Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vélekedtek az alábbiakr...

Hogyan vélekedtek az alábbiakról? Jogos a sértettségem?

Figyelt kérdés

Barátommal kb. fél éve együtt vagyunk. Nagyon jó a kapcsolatunk. Tőlem kb. 60 km-re lakik, de a hétvégéket és heti egy napot együtt tudunk tölteni.

Hétvégek alkalmával én utazok hozzájuk (barátom az anyukájával él).

A barátom lánytestvére házasságban él ugyan, van ovis gyereke is, de gyakran jár a barátomékhoz, rájuk hagyja a kisgyereket, ő pedig járja a maga saját útját.

A férjével nem jó a kapcsolata: a férje "beosztja" neki a napi kiadásra valót.

Ha megkérné őt, pl. most szombati esküvőre, ami a barátnője esküvője, kísérje el (ezt nem is meri neki mondani!!)

Magyarán: a férje nem hajlandó semmilyen olyan szívességre, mint hogy menjenek el a kocsijukkal nagy bevásárlásra, vigye el őt orvoshoz, kísérje el esküvőre stb.

(Bár szerintem orvoshoz busszal vagy gyalog is el lehet menni. Nem járóképtelen beteg, amikor beteg).

Hamarosan lesz szombaton egyik barátnőjének az esküvője. Az én barátomat kérte meg, mint a fiútestvérét, hogy kísérje el. Namármost: akkor a mi hétvégi együttlétünknek annyi.

Máskor amikor náluk voltam, a csaj megint ott volt náluk, mondta a barátomnak, mivel a férje nem hajlandó vele bevásárolni menni és a kisgyereküknek kellene főzni valamit, a barátomat "ugrasztotta", nekem - mint vendégnek - azt mondta, menjek már haza, ha nem gond, megérthetem, h. a barátom nem ér rá velem lenni, mert nekik be kell vásárolni.

Az anyósjelöltem is nekem panaszkodik, h. a lánya a nyakára jár és emiatt borul a betervezett dolgainak intézése.

Mondtam a barátomnak, ha te elszúrod a hétvégénket, a te dolgod, de tudnia kell, hogy nekem ez sértő, mert szerintem nem ő lenne a célszemély, hogy a csajt kísérgesse a barátnője esküvőjére.

A csaj egyébként utál dolgozni, az előző pasijának ebből lett elege. A férje tartja el, ő csak jóslás-féleségekkel, természetgyógyászkodás-szerűségekkel keres magának némi pénzt, ami nem sok.

2011. okt. 13. 11:34
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

13-17-etmiért kellett így lepontozni???

Csak kíváncsiság.... Írjátok már meg....

2011. okt. 13. 15:43
 32/41 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Biztos azért mert azt mondtad hogy nem számít, hogy feleség vagy barátnő. Ezzel sokan nem értenek egyet, és akkor már rögtön le is pontoznak. Így megy ez erre felé. Egyébként szerintem is mindegy, hogy barátnő vagy feleség. Nem tudhatja az ember, hogy nem lesz-e egyszer feleség az a barátnő. Szerintem ezért. De lehet, hogy kapsz már magyarázatot mi után engem is lepontoznak azért amit írni mertem:D
2011. okt. 13. 16:22
 33/41 anonim ***** válasza:

Hát egy barátnő hamarabb lesz senki, mint egy feleség...az legalább hosszabb procedúra :) Meg ha csak a bátymból indulok ki és minden kapcsolatát úgy kezeltem volna mint a feleségét...ajajj

De ez mellékes...szerintem pont ez a felfogs miatt tartunk ott ahol tartunk, hogy nem kell feleségnek lenni mert az ugyan olyan mint egy barátnő...hát szerintem teljesen más....a járás próbálkozás, a házasság már családalapítás/biztonság.....

2011. okt. 13. 17:28
 34/41 anonim ***** válasza:
*bátyámból
2011. okt. 13. 17:29
 35/41 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mindenkinek!

:-)

2011. okt. 13. 17:33
 36/41 anonim ***** válasza:
De miért más egy nő kapcsolata (testvér, anyós), ha barátnő vagy feleség a nő? Mert ha feleség, akkor udvariasabban kell viselkedni? Vagy mi?
2011. okt. 13. 18:55
 37/41 anonim ***** válasza:

Barátnő-feleség/élettárs közti különbség szerintem (hangsúlyozom, ez csak az én véleményem): a barátnőnél magasabb lépcsőfok a feleség, mert hivatalosan is elkötelezték magukat, a házasságkötés (együttélés) egy üzenet a külvilág, rokonság számára, hogy ők egy család innentől.

Érzelmileg: A barátnővel való veszekedésnél lehet, hogy a 3., 4. lehetőség a szakítás, de egy házasságban a LEGESLEGUTOLSÓ. És ez a fő különbség! Persze könnyű elválni is, de általában előtte lefutják az összes próbálkozás-kört, amit egy sima szakításnál nem járnak végig, mert lényegesen könnyebb kilépni.

És ami itt is nagy fokozatbeli különbség: egészen más együtt járni,hétvégente találkozni, mint együtt élni.

Amúgy szerintem teljesen mindegy, hogy élettársi vagy házassági a hivatalos kapcsolat egészen addig, amíg egyik félnek sem fontos a törvényesítés. Magyarán ha egyik sem akar házasodni (titokban sem vágyik rá és nem elégedetlenkedik), és egyetértésben vannak, teljesen jól működhet papírok nélkül is a dolog.

2011. okt. 13. 19:13
 38/41 anonim ***** válasza:

De kb most úgy jön le 1-2 komment alapján, hogy te kérdező, te csak egy barátnő vagy, kuss legyen és tűrj, majd ha feleség leszel, akkor lesz jogos a panaszod.

Titeket nem idegesített volna egy ilyen "sógornő", amíg "csak" jártatok?

2011. okt. 13. 19:49
 39/41 A kérdező kommentje:
Szerintem barátnő és feleség megkülönböztetése butaság. Ha a barátnőnek kussolni kell és tűrni (ahogy előzőleg egy válaszadó írja), akkor nem is lesz házasság az ilyen kapcsolatból, mert egy barátnő sem kussolhat és tűrhet el mindent.
2011. okt. 13. 20:11
 40/41 anonim ***** válasza:

Szerintem sem kell egy barátnőnek kussolni és tűrni! (Én írtam le, sztem mi a különbség a barátnő és a feleség között.) Csak az a baj, hogy a család sokszor így gondolkodik, nem tekintik családtagnak a barátnőt! Egy feleséggel szemben talán kevésbé mernek erőszakosan, rátelepedősen fellépni, mert ott a fiú nyíltan kifejezte, hogy "jóban-rosszban". És hát ismerjük el, sokszor egy barátnő is hajlamos visszavenni és meghúzni magát, pont, mert feleség akar lenni :)

De nekem továbbra sem a családon, az ő gondolkodásukon van a hangsúly és azon sem, te mit tűrsz el a nővérétől, hanem azon, hogy a barátod hogyan vélekedik erről.

Ez még ennyi kommentelés után sem derült ki számomra.

Ő mit gondol erről az egészről? Látja egyáltalán, hogy mi bánt téged? Mit gondol a nővére akcióiról?

2011. okt. 13. 20:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!