de tudnia kell, hogy nekem ez sértő, mert szerintem nem ő lenne a célszemély, hogy a csajt kísérgesse a barátnője esküvőjére.

A csaj egyébként utál dolgozni, az előző pasijának ebből lett elege. A férje tartja el, ő csak jóslás-féleségekkel, természetgyógyászkodás-szerűségekkel keres magának némi pénzt, ami nem sok.

2011. okt. 13. 11:34
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem abban semmi rossz nincs, hogy elkíséri a testvérét egy esküvőre és kihagytok egy hétvégét. Az meg nem fair tőled, hogy ezért "számonkéred" a pasid. Én nem tartom jogosnak a sértettséged, csak azért mert segít a testvérének és lelkileg is kiáll mellette. Ha a pasidnak ez fáj, akkor ő szóljon, te viszont szerintem ebbe ne szólj bele.
2011. okt. 13. 12:08
 12/41 tetro ***** válasza:
vihar a biliben
2011. okt. 13. 12:08
 13/41 anonim ***** válasza:
30%

mondani akartam, hogy jó bunkó a férje, de a végén azt kell mondjam, hogy igaza van, ha nem hajlandó elmenni az asszony a dolgozni, akkor még jó, hogy nem cipelgeti őnagyságát bevásárolni és beosztja azt is, hogy mennyit költhet az asszony...bár én a férj helyében már kidobtam volna

amúgy, ha az anyja és a testvére + a férj elviseli ezt, akkor sose fogja megtanulni a nő, hogy nem használjuk ki az embereket

2011. okt. 13. 12:09
 14/41 anonim ***** válasza:
63%
Ehh írogat az ember ide, holott te már rég eldöntötted, hogy mit kellene gondolnunk. Minek teszel fel egyáltalán kérdéseket? Az ilyet nem értem.
2011. okt. 13. 12:10
 15/41 A kérdező kommentje:

A csaj a férje pénzéért van a férjével, pedig nem sokat lát belőle, a férje önállóként kezeli azt, amit keres havonta.

Rossz a házassága, ez tény, de szerintem ez nem ok arra, hogy az anyja és a testvére nyakára járjon minden sza@rsággal.

2011. okt. 13. 12:10
 16/41 anonim ***** válasza:
63%
már ne is haragudj: a nővére a családja te csak a barátnője vagy. egyértelmű h segítik egymást. nem jogos h háborogsz
2011. okt. 13. 12:12
 17/41 anonim ***** válasza:
50%
En is megsértődnék.Mi csak hétvégén tudunk találkozni szombat du3-tól vasárnap du 5-ig,ha ezt valami keresztülhúzza az a hétvége kimarad és majd következő hét végén tudunk találkozni.Ha szombaton valamiért nem tudok menni vasárnap is tárgytalan a hülye közlekedés miatt.2 különböző városban dolgozunk és kb 70-75 km-re lakunk egymástól.Nem neked kell ezt elrendenzi,hanem a barátodnak,már ha akarja.Persze,ha valóban jó ok miatt esik ki egy hétvége nem akadok ki,de amit a testvére csinál szerintem túlzás.
2011. okt. 13. 12:12
 18/41 A kérdező kommentje:

Engem csak EGYETLENEGYSZER kért meg öcsém szívességre, a barátom meg cirkuszt csapott, hogy nem vele foglalkozom.

Ellenben az ő nővére rendszeresen minden sz@rságot intéztet a barátommal, ill. a saját anyjával.

Én az öcsém magánéletébe soha nem másztam bele ilyen módon, hogy az öcsém nyakára járnék és pl. ahogy én megkaptam, mondtam volna a barátnőjének, hogy figyi, menj már haza, mert nekem az öcsém bevásárol :-) És lenne férjem....

2011. okt. 13. 12:14
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Az esküvő dolgon nem háborodnék fel. Azon igen, hogy a nővérke arra utasít téged hogy menj haza, azon igen. Még akkor is ha csak megkér, ugyanis nem nála vagy vendégségben, de még csak nem is az ő házában. Két ember kérhetne meg szépen, hogy menj haza, a barátod, és az anyja. Ha mondjuk havonta csak egyszer vagy kétszer kéri meg, hogy vigye el vásárolni, az még szerintem tűrhető. Csak azt nem értem, hogy ezért neked miért kéne hazamenned. Max 2 óra alatt megvan egy nagybevásárlás, az nem egy két napos túra. Kísérd el őket, addig is a barátoddal lehetsz amíg a lusta nővérke vásárol. Abba nyilván nincs joga, hogy belepofázzon hogy velük mész-e. A barátodnak meg az anyukájának kellene legyen egy kis vér a pucájában hogy helyre tegye a nagyságos asszonyt. Oké, hogy segítsünk a családtagoknak amikor tudunk, meg lehessen segítséget kérni a családtól akkor is ha már külön életet élünk, de mindez nem kihasználás szinten. Senkinek sincs joga kihasználni még a családtagjait sem, és rájuk telepedni sem, sem pedig elvárni, hogy mindig ők alkalmazkodjanak. Nem tudom, hol élnek akik így gondolják. Szóval esküvő kérdésben nem jogos a felháborodásod, mert semmi közöd hozzá, hogy ő hogyan intézi a dolgait a férjével. Ha a testvérét kéri meg, hogy kísérje el, ő pedig igent mond, akkor azt neked nem árt elfogadnod, mert egyszer egy évben ennyit megtehet a tesójáért. Hazaküldéssel egybekötött rendszeres, több napos bevásárlókörút témakörben helyt adok a felháborodásnak. Első körben a barátoddal kellene mélyebb beszélgetést kezdeményezned erről.
2011. okt. 13. 12:18
 20/41 anonim ***** válasza:
60%

Én mindent megtennék az öcsémért tényleg mindent....és remélem ő is így gondolja és nem egy barátnő fogja befolyásolni a hozzám fűződő kapcsolatát...(még ha a felesége lenne átgondolnám a dolgokat, de a barátnők jönnek mennek)

Egy hétvégéről van szó nem a világ vége a nem töltitek együtt, egy ilyen férj mellett támogatás kell a nőnek, egy gyerek mellett nem könnyű a munka, sem munkát találni manapság...nem biztos hogy mindent tudsz abból ami ott zajlik (főleg a testvére családi életéről).

Ha nem bírsz ki ennyi időt nélküle költözzetek össze...az megoldana pár dolgot...

2011. okt. 13. 12:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!