Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csapjam be őket és lépjek le...

Csapjam be őket és lépjek le egy szó nélkül? Kitagadnak?

Figyelt kérdés

Lassan 20 éves vagyok, tudom, nagykorú, azt csinálhatok amit csak akarok blablabla... de a szüleimmel élek, ők tartannak el, tőlük kapok (elég sok) pénzt, tehát végülis mégsem csinálhatok azt amit akarok.

Nagyon konzervatív gondolkodású, szigorú, félős emberek.

Én meg pont az ellenkezője. Egyetemre járok, de nem szeretem. Utazni, világot látni, tapasztalni szeretnék. És dolgozni, hogy megengedhessem magamnak mindazt amit szeretnék, a kiadásaimat fizethessem. Ezt sem engedik. Nekem tanulnom kell, mert egy prosztó cseléd leszek egész életemben.

Így elhatároztam, hogy fogom magam és lelépek. Külföldre megyek dolgozni. Összegyüjtöttem egy nagyobb összeget, nem lesz vele probléma.

De ha megtudnák üvöltöznének, annyi mindent a fejemhez vágnának, hogy tutira elszállna a bátorságom (pl.: prostinak eladnak, megölnek, kirabolnak, megerőszakolnak stb).

Azt terveztem, hogy azt mondom nekik a sulival megyek cszereprogramra, és majd onnan küldök egy levelet amiben elmondom nem is ott vagyok, nem is a sulival....

Hogy reagálnának? Kitagadnának?

2011. okt. 10. 19:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Értem, hogy te már dolgozni akarsz, felnőtt életet szeretnél élni és nem pedig tanulni, de ha te valóban el akarod tartani magadat, megvenni magadnak azt, amit szeretnél, ahhoz bizony - ha tetszik, ha nem - kell a felsőfokú képesítés. Most már gyakorlatilag nincs olyan álláslehetőség, amelyet betölthetnél diploma nélkül. Arról nem is beszélve, hogy ahhoz esetleg több diploma is kell, amelyből biztos hátteret teremthetnél magadnak és a leendő családodnak. Szóval gondold át ezt még párszor. Lehet, hogy nyűgnek érzed a tanulást, de hidd el, ha nem most, akkor viszont majd 30 évesen diplomáznál (mert diplomáznál, ugyanis muszáj az előrelépéshez). És úgy gondolom 20 évesen kevesebb szenvedéssel jár az egyetem, mint 30 évesen estin/levelezőn 8 óra munka után...

22/L

2011. okt. 10. 19:53
 12/15 anonim ***** válasza:

Először fejezd be a sulit. Szerinted milyen munkát fogsz így kapni külföldön? Abból a pénzből akarod magadnak azt a sok dolgot amit szeretnél? :) Végzettség nélkül minimálbérre fognak felvenni.

Ne hari, de te jó dolgodban azt sem tudod mit csinálj.

2011. okt. 10. 19:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha ilyen rossz körülmények között élsz akkor honnan a sok pénz?

Melyik országba mennél? Nem kell mindenhol félni ezektől amiket írtál, meg írtad hogy nem vagy félős mint ők.

2011. okt. 10. 19:55
 14/15 anonim ***** válasza:

Az pedig, hogy majd eldöntöd mi érdekel és azon az irányon tanulsz tovább, hülyeség. Ugyanis rohadtul nem azt tanítják, amit te majd hasznosíthatsz azon a szakterületen. Bárhová is mész tanulni, tele leszel felesleges, sz.r tárgyakkal. Tapasztalatból mondom.

22/L

2011. okt. 10. 19:55
 15/15 anonim ***** válasza:
szerintem meg menj. ha már megvan konkrétan a meló. ne ott kezdj el keresgélni. akkor indulj ha minden levan zsírozva előre. milyen viszonyban vagy alapból a szüleiddel? mert ha jóban akkor biztos megértik egy kis morgás után. ha meg rosszban akkor meg mit érdekel hogy haragszanak-e? másrészről mi az hogy kiatagadnak? neked ez mit jelent? hogy nem állnak majd szóba veled? vagy hogy nem kapsz tőlük több pénzt? hűű, most így közben ahogy írom a választ, és nézem hogy az foglalkoztat a legjobban az egész utazásban hogy hogyan vezesd elő a szüleidnek, hát lehet mégsem vagy te erre felkészülve..
2011. okt. 10. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!