Ez miért van? Akiknek van gyerekük miért nem tesznek fel
ilyen kérdést?
Figyelt kérdés
Miért nem teszik fel, hogy valakinek miért nincs gyereke, Mert nem foglalkoznak vele, ellenben sok nővel, aki megkérdezi, hogy nem e gáz, hogy nem akar. Nem, nem baj, hogy nem akar. Viszont néha kiakadok 1-2 válaszon, hogy aki szült az már ronda, kövér, ápolatlan és önző. Önző, mert gyereket szült, mert lemondott a karrierjéről, éjszakáiról stb.Úgy állítják be, mintha manapság negatívum lenne szülni, persze ők milyen jó fejek, hogy nem teszik tönkre valaki életét. Hát nekem se célom a gyerekem életének tönkretétele, sőt a legjobbat akarom neki. Nem értem, hogy tudnak úgy kritizálni, hogy nem is tapasztalták még.Sok gyerektelen megkeseredik, én még se általánosítok, hogy mindenki, mert ismerek olyat, aki teljes életet él gyerek nélkül is.
Akkor szerencsés vagy. Másokat igenis rengeteg bántás ér emiatt. És úgy gondolják, hogy nekik is joguk van beszélni a vágyaikról, gondolataikról, és ne kelljen már titkolózniuk, és megalázkodniuk, csak mert nem akarnak gyereket. Tipikusan az a személy vagy, aki nem látja az általa pártolt oldalban a rosszat (pl arra sem reagáltál, hogy egyesek tettlegességgel fenyegetőznek azok ellen akik nem akarnak gyereket). Nem vagyok elfogult de biztos vagyok abban, hogy ezt a veszekedést a gyerekesek kezdték, annál az egyszerű oknál fogva, hogy mióta világ a világ, mindenki szült aki tehette, mert "így kellett". Most pedig vannak olyanok akik nem teszik, tehát belkavartak ebbe a szokásba.
2011. szept. 29. 19:24
22/29 anonim válasza:
"magamban azért éreztem, hogy nem ugyanaz." Ha valóban csak a gyerek miatt nem akartál volna gyereket (és nem pénz stb) akkor nem érezted volna ezt. Igenis az embernek joga van ahhoz hogy ugyanolyan teljes életet éljen gyerek nélkül és ugyanolyan jelentősségteljes legyen. Ez is egy sértő dolog, hogy az anyák el vannak szállva, hogy a gyereknél nincs semmi fontosabb meg nagyobb dolog.
2011. szept. 29. 19:27
23/29 A kérdező kommentje:
Azért nem reagáltam a tettlegességre, mert ezt nem hiszem el.Nem a pénz miatt nem akartam, de azért felfogtam, hogy egy gyerek és autó között van különbség.Furcsa, pár anyukával tartom a kapcsolatot, soha szóba se kerülnek a gyerektelenek, én nem tudom, hol találkoztok ilyen vehemens anyukákkal.
2011. szept. 29. 19:39
24/29 A kérdező kommentje:
Egyébként meg miért kell az ilyen anyukákkal szóba állni. Megsúgom ezek az anyukák nem csak a gyerekteleneknek szól be, hanem más anyukák nevelésébe is. Én egyszerűen elkerülöm őket, de nem általánosítok, hogy mindegyik ilyen.
2011. szept. 29. 19:45
25/29 anonim válasza:
Miért ne hinnéd el? Az anyukák talán szentek? Ennél rosszabb dolgokat is tettek már emberek. Amúgy pedig külön anyukás fórumok is vannak ahol a gyereket nem akarós fórumokat fikázzák. Ja igaz, ezek angol nyelvűek. Ők legalább már beszélnek róla.
Egy gyerek és egy kocsi tényleg más. Ha pl ég a ház, akkor nem a kocsimat mentem hanem a gyereket. De abban, hogy kinek mitől lesz teljes az élete, ugyanolyan eséllyel indul.
Nagyon homokba dugod a fejed. Most akkor szerinted minden gyereket nem akaró csúnya, és hallgatva kéne meghúznia magát, és minden anyuka szent, és az összes sértés csak kitaláljuk? Azért bántanak minket mert merünk beszélni róla. Miért ne tehetnénk. Jogunk van hozzá! Szeretnénk ha mindet is mindenki elfogadna, úgy ha kimondjuk az igazat magunkról. Mennyivel több joga van egy anyának az aznapi kakiról blogot vezetni? Persze hogy te nem találkoztál senkivel ha mélyen hallgattál. Mi viszont szeretnénk magunkat egyenlőnek érezni, és aki egyenlő az ugyanúgy beszélhet. Senkinek sem ártunk.
Ennyi erővel pedig te se olvasd el a kérdést amiben lerondázzák a szülőket, ha nem tetszik és ennyi. Vagy persze az is más és azon fel kell háborodni, de mi csak húzzuk be a farkunkat és kerüljük el az igazságtalanokat? Ez sem túl egyenlő.
2011. szept. 29. 21:41
26/29 A kérdező kommentje:
Komolyan, te annyira sarkítasz, nevetséges, képzeld nem gondolok semmit a gyerektelenekről, téged már többször olvastalak, és úgy reagálsz erre. mintha vasvillával kergetnének. Miért írod, hogy csúnyának találnék egy gyerektelent, meg, hogy lapuljon?Hol írtam ilyet? Nálad ez már beteges.
2011. szept. 30. 06:41
27/29 anonim válasza:
Hol olvastál többször? Felismertél egy százalékról, vagy mi? Te vagy az aki semmit nem lát, csak a gyerekeset jóságát és a gyerektelenek borzalmasságát. Az felháborító ha valaki kicsit kiakad, szórakozik, vagy netán ez a halál komoly véleménye ténylegesen, és leírja, hogy szerinte ilyenek meg olyanok a kismamák. De ha a gyerekesek csinálnak valamit, azt alapból el sem hiszed.
Na mindegy. Túl korlátolt vagy, látom. Igenis ugyanolyan értékes emberek vagyunk mint más, ugyanúgy jogunk van beszélni vagy bármit csinálni és igenis lenéz a társadalom nagy része. Bunkó meg akárki lehet néha, a legrendesebb ember is. Ettől még nem kell azonnal vinnyogva kiírni egy kérdést. Az érveket nem hallgatod meg, csak ismétled amit akarsz.
És igen úgy reagálok, mert gyakorlatilag azt csinálják. Ellentétben veled, én és még sokan mások (csak hogy ne az legyen hogy biztos az én hibám- azért a sok ember között biztos van aki normális és mégis kapja) minden nap kapom az undormány véleményeket. Csak mert más a véleményem és meg is mondom teljesen elfogadható keretek között, és nem úgy vagyok vele mint te, hogy elfogadom a felsőbbségüket és hallgatok. És már unom az olyan emberek mint te. Nem tudom felfogni, hogy mit nem lehet elfogadni ezen.
2011. szept. 30. 08:42
28/29 A kérdező kommentje:
Nem kell kötekedni velem, a barátnőim többsége gyerektelen és sok nem is akar. Szeretek velük lenni, mert kicsit visszacsöppenek a felnőtt világba, eszembe nem jutna cseszegetni őket. Nem tartom borzalmasnak, akik nem akarnak gyereket, szerintem, ha visszaolvasod, látod is.Te próbálod belém sulykolni, hogy, de igenis, te is utálod őket. Hogy lehetne valakit ezért csesztetni?
2011. szept. 30. 14:21
29/29 A kérdező kommentje:
Egyébként nem a százalékról, hanem a verésről, tényleg ne haragudj, de el nem tudom képzelni, hogy ezzel legyen egy anya elfoglalva. Vannak ősanyák, azoktól a normális anyukák is rosszul vannak, nem csak a gyerektelenek. Nekem ez esik rosszul, hogy egy kalap alá vesznek minden anyukát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!